Now Reading
Μένουμε σπίτι και γιορτάζουμε τη Μέρα Γης!

Μένουμε σπίτι και γιορτάζουμε τη Μέρα Γης!

Γιατί είναι το σπίτι όλων μας και πρέπει να το προσέχουμε περισσότερο από ποτέ!

Στις 22 Απριλίου γιορτάζεται εδώ και 50 χρόνια η Ημέρα της Γης.

Το θέμα για την Ημέρα της Γης 2020 είναι η δράση για το κλίμα. Η τεράστια πρόκληση – αλλά και οι τεράστιες ευκαιρίες – δράσης για την κλιματική αλλαγή έχουν αναδείξει το ζήτημα ως το πιο πιεστικό θέμα για την 50ή επέτειο.

Η κλιματική αλλαγή αποτελεί τη μεγαλύτερη πρόκληση για το μέλλον της ανθρωπότητας και των συστημάτων υποστήριξης της ζωής που κάνουν τον κόσμο μας κατοικήσιμο.

Η Ημέρα της Γης ήταν μια ενοποιημένη απάντηση σε ένα περιβάλλον σε κρίση – πετρελαιοκηλίδες, αιθαλομίχλη, ποτάμια τόσο μολυσμένα που κυριολεκτικά έπιασαν φωτιά.

Στις 22 Απριλίου 1970, 20 εκατομμύρια Αμερικανοί – το 10% του πληθυσμού των ΗΠΑ εκείνη τη στιγμή – κατέβηκαν στους δρόμους, τις πανεπιστημιουπόλεις και εκατοντάδες πόλεις για να διαμαρτυρηθούν για την περιβαλλοντική άγνοια και να απαιτήσουν έναν νέο δρόμο για τον πλανήτη μας.

Η πρώτη Ημέρα της Γης πιστώνεται με την έναρξη του σύγχρονου περιβαλλοντικού κινήματος και τώρα αναγνωρίζεται ως το μεγαλύτερο αστικό γεγονός του πλανήτη.

Η πρώτη Ημέρα της Γης το 1970 ξεκίνησε ένα κύμα δράσης, συμπεριλαμβανομένης της έγκρισης περιβαλλοντικών νόμων-ορόσημων στις Ηνωμένες Πολιτείες. Οι νόμοι για τον καθαρό αέρα, το καθαρό νερό και τα είδη που απειλούνται με εξαφάνιση δημιουργήθηκαν ως απάντηση στην πρώτη Ημέρα της Γης το 1970, καθώς και στη δημιουργία της Υπηρεσίας Προστασίας του Περιβάλλοντος (EPA). Πολλές χώρες σύντομα υιοθέτησαν παρόμοιους νόμους.

Η Ημέρα της Γης συνεχίζει να έχει μεγάλη διεθνή σημασία: Το 2016, τα Ηνωμένα Έθνη επέλεξαν την Ημέρα της Γης ως την ημέρα κατά την οποία τέθηκε σε ισχύ η ιστορική Συμφωνία του Παρισιού για την αλλαγή του κλίματος.

Τι μπορούμε να κάνουμε στις 22/4/2020 για να τιμήσουμε την Ημέρα Γης – σύμφωνα με τη σελίδα του earthday.org

Την Ημέρα της Γης 2020, αξιοποιούμε όλα τα εργαλεία και τις ενέργειες που έχουμε, μεγάλα και μικρά, για να αλλάξουμε τη ζωή μας και να αλλάξουμε τον κόσμο μας, όχι για μια μέρα, αλλά για πάντα.

Ενώ ο κορωνοϊός μπορεί να μας αναγκάσει να διατηρήσουμε την απόσταση μεταξύ μας, δεν θα μας αναγκάσει να σιωπήσουμε. Το μόνο πράγμα που θα αλλάξει τον κόσμο είναι μια τολμηρή και ενοποιημένη απαίτηση για έναν νέο δρόμο προς τα εμπρός.

Μπορεί να είμαστε μακριά, αλλά μέσω της δύναμης των ψηφιακών μέσων, είμαστε επίσης πιο συνδεδεμένοι από ποτέ.

Δείτε Επίσης

Στις 22 Απριλίου, εγγραφείτε μαζί μας για 24 ώρες δράσης σε μια παγκόσμια ψηφιακή κινητοποίηση που οδηγεί σε δράσεις μεγάλες και μικρές, δίνει σε διαφορετικές φωνές μια πλατφόρμα και απαιτεί τολμηρή δράση για τους ανθρώπους και τον πλανήτη.

Κατά τη διάρκεια των 24 ωρών της Ημέρας της Γης, η 50ή επέτειος της Ημέρας της Γης θα γεμίσει το ψηφιακό τοπίο με παγκόσμιες συνομιλίες, παροτρύνσεις για δράση, παραστάσεις, διδασκαλίες βίντεο και πολλά άλλα.

Ενώ η Ημέρα της Γης μπορεί να είναι ψηφιακή, ο στόχος μας παραμένει ο ίδιος: να κινητοποιήσουμε τον κόσμο για να κάνουμε τις πιο σημαντικές ενέργειες για να κάνουμε τη διαφορά.

Όπου κι αν βρίσκεστε, μπορείτε να κάνετε τη διαφορά. Και δεν είστε μόνοι, γιατί μαζί, μπορούμε να σώσουμε τη Γη.

Επισκεφτείτε το earthday.org στις 22 Απριλίου καθώς χτίζουμε μια Ημέρα της Γης σε αντίθεση με οποιαδήποτε άλλη – Πλημμυρίζουμε το ψηφιακό τοπίο με συζητήσεις ζωντανής ροής, μια παγκόσμια ψηφιακή αύξηση και 24 ώρες ενεργειών που μπορείτε να κάνετε, τώρα και από οπουδήποτε κι αν βρίσκεστε.

https://www.youtube.com/watch?v=yl3zgcL0Tv8

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top