Now Reading
Πώς να ετοιμάσουμε ένα κυνήγι θησαυρού αβγών

Πώς να ετοιμάσουμε ένα κυνήγι θησαυρού αβγών

Γιατί κι αυτό το Πάσχα οφείλουμε να χαρίσουμε υπέροχες αναμνήσεις στα παιδιά

Το κυνήγι θησαυρού αβγών συνήθως παίζεται σε πάρκα ή σε κήπο και είναι ένα πασχαλινό έθιμο που είναι δημοφιλές κυρίως στο εξωτερικό, αλλά μπορεί να μεταφερθεί μια χαρά και στο σπίτι. Κι ίσως είναι μια καλή ιδέα να δοκιμάσουμε να παίξουμε κι εμείς και να ετοιμάσουμε ένα κυνήγι θησαυρού αβγών μέσα στο ίδιο μας το σπίτι.

Τι θα χρειαστείτε

Αβγά: σε όλες τους τις εκδοχές. Κανονικά βρασμένα και βαμμένα. Πλαστικά. Αβγά που ανοίγουν και μπορείτε μέσα τους να βάλετε μικρά αντικείμενα-εκπλήξεις. Χάρτινα αβγά (είτε μονοδιάστατα είτε τρισδιάστατα). Αβγά από πλαστελίνη. Αβγά κεριά διακοσμητικά. Φαντασία να έχετε και μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ό,τι θέλετε αρκεί να έχει σχήμα αβγού.

Καλάθι: για να μαζέψουν τα παιδιά τα αβγά. Το καλάθι επίσης μπορεί να ποικίλλει. Μπορεί να είναι ένα κλασικό πασχαλινό καλάθι, αλλά μπορεί να είναι και κάτι χειροποίητο που θα έχετε φτιάξει μαζί με τα παιδιά.

Εκπλήξεις: δεν νοείται κυνήγι χωρίς εκπλήξεις. Για αυτές όμως θα πάρετε ιδέες διαβάζοντας τη συνέχεια… Ωστόσο μπορείτε να αφήσετε τη φαντασία σας ελεύθερη και να φτιάξετε εκπλήξεις αντίστοιχες των προτιμήσεων των παιδιών σας.

Βραβείο-Θησαυρός: Τι είδος κυνήγι θα ήταν χωρίς θησαυρό! Ο θησαυρός δεν χρειάζεται να είναι οπωσδήποτε κάτι υλικό. Μπορεί να είναι μια σφιχτή αγκαλιά. Πολλά φιλάκια ή και τα ίδια τα αβγά που συμμετέχουν στο κυνήγι!

Και τώρα ας …ξεκινήσουμε το παιχνίδι.

Κάντε το διαδραστικό

Μπορεί να μην είναι σε θέση να τρέχουν στο γρασίδι, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να τους αναγκάσετε να ξοδέψουν μέρος της απεριόριστης ενέργειας τους κατά τη διάρκεια της αναζήτησης αβγών. Εκτυπώστε διάφορες «εντολές» όπως «πηδάς 10 φορές» ή «στέκεσαι στο ένα πόδι μέχρι να μετρήσεις ως στο 20» ή «τραγουδάς το αγαπημένο σου τραγούδι», τοποθετήστε τες μέσα στα αυγά και, κάθε φορά που ένας κυνηγός βρει ένα αβγό με εντολή, πρέπει να κάνει τη δράση που του έτυχε.

Αφήστε ίχνη

Αντί να αφήσετε έναν τόνο αυγών σε όλες τις γωνίες και το μπαλκόνι του διαμερίσματός σας, μπορείτε να κρύψετε προσεκτικά μερικά από αυτά και, στη συνέχεια, να προσφέρετε ένα ίχνος ενδείξεων που θα βοηθήσουν τα παιδιά να τα βρουν. Συνδυάζει τη διασκέδαση ενός κυνηγιού αυγών με τη συγκίνηση ενός κυνηγιού χαμένου θησαυρού.

Δείτε Επίσης

Παίξτε με γράμματα και λέξεις

Το κυνήγι για τα σωστά γράμματα μπορεί να είναι εξίσου συναρπαστικό με το κυνήγι για αβγά, σωστά; Εάν θέλετε πραγματικά να το κάνετε λίγο πιο ενδιαφέρον, μπορείτε να κάνετε την αναζήτηση λέξεων με τρόπο που να περιέχει ενδείξεις για τις τοποθεσίες των κρυφών αυγών.

Μετατρέψτε το σε κυνήγι «μηνυμάτων» ή «ιστοριών»

Εάν θέλετε να προχωρήσετε ένα βήμα παραπέρα την ιδέα αναζήτησης λέξεων, μπορείτε να συνδυάσετε να βάλετε στα αυγά στις ίδιες τις λέξεις – ένα μήνυμα που μπορεί να είναι «απροσδιόριστο» μόνο αν τα βρείτε όλα και τα τοποθετήσετε στη σωστή σειρά.

Βρες τα αβγά για να φτιάξεις ένα παζλ

Για να προσθέσετε ένα δεύτερο επίπεδο πρόκλησης, κρύψτε ένα κομμάτι παζλ μέσα σε κάθε πλαστικό αυγό – τα παιδιά πρέπει να τα βρουν όλα για να λύσουν το παζλ. Χρησιμοποιήστε ένα κενό παζλ για να γράψετε την τελική ένδειξη για το πού κρύβονται τα πασχαλινά καλάθια με τις σοκολατένιες λιχουδιές.

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top