Now Reading
Μαθήματα πατρικού ρόλου και ανατροφής από τον Robert de Niro

Μαθήματα πατρικού ρόλου και ανατροφής από τον Robert de Niro

Τι έμαθε ο ίδιος μέχρι σήμερα ως μπαμπάς 6 παιδιών – διαφορετικής φυλής

Ως ένας από τους σπουδαιότερους ηθοποιούς, ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο είχε πάντα μεγάλη προσοχή, ενδιαφέρον και συλλογικό θαυμασμό από το κοινό. Παίζει για πάνω από πενήντα χρόνια και έχει αλλάξει εντελώς την πορεία της ιστορίας του κινηματογράφου με τις εντυπωσιακές και στοχαστικές παραστάσεις του. Έχει την παράξενη ικανότητα να αναβαθμίζει μια ταινία μέσω μιας εμφάνισης πέντε δευτερολέπτων ή μόνο δύο γραμμών διαλόγου.
Δεδομένου ότι ο Ντε Νίρο είναι στα τέλη της δεκαετίας των εβδομήντα χρόνων, ο Τύπος δεν ασχολείται μαζί του όπως κάποτε. Επομένως, το κοινό, σε γενικές γραμμές, δεν έχει μεγάλη εικόνα για την προσωπική του ζωή, η οποία ήταν τόσο περίπλοκη, εκπληκτική και ταραχώδης όσο οι ρόλοι του στην οθόνη.
Πολλοί άνθρωποι μπορεί επίσης να έχουν σχηματίσει ορισμένα στερεότυπα σχετικά με τη συμπεριφορά, τη στάση και το στυλ του ως γονέα του Ντε Νίρο καθαρά λόγω της ηλικίας του. Ωστόσο, εάν ρίξετε μια πιο προσεκτική ματιά στους γάμους του και στα παιδιά του, ίσως καταλάβετε ότι τα στερεότυπα και οι υποθέσεις δεν ισχύουν.
Όπως κάθε άλλος γονέας, ο Ντε Νίρο προσπαθεί να κατανοήσει έναν συνεχώς μεταβαλλόμενο κόσμο και τι σημαίνει για τα παιδιά του, τα οποία βρίσκονται σε διαφορετικά στάδια της ζωής τους και αντιμετωπίζουν αντίστοιχα μοναδικές προκλήσεις. Εξετάζοντας την εξέλιξη του Ντε Νίρο ως πατέρα, θα μπορούσαμε να πάρουμε ένα ή δύο μαθήματα για το πώς αλληλοεπιδρούμε ως γονείς και τα παιδιά μας.

Ο Ντε Νίρο έχει έξι παιδιά από 3 διαφορετικές σχέσεις

Όπως είναι συνηθισμένο στον κόσμο του Χόλιγουντ, ο Ντε Νίρο δεν είχε μεγάλη τύχη στην αγάπη. Είναι παντρεμένος δύο φορές και οι δύο γάμοι του κατέληξαν, δυστυχώς, σε διαζύγιο.

Η πρώτη του σύζυγος ήταν η ηθοποιός Diahne Abbott, την οποία παντρεύτηκε το 1976. Η Diahne συμπρωταγωνιστεί στη βραβευμένη ταινία Taxi Driver του Ντε Νίρο και έλαβε επίσης μέρος σε μια σειρά ταινιών κατά τη δεκαετία του ’80. Καθ’ όλη τη διάρκεια του δωδεκαετούς γάμου τους, ο Ντε Νίρο και η Abbott απέκτησαν ένα παιδί, τον Raphael, που γεννήθηκε στις 9 Νοεμβρίου 1976. Ο Ντε Νίρο υιοθέτησε επίσης την Drena, κόρη της Abbott από άλλη σχέση.

Ο Raphael ήταν ηθοποιός ως παιδί για μερικά χρόνια, εμφανιζόταν σε ταινίες με τον πατέρα του, όπως το Awakingings και το Raging Bull. Παρακολούθησε το Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης αλλά δεν αποφοίτησε. Το 2003, έλαβε την άδεια του μεσίτη ακινήτων και έγινε τόσο επιτυχής στην πώληση σπιτιών που ήταν ένας από τους δέκα κορυφαίους πωλητές στην εταιρεία του Ντάγκλας Έλισον για πολλά χρόνια.

Ο Raphael και ο Robert είναι και οι δύο συνεργάτες στο Greenwich Hotel, ένα πολυτελές ξενοδοχείο πέντε αστέρων στην Tribeca. Ο Raphael κέρδισε επίσης πρωτοσέλιδα το 2015 όταν κατείχε τις πιο ακριβές λίστες ακινήτων στη Νέα Υόρκη – μια σειρά αρχοντικών αξίας 120 εκατομμυρίων δολαρίων. Ο Raphael παντρεύτηκε την Claudia DeMatos για επτά χρόνια και το ζευγάρι είχε τρία παιδιά μαζί.

Η Drena, από την άλλη πλευρά, είχε μια πολύ πιο αξιοσημείωτη καριέρα υποκριτικής. Ξεκίνησε ως μοντέλο πριν γίνει σύμβουλος μόδας και DJ. Στα μέσα της δεκαετίας του ’90, αξιοποίησε την ικανότητα στην υποκριτική, κι έτσι ακολούθησε μια εκτεταμένη φιλμογραφία. Ο πιο πρόσφατος ρόλος της ήταν στο A Star Is Born. Ζει στη Νέα Υόρκη με τον γιο της.

Ο Ντε Νίρο και η Άμποτ χώρισαν το 1988. Την ίδια χρονιά, ο Robert ξεκίνησε μια σχέση με το μοντέλο Toukie Smith, η οποία κράτησε για οκτώ χρόνια. Αν και οι δύο δεν παντρεύτηκαν ποτέ, απέκτησαν δύο γιους, τον Julian και τον Aaron, το 1995. Ένα χρόνο αργότερα, οι δυο τους χώρισαν.

Ο δεύτερος και πιο πρόσφατος γάμος του Ντε Νίρο ήταν με την ηθοποιό με σημαντικό φιλανθρωπικό έργο Grace Hightower. Κι οι δύο είχαν έναν προηγούμενο γάμο, αλλά κατάφεραν να κάνουν το γάμο τους λειτουργικό για είκοσι χρόνια. Ο γιος τους Elliot γεννήθηκε το 1998. Ένα χρόνο αργότερα, ο Robert και η Grace ανακοίνωσαν ότι είχαν χωρίσει. Ωστόσο, κατάφεραν να επιδιορθώσουν τα πράγματα, και ανανέωσαν τους όρκους τους το 2004. Το δεύτερο παιδί τους, η Helen Grace, γεννήθηκε τον Δεκέμβριο του 2011.

Πολύ λίγα είναι γνωστά για τον Julian και τον Aaron De Niro, καθώς έχουν κρατηθεί μακριά από το κοινό και δεν διατηρούν δημόσιους λογαριασμούς κοινωνικών μέσων. Για τον Έλιοτ Ντε Νίρο επίσης δεν υπάρχουν πολλές γνωστές πληροφορίες πέρα από το ότι είναι στο φάσμα του αυτισμού.

«Υπάρχουν υπέροχες στιγμές και στιγμές θλίψης. Μερικές φορές είστε το τελευταίο άτομο που θέλουν να αντιμετωπίσουν [τα παιδιά]. Είναι σαν να περπατάτε με τα παιδιά σας στο σχολείο και μεγαλώνουν και δεν θέλουν να σας κρατήσουν το χέρι ή να σας φιλήσουν για αντίο» δήλωσε κάποια στιγμή ο Ντε Νίρο.

Πώς είναι να μεγαλώνεις παιδιά διαφορετικής φυλής

Δεδομένου ότι όλα τα παιδιά του είναι biracial, ο Robert μαθαίνει από πρώτο χέρι πώς είναι να ζει κάτω από τις θερμές συνθήκες των σύγχρονων Ηνωμένων Πολιτειών. Στο αποκορύφωμα των διαδηλώσεων του Black Lives Matter τον Ιούνιο του 2020, ο Ντε Νίρο πήγε στο The Tonight Show του Jimmy Fallon και μίλησε για την εμπειρία του στην ανατροφή των biracial παιδιών.

Μεγαλώνει παιδιά biracial για σχεδόν πενήντα χρόνια, οπότε έχει δει πώς το κίνημα των πολιτικών δικαιωμάτων έχει αλλάξει, εξελίσσεται και μεγαλώνει με την πάροδο του χρόνου. Ωστόσο, μπορεί επίσης να βεβαιώσει πόσο σίγουρος είναι ότι τα πράγματα δεν έχουν αλλάξει και εξακολουθούν να αποτελούν ζήτημα στη χώρα του ακόμη και σήμερα.

«Τα παιδιά μου είναι όλα μισά μαύρα, και ακόμη και εγώ δεν θεωρώ ορισμένα πράγματα δεδομένα. Όπως όταν οι άνθρωποι τους λένε αυτό, λένε στα παιδιά τους: “Κρατήστε τα χέρια σας [έξω] όταν σας σταματήσουν οι αστυνομικοί, κρατήστε τα χέρια σας στο τιμόνι, μην κάνετε ξαφνική κίνηση, μην βάλετε τα χέρια σας κάτω, μην το κάνετε αυτό, το καταλαβαίνετε”».

Ο Ντε Νίρο είναι πολύ εξοικειωμένος με το άγχος και την αδιάκοπη αίσθηση εγρήγορσης που συνοδεύει την ανάγκη προστασίας των παιδιών του. Ειδικά αν αισθάνεσαι ότι τα παιδιά σου απειλούνται για λόγους που δεν βρίσκονται υπό τον έλεγχό σου. Είπε ότι «είναι τρομακτικό» και ότι «πρέπει να αλλάξει». Έχει υποστηρίξει την αλλαγή στο τρέχον σύστημα αστυνόμευσης και έχει πει ότι οι αστυνομικοί που δεν επιδιώκουν να προστατεύσουν την κοινότητα και αντίθετα στοχεύουν σε μειονότητες δεν πρέπει να είναι εκεί.

Ο Ντε Νίρο έχει επίσης παραδεχτεί ότι το να είναι πατέρας δεν είναι «εύκολος» ρόλος για αυτόν

Δείτε Επίσης

Το διαζύγιο του Ντε Νίρο και της Hightower θεωρήθηκε αρχικά φιλικό, αλλά τα πρόσφατα γεγονότα έδειξαν ότι είναι πράγματι μια περίπλοκη και δαπανηρή υπόθεση διαζυγίου, που επιδεινώθηκε από την πανδημία του κορωνοϊού. Αγωνίζονται για τη διατροφή καθώς η οικονομική κατάσταση του Ντε Νίρο έχει επιδεινωθεί από τον περασμένο χρόνο λόγω του lockdown, ιδίως όσον αφορά τις δύο επιχειρηματικές του δραστηριότητες, το Nobu και το The Greenwich Hotel.

Αλλά οι άσχημες διαδικασίες διαζυγίου δεν έχουν εμποδίσει τον Ντε Νίρο να νοιάζεται για τα παιδιά του. Τα κρατά στην καρδιά του και προσπαθεί να τa γνωρίζει όσο περισσότερο μπορεί και να περνά χρόνο μαζί τους. Παραδέχεται ότι δεν είναι κάθε μέρα χαρούμενη ή φωτεινή. «Υπάρχουν δύσκολες και απαιτητικές μέρες, οι οποίες υπάρχουν σε κάθε οικογένεια. Το κλειδί είναι να ξεπεράσουμε αυτές τις σκοτεινές στιγμές και να προχωρήσουμε. Λατρεύω τα παιδιά μου, απλώς το να είμαι μαζί τους. [Αλλά] Δεν είναι εύκολο. Όταν έχετε τις καλές στιγμές [όμως], ξεχνάτε αυτές που δεν ήταν καλές».

Είναι γεγονός ότι αναγνωρίζοντας ο Ντε Νίρο ανοιχτά ότι δεν είναι ο τέλειος πατέρας του αποκτά ήδη ένα πλεονέκτημα για να διορθώσει την κατάσταση από ό,τι οι πολλοί μπαμπάδες εκεί έξω. Η αναγνώριση του προβλήματος είναι το πρώτο βήμα για την επίλυσή του. Και ακόμη και στα εβδομήντα του, θέλει να είναι πιο προσεκτικός, ευγενικός και τρυφερός πατέρας.

Ο Ντε Νίρο έχει εκφραστεί δημόσια για το τι σκέφτεται για τα παιδιά του που επιδιώκουν να είναι ηθοποιοί στο επάγγελμα. Δεν έχει συγκεκριμένη γνώμη για αυτό, αλλά όπως και οποιοσδήποτε άλλος υγιής γονέας, θέλει τα παιδιά του να βρουν ικανοποίηση σε όποια δουλειά αναλάβουν. Θέλει τα παιδιά του να βρουν τη «δική τους πορεία», να βγουν από τη σκιά του και να κάνουν τις δικές τους ανακαλύψεις σε αυτόν τον τρελό κόσμο.

Για τα παιδιά μου, τους λέω, «Αν θέλετε να γίνετε ηθοποιός ή θέλετε να κάνετε αυτό ή το άλλο, αυτό είναι εντάξει αρκεί να είστε ευχαριστημένοι. Αρκεί να μην πουλάτε τον εαυτό σας πολύ εύκολα. Αυτό είναι το πιο σημαντικό που θα τόνιζα – ωθήστε τον εαυτό σας λίγο περισσότερο και φτάστε σε αυτό που νομίζετε πραγματικά ότι θέλετε να κάνετε».

Όσο προσπαθείτε, πετυχαίνετε

Ο Ντε Νίρο είναι πολύ ειλικρινής για τις ιδιότητές του ως πατέρας και το πώς προσπαθεί συνεχώς να βελτιώνεται και να πετυχαίνει τις σύγχρονες προσδοκίες της πατρότητας. Είχε biracial παιδιά για μεγάλο χρονικό διάστημα και πάντα έπρεπε να προσέχει τι σημαίνει αυτό στο σύγχρονο κόσμο. Θα αγωνιστεί για τα παιδιά του, αλλά θα παραδεχτεί επίσης ότι έχει δυσκολίες με τα παιδιά του.

Μας δείχνει ότι όσο προσπαθούμε να γινόμαστε συνεχώς καλύτεροι ως άτομα ή καλύτεροι ως γονείς, κάνουμε ήδη μια αρκετά καλή δουλειά. Όταν σταματήσουμε να προσπαθούμε, πρέπει να αναρωτηθούμε αν είμαστε πραγματικά καλοί γονείς. Το να έχουμε λίγη αυτογνωσία είναι το μισό της σκληρής δουλειάς και τα υπόλοιπα θα φροντίσουμε γίνουν με επίμονη προσπάθεια.

Πηγή: goalcast.com

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top