Now Reading
Μένουμε σπίτι και διαβάζουμε ένα νέο παιδικό βιβλίο από τις εκδόσεις Ίκαρος

Μένουμε σπίτι και διαβάζουμε ένα νέο παιδικό βιβλίο από τις εκδόσεις Ίκαρος

Για τον Κορωνοϊό σε εικονογράφηση του βραβευμένου Axel Scheffler

Αν κι έχει περάσει αρκετό διάστημα απ’ όταν ο κορωνοϊός έκανε την εμφάνισή του στη ζωή μας και στη ζωή σχεδόν όλων των ανθρώπων του πλανήτη, ακόμα και σήμερα έχουμε μια αμηχανία ως γονείς όταν καλούμαστε να μιλήσουμε για αυτόν. Ειδικά όταν πρέπει να τον εξηγήσουμε σε μικρά παιδιά.

Οι ερωτήσεις, οι απορίες που δημιουργεί ο ιός στα παιδιά αλλά και τα συναισθήματα που πολλές φορές τους προκαλεί και ποικίλλουν από τον φόβο, την αγωνία, την περιέργεια, την ανασφάλεια και πολλά άλλα ακόμη, βάζουν δύσκολες ασκήσεις στους γονείς για να λύσουν.

Σύμμαχος στις απορίες των παιδιών αλλά μεγάλη βοήθεια για το πώς να μιλήσουν οι γονείς στα παιδιά προσφέρουν και σε αυτές τις δύσκολες για όλους συνθήκες τα παιδικά βιβλία.

Με μεγάλη χαρά λοιπόν υποδεχθήκαμε την είδηση για μια ειδική έκδοση των εκδόσεων Ίκαρος για τον Κορωνοϊό σε εικονογράφηση του βραβευμένου Axel Scheffler που διατίθεται δωρεάν από σήμερα.
Στόχος του βιβλίου είναι να βοηθήσει τους γονείς και τα μικρά παιδιά αλλά και να δώσει απαντήσεις σε πιθανές ερωτήσεις γύρω από τον ιό και την ασθένεια COVID-19 με απλά λόγια.

Δείτε Επίσης


Η έκδοση αποτελεί μια πρωτοβουλία του βραβευμένου, ανεξάρτητου, εκδότη παιδικών βιβλίων Nosy Crow σε εικονογράφηση του Axel Scheffler και κείμενα των Elizabeth Jenner, Kate Wilson & Nia Roberts. Η επιστασία του βιβλίου έγινε από τον καθηγητή Graham Medley του London School of Hygiene & Tropical Medicine και την συνεργασία δύο δασκάλων και ενός παιδοψυχίατρου.
Οι εκδόσεις Ίκαρος ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση της Nosy Crow να διαθέσουν το βιβλίο στα ελληνικά σε σύντομο χρονικό διάστημα. Όλοι οι συντελεστές της αγγλικής, αλλά και της ελληνικής έκδοσης, εργάστηκαν εθελοντικά.

Ακόμα κι αν δεν είναι το πιο ευχάριστο θέμα για το οποίο να θέλουμε αυτή τη στιγμή να ασχοληθούμε ή να μιλήσουμε, το βιβλίο αυτό μας το κάνει πιο εύκολο, μας προσφέρει ένα χρήσιμο εργαλείο και μας δίνει τη δυνατότητα να το συζητήσουμε με τα παιδιά με έναν τρόπο που θα τους είναι κατανοητός και όσο γίνεται κατατοπιστικός.
Το ebook διατίθεται στην παρακάτω διεύθυνση και μπορεί να διαβαστεί στην οθόνη ή ακόμη και να εκτυπωθεί: ikarosbooks.gr
Είναι επίσης διαθέσιμο και στην πλατφόρμα Issuu: εδώ
Πληροφορίες σχετικά με την κυκλοφορία μπορείτε να βρείτε και στο site των εκδόσεων Ίκαρος

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top