Now Reading
Μένουν σπίτι και φτιάχνουν ταινία με τουβλακια LEGO®

Μένουν σπίτι και φτιάχνουν ταινία με τουβλακια LEGO®

Μπαμπάς και γιος δημιουργούν μια ταινία με το δικό της μήνυμα

To childit παρουσιάζει καθημερινά δραστηριότητες για να περάσετε δημιουργικό χρόνο με τα παιδιά σας, στις δύσκολες αυτές στιγμές της καραντίνας. Οι στιγμές αυτές πρέπει και μπορούν να γίνουν στιγμές δημιουργικές. #μένουμεσπίτι #μένουμεσπίτιμεπαιδιά.

Πώς ξεκίνησε η ιδέα

Η ιδέα ξεκίνησε κατά τη διάρκεια μιας συζήτησης που είχαμε με τον γιο μου τον Δήμο, 7 χρονών, για αυτά που μας έχουν λείψει περισσότερο τώρα που πρέπει να «μένουμε σπίτι».

Νικητές αναδείχθηκαν οι βόλτες στην παραλία και τα μπάνια στη θάλασσα το καλοκαίρι.

Του εξήγησα ότι μένουμε σπίτι ακριβώς για να μπορούμε να πάμε για μπάνιο το καλοκαίρι και του πρότεινα αντ’ αυτού να φτιάξουμε μια παραλία με τη θάλασσα με LEGO®, μιας και είναι το αγαπημένο του παιχνίδι και σίγουρα έχουμε επάρκεια σε τουβλάκια LEGO®…

Κάπου εκεί γεννήθηκε η ιδέα του stop motion ως ένα βήμα παρακάτω αλλά και σαν μια καλή ευκαιρία να κλείσει για λίγο η τηλεόραση και τα tablets.

Οι ρόλοι μας

Κάναμε ένα crash course στην τεχνική του stop motion και χωρίσαμε τους ρόλους που θα είχε ο καθένας από εμάς.

Ο Δήμος θα αναλάμβανε χρέη σκηνοθέτη, εγώ του εικονολήπτη και αργότερα του μοντάζ και post processing (εννοείται πάντα με τις οδηγίες του σκηνοθέτη…) και από κοινού το σενάριο της ταινίας.

Ως σκηνοθέτης, ο Δήμος μου ζήτησε καρέκλα και… ντουντούκα καθώς… “όλοι οι σκηνοθέτες έχουν ντουντούκα για να μπορούν να δίνουν εντολές…”

Η διαδικασία

Κατασκευάσαμε το σκηνικό, στήσαμε τον φωτισμό και την κάμερα, επιλέξαμε τον πρωταγωνιστή μας και ξεκινήσαμε με κάποια γρήγορα test runs για να του δείξω το αποτέλεσμα και να του κρατήσω το ενδιαφέρον.

Ενθουσιάστηκε!

Το σενάριο

Δείτε Επίσης

Κάπου εκεί, ο σεναριογράφος Δήμος, αποφάσισε ότι θα έπρεπε να πάρει μέρος στην ταινία και ο INCREDIBLE HULK ή «τουλάχιστον κάποιοι από τους NINJAGO ρε μπαμπά…»

Καταλήξαμε στον HULK και εκμεταλλευόμενοι την ευγενική συμμετοχή του, αποφασίσαμε να δώσουμε και ένα μήνυμα μέσα από την ταινία καθώς κανείς τελικά δεν είναι άτρωτος και είναι πολύ σημαντικό να μείνουμε σπίτι.

Ας εκμεταλλευτούμε λοιπόν τον χρόνο που μας δόθηκε όσο καλύτερα μπορούμε!

Το αποτέλεσμα

Eδώ μπορείτε να δείτε την μικρή μας ταινία

Θεόδωρος Γκαζοτζής

Αρχιτέκτων / βοηθός σκηνοθέτη/ και μπαμπάς!

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top