Now Reading
Μαγειρεύοντας μαζί με τα παιδιά

Μαγειρεύοντας μαζί με τα παιδιά

Η συνταγή της οικογενειακής ευτυχίας…περνάει από την κουζίνα

Όταν μαγειρεύουμε μαζί με τα παιδιά, τα παιδιά έχουν περισσότερες πιθανότητες και περισσότερες ευκαιρίας να καταναλώσουν περισσότερα σπιτικά γεύματα. Η κατανάλωση περισσότερων γευμάτων στο σπίτι σχετίζεται με υψηλότερη πρόσληψη φρούτων, λαχανικών και γαλακτοκομικών προϊόντων, με λιγότερα λιπαρά και θερμίδες.

Όμως η μαγειρική με τα παιδιά φέρνει επίσης πολλά άλλα οφέλη για τα παιδιά, όπως:

 

  1. Ανάπτυξη μιας εκτίμησης και προτίμησης για τα υγιεινά τρόφιμα

Αν οι γονείς μπορούν να χρησιμεύσουν ως καλά παραδείματα με τις επιλογές των τροφίμων τους, τα παιδιά τους πιθανότατα θα ακολουθήσουν. Το μαγείρεμα και η κατανάλωση μαζί βοηθούν τα παιδιά να εκτιμούν υγιεινά τρόφιμα.

  1. Ενθάρρυνση των παιδιών να δοκιμάσουν νέα τρόφιμα

Τα παιδιά απολαμβάνουν να τρώνε ό,τι έχουν ετοιμάσει. Όταν τα παιδιά συμμετέχουν στην επιλογή των συστατικών και την προετοιμασία των τροφίμων, είναι πιο πιθανό να δοκιμάσουν τις δημιουργίες τους. Η εμπειρία μαγειρέματος θα βοηθήσει να καλλιεργηθεί ένα ανοιχτό μυαλό όταν πρόκειται να δοκιμάσουν νέα τρόφιμα.

  1. Ενισχύοντας την αυτοεκτίμησή τους

Τα παιδιά αποκομίζουν αίσθημα υπερηφάνειας και ανεξαρτησίας όταν μαγειρεύουν. Τα παιδιά αγαπούν να καυχώνται ότι «το έφτιαξα όλο μόνο μου!» Όταν είναι σε θέση να προετοιμάσουν κάτι από μόνα τους, όσο απλό κι αν είναι και στη συνέχεια το να εξυπηρετούν την οικογένεια, ενισχύει την αυτοεκτίμησή τους. Βοηθήστε τα παιδιά σας καθοδηγώντας τους προς τις κατάλληλες για την ηλικία συνταγές.

  1. Βάζοντάς τα στην πλευρά του δημιουργού

Μόλις τα παιδιά έχουν κάποιες βασικές δεξιότητες και μάθουν να ακολουθούν τις συνταγές, θα πρέπει να ενθαρρύνονται να γίνουν πιο δημιουργικά. Μπορείτε να ξεκινήσετε με μια απλή βασική συνταγή. Μόλις έχουν βρει τις δικές τους συνταγές, πολλά παιδιά απολαμβάνουν τη δημιουργία του δικού τους αρχείου συνταγών.

Δείτε Επίσης

  1. Ενθάρρυνση των οικογενειακών δεσμών

Ο χρόνος που περνάτε μαζί στην κουζίνα μπορεί να είναι διασκεδαστικός και χαλαρωτικός τόσο για παιδιά όσο και για ενήλικες. Πολλά παιδιά δεν χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια να συμμετάσχουν στην κουζίνα σας, γι’ αυτό χρησιμοποιήστε αυτόν τον χρόνο για να απολαύσετε την παρέα τους και να μιλήσετε για το πόσο καλό – και καλό για σας – το γεύμα σας πρόκειται να είναι.

  1. Ενίσχυση λεπτών κινητικών δεξιοτήτων

Αφήνοντας τα παιδιά σας να εμπλακούν σε δραστηριότητες όπως η ανάδευση, η ανάμειξη των συστατικών, το πλάσιμο της ζύμης ή, για τα μεγαλύτερα παιδιά, η κοπή των λαχανικών είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να βελτιωθεί η λεπτή τους κινητικότητα, ο έλεγχος και ο συντονισμός των ματιών.

  1. Αυξάνεται η εστίαση και η προσοχή

Το μαγείρεμα περιλαμβάνει σωστές συνταγές και βήματα για να φτάσετε στο νόστιμο τελικό προϊόν. Κατά το μαγείρεμα, τα παιδιά μαθαίνουν να δίνουν προσοχή σε κάθε λεπτομέρεια. Μαθαίνουν γρήγορα ότι πρέπει να επικεντρωθούν εάν θέλουν να φάνε το σνακ ή το γεύμα στο τέλος!

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top