Now Reading
Μένουμε σπίτι… και σκεφτόμαστε όσους έχουν σπίτι τους τον δρόμο…

Μένουμε σπίτι… και σκεφτόμαστε όσους έχουν σπίτι τους τον δρόμο…

Ειδικά αυτές τις μέρες κάποιοι άνθρωποι μας έχουν περισσότερο ανάγκη

Αυτές τις μέρες μένουμε σπίτι, ωστόσο υπάρχουν συνάνθρωποί μας που δεν έχουν καν αυτή τη δυνατότητα…

Όταν λοιπόν η φίλη μου και δημοσιογράφος Αλεξάνδρα Παπαδάκη, μου έστειλε το αφιέρωμα που είχε δημοσιεύσει στο προσωπικό της blog που έχει μαζί με την κόρη της Ιωάννα, ναι για το likemotherlikedaughterblog.com μιλάω – θέλησα με χαρά να συμβάλλω στην υποστήριξη του περιοδικού Σχεδία, ώστε όπως λέει και η Αλεξάνδρα να μην μείνει αταξίδευτη.

Όπως διαβάζουμε στο αφιέρωμά τους:

“ΣΠΙΤΙ” για τους ανθρώπους της “σχεδίας” σημαίνει:

– Μια μικρή γκαρσονιέρα που νοικιάζουν.

– Ένας χώρος σε σπίτι φίλων που τους φιλοξενούν.

– Ένας ξενώνας φιλοξενίας αστέγων

– Το σπίτι τους όπου κάποιοι δεν έχουν ρεύμα ή νερό.

– Ακατάλληλα καταλύματα

– Ο δρόμος

Και στη συνέχεια μαθαίνουμε

Το πλάνο των 7 σημείων υποστήριξης της “σχεδίας”:

1. Αγοράζουμε το περιοδικό από το σπίτι μας, με συνδρομές αλληλεγγύης

Μπαίνουμε εδώ: shediahome.gr και αγοράζουμε 1 ή 2 ή 4 τεύχη, που θα μας έρθουν με το ταχυδρομείο!

Το κάθε τεύχος κοστίζει 4 ευρώ και περιλαμβάνονται τα ταχυδρομικά τέλη. Όπως και με τα τεύχη που αγοράζαμε στον δρόμο, το 50% αποτελεί έσοδο για τους πωλητές του περιοδικού.

2. Φροντίζουμε για την ψυχαγωγία τους
Τώρα που μένουμε σπίτι και περνάμε όμορφα, ας σκεφτούμε ότι δεν έχουν όλοι τηλεόραση, ίντερνετ, κινητό, τάμπλετ. Δεν έχουν όλοι οικογένεια.

Μια τηλεόραση, ένα ραδιοφωνάκι, μερικά βιβλία, μια τράπουλα, ένα ημερολόγιο μπορεί να βοηθήσει έναν μοναχικό άνθρωπο να νιώσει λίγο καλύτερα.

3. Εξασφαλίζουμε χρόνο ομιλίας

Οι περισσότεροι πωλητές του ελληνικού περιοδικού δρόμου έχουν καρτοτηλέφωνα.

Ο χρόνος ομιλίας/μονάδες για τα κινητά τους είναι μία ακόμη ανάγκη των ανθρώπων που ζουν, αυτές τις μέρες, έναν νέο ακραίο κοινωνικό αποκλεισμό ώστε να μη χάσουν τελείως την επαφή με τον κόσμο.

4. Λέμε μια “Καλημέρα!”

Δείτε Επίσης

Μπορούμε να δηλώσουμε συμμετοχή ώστε να παίρνουμε κάθε μέρα, τουλάχιστον μια φορά την ημέρα, ένα τηλέφωνο τους πωλητές για να πούμε δυο λόγια, τι κάνουν, τι κάνουμε, τις ανάγκες, τα νέα μας, μια «καλημέρα»!

5. Δίνουμε δωροεπιταγές ή κουπόνια τροφίμων

Από τη “σχεδία” γίνονται επαφές με αλυσίδες σουπερμάρκετ, ζητώντας κουπόνια τροφίμων για τους ανθρώπους της «σχεδίας». Ο ΑΒ Βασιλόπουλος και ο Σκλαβενίτης έχουν ήδη ανταποκριθεί θετικά.

Η σημαντικότερη μέχρι σήμερα προσφορά έχει έρθει από την αναγνώστρια της «σχεδίας» κ. Α. στη Θεσσαλονίκη, η οποία έκανε δωρεά δωροεπιταγές αξίας 1.550€, οι περισσότερες από τις οποίες έχουν ήδη φτάσει στα χέρια των ωφελουμένων.

6. Βοηθάμε στη διανομή τροφίμων

Πολλοί διανομείς ανήκουν, δυστυχώς, στην ομάδα υψηλού κινδύνου. Δεν πρέπει να εκτίθενται, να μετακινούνται, αφού νοσήσουν το πιθανότερο είναι ότι το αποτέλεσμα θα είναι πολύ οδυνηρό.

Η «σχεδία» προσπαθεί να στήσει ένα δίκτυο με φίλους (ή ομάδες φίλων) με μηχανάκι, ποδήλατο ή άλλο μέσο, ώστε τα τρόφιμα που τους αναλογούν να διανέμονται στους χώρους όπου διαβιούν.

7. Συμμετέχουμε στην κουζίνα του «σχεδία home»

Μία από τις σκέψεις της “σχεδίας” είναι να ανοίξει η κουζίνα του «σχεδία home» και να μαγειρεύουμε για τους πιο ευάλωτους συνανθρώπους μας «φαγάκι της μαμάς», το οποίο, στη συνέχεια θα κάνουμε διανομή στους χώρους όπου διαβιούν.

Δείτε περισσότερα εδώ

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top