Now Reading
Μένουμε σπίτι και μαγειρεύουμε με αγαπημένους ήρωες της Pixar

Μένουμε σπίτι και μαγειρεύουμε με αγαπημένους ήρωες της Pixar

Στην κουζίνα με τα παιδιά για κινηματογραφικές νόστιμες απολαύσεις

Πριν δύο χρόνια λατρέψαμε το Bao γιατί εκτός από το Όσκαρ καλύτερης παιδικής ταινίας μικρού μήκους κινουμένων σχεδίων πήρα δικαίως και το «όσκαρ» μητρότητας της καρδιάς μας.

Στην πραγματικότητα τα bao buns ή baozi είναι κινέζικα αφράτα ψωμάκια γεμιστά με διάφορα υλικά. Είναι σχεδόν ολοστρόγγυλα, μαγειρεύονται στον ατμό και η γέμισή τους ποικίλει, αν και η πιο κοινή είναι το χοιρινό κρέας.

Κάτι αντίστοιχο σε μορφή είναι τα dumplings. Στην Κίνα τα bao buns είναι διάσημο street food, μιας και τρώγονται εύκολα στο… χέρι, ενώ αποτελούν και αναπόσπαστο κομμάτι του τυπικού κινέζικου πρωινού / brunch, δηλαδή του dim sum (ολοκληρωμένο γεύμα που περιλαμβάνει «μπουκιές» στον ατμό ή/και τηγανιτά finger food).

Τώρα έχουμε τη δυνατότητα να τα φτιάξουμε παρέα με τον κινηματογραφικό ήρωα της Pixar, τον μικρό Bao «σχεδόν» αυτοπροσώπως. Η Pixar με το κανάλι της στο Youtube προσφέρει αφορμές για κινηματογραφικές απολαύσεις στο πιάτο μας.

Ειδικά τώρα με τα παιδιά εγκλωβισμένα στο σπίτι το να δοκιμάσουμε να κάνουμε μαζί τις συνταγές είναι μια πολύ ωραία δημιουργική και πεντανόστιμη δραστηριότητα.

Επόμενος σεφ ο αγαπημένος forky (φετινός βραβευμένος των Όσκαρ αφού το Toy Story 4 πήρε το χρυσό αγαλαματάκι για την Καλύτερη Ταινία Κινουμένων Σχεδίων 2020) θα μας βοηθήσει να φτιάξουμε τη δική μας πίτσα!

Αλλά τι είδος αφιέρωμα θα ήταν αν έλειπε έστω και μια αναφορά στον απόλυτο σεφ σταρ της Disney… τον λατρεμένο Ratatouille

https://www.instagram.com/p/B-Z468FnK82/

Δείτε Επίσης

Συνδυάστε τη μαγειρική με τις απολαύσεις και την κινηματογραφική τέρψη ξαναβλέποντας με τα παιδιά τις αγαπημένες παιδικές τους ήρωες και δημιουργήστε υπέροχες θεματικές βραδιές που θα ταιριάζουν αρμονικά τη γαστρονομική δημιουργία, τις νόστιμες γεύσεις με την τέχνη του σινεμά…

And action!

(Πηγή: botrini.gr)

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top