Now Reading
Μένουμε σπίτι παρέα με το Δίκτυο για τα δικαιώματα του παιδιού

Μένουμε σπίτι παρέα με το Δίκτυο για τα δικαιώματα του παιδιού

Και τη δράση «Από το ράφι της βιβλιοθήκης μου και της καρδιάς μου…»

Το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού, εδώ και 15 χρόνια, αναλαμβάνει δράσεις και πρωτοβουλίες που σκοπό έχουν να βοηθήσουν στην κατανόηση και εφαρμογή των δικαιωμάτων του παιδιού. Με τους επαγγελματίες και τους εθελοντές του, με παρεμβάσεις σε αρμόδιους φορείς και αρχές, με ενέργειες ευαισθητοποίησης, με τη Δανειστική και την Πλανόδια Βιβλιοθήκη του, αλλά και τα υπόλοιπα παιδαγωγικά και πολιτιστικά προγράμματα και τις ποικίλες δράσεις του, το Δίκτυο δίνει σε όλα τα παιδιά, χωρίς εξαιρέσεις, βήμα έκφρασης και χώρο ώστε να κάνουν κτήμα τους τα δικαιώματά τους, ανάμεσα στα οποία βρίσκονται και τα δικαιώματα στη γνώση, την πληροφόρηση και την ψυχαγωγία, που προσφέρονται και μέσα από ένα καλό βιβλίο.

Σε αυτούς τους απρόσμενα δύσκολους καιρούς, το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού δεν σταματάει όλα τα παραπάνω. Προσπαθούν να συνεχίσουν σημαντικές δράσεις αλλά και να σχεδιάσουν νέες. Ανάμεσά τους είναι και η Καμπάνια Απριλίου. Κάθε Απρίλιο, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου, διοργανώνουν σειρά δράσεων που στόχο έχουν την επαφή και την πρόσβαση κάθε παιδιού στο βιβλίο και την ενίσχυση της φιλαναγνωσίας.

Η φετινή τους Καμπάνια, εξαιτίας των μέτρων για τον κορονοϊό μας, αναπροσαρμόζεται και αναβάλλεται ο αρχικός σχεδιασμός της. Υπήρξε και η σκέψη της πλήρους ματαίωσης της όμως, η Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου είναι πολύ σημαντική και γι’ αυτό αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν την Καμπάνια του Απριλίου με μια διαφορετική μορφή. Σκέφτηκαν λοιπόν μια δράση, που μπορεί να γίνει ακόμη και κάτω από αυτές τις πρωτόγνωρες συνθήκες περιορισμού που βιώνουμε όλοι.

Και τα κατάφεραν και τώρα απολαμβάνουμε -και για πολλές μέρες ακόμα θα απολαμβάνουμε- τα αποτελέσματα αυτής της προσπάθειας…

Δείτε Επίσης

Τα βιβλία, που μας διαβάζουν οι συγγραφείς της δράσης, μπορείς να το βρεις στην Βιβλιοθήκη του Δικτύου Για Τα Δικαιώματα Του Παιδιού. Οι συγγραφείς το έχουν αφήσει εκεί για μας.

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top