Now Reading
Μένουμε σπίτι και τιμάμε την 25η Μαρτίου

Μένουμε σπίτι και τιμάμε την 25η Μαρτίου

Με υπέροχα βιβλία που δίνουν στα παιδιά πολύτιμα μαθήματα ιστορικής μνήμης

Οι Μεγάλοι… μικροί: Οι αγωνιστές του 1821

Ιστορίες εμπνευσμένες από την προσωπικότητα και τα βιογραφικά στοιχεία σημαντικών Ελλήνων κι Ελληνίδων στην παιδική τους ηλικία. Ιστορίες για εκείνους τους Μεγάλους που ως μικροί αντιμετώπισαν κάποια μικρή ή μεγαλύτερη δυσκολία που πιθανότατα έπαιξε τον δικό της ρόλο στη διαμόρφωση της προσωπικότητάς τους ή και στην πορεία της ζωής τους.
 Αγγελική Δαρλάση
 Σοφία Παπαδοπούλου
Εκδόσεις Μεταίχμιο

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 1821

Η ιστορία της Επανάστασης του 1821 χρόνο με τον χρόνο: οι αιτίες της, οι αφορμές, οι φωτεινές κι οι σκοτεινές στιγμές της. Δοσμένη με απλά, κατανοητά στιχάκια που βοηθούν το παιδί να κάνει την πρώτη γνωριμία με το γεγονός που στάθηκε η απαρχή της ίδρυσης του σύγχρονου ελληνικού κράτους…

«Δύο αιώνες πριν, στην άκρη της Ευρώπης άναψε φωτιά,
οι Έλληνες δεν θέλαν άλλο τον τίτλο του ραγιά.
Την τύχη τους απαίτησαν μόνοι τους να ορίζουν,
παίρνουν του Σουλτάνου τα φιρμάνια και τα σκίζουν.»

Συγγραφέας: Μανδηλαράς Φίλιππος

Εικονογράφος: Καπατσούλια Ναταλία

Εκδόσεις Παπαδόπουλος

Μικρές ελληνικές ιστορίες

Η σειρά Μικρές ελληνικές ιστορίες απευθύνεται σε παιδιά προσχολικής και πρωτοσχολικής ηλικίας. τα πιο σημαντικά γεγονότα της εποχής δίνονται με απλό τρόπο και χαρούμενη εικονογράφηση για να είναι κατανοητά από τα παιδιά αυτής της ηλικίας.

“Σουλιώτες και Αλή Πασάς”

“Ρήγας Φεραίος”

Συγγραφέας: Γιολάντα Χαζή

Εικονογράφηση: Πέτρος Χριστούλιας

Εκδόσεις Καστανιώτης

Δείτε Επίσης

 

O Πέτρος είναι τυχερός! Έχει ένα παππού σοφό, που ξέρει να λύνει απορίες και να διηγείται ιστορίες. Σήμερα, ο Πέτρος έχει πολλές απορίες για την Ελληνική Επανάσταση του 1821 και ο παππούς τού απαντά και του μιλά για όλα: για τους Έλληνες και για τους Τούρκους, για τον Κολοκοτρώνη, τον Καραϊσκάκη και τον Μπότσαρη, τον Ιμπραήμ και τον Δράμαλη, για την Τριπολιτσά και για το Σούλι, για το Μεσολόγγι και τη ναυμαχία του Ναυαρίνου. Έτσι, ο Πέτρος θα μάθει πολλά και συναρπαστικά και το βράδυ θα πέσει για ύπνο με όνειρα ηρωικά!

Συγγραφέας: Κατερίνα Σέρβη

Εκδόσεις Σκάι

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top