Now Reading
Μέλλουσα μαμά, φάε λίγο ακόμα ψαράκι κι αρκετά θαλασσινά

Μέλλουσα μαμά, φάε λίγο ακόμα ψαράκι κι αρκετά θαλασσινά

Τα ψάρια και τα θαλασσινά στην εγκυμοσύνη προσφέρουν υψηλότερο IQ στο μωρό σας

Νέα έρευνα δείχνει ότι τα θαλασσινά (ψάρια και οστρακοειδή) στη διατροφή σας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μπορεί να βοηθήσει το παιδί σας να μεγαλώσει… έξυπνα.

Τον Οκτώβριο του 2019 μια ομάδα επιστημόνων που ειδικεύονται σε διατροφικά λίπη δημοσίευσε μια έρευνα που αξιολόγησε 44 μελέτες, οι οποίες εξέτασαν τη σημασία της κατανάλωσης θαλασσινών κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης για την υποστήριξη της ανάπτυξης του εγκεφάλου του μωρού και της ανάγκης των παιδιών να τρώνε περισσότερα θαλασσινά.

Σύμφωνα με τους New York Times, 29 από τις μελέτες που εξετάστηκαν περιελάμβαναν 102.944 ζευγάρια μητέρων και παιδιών, ενώ οι υπόλοιπες 15 αφορούσαν 25.031 παιδιά κάτω των 18 ετών.

Είκοσι τέσσερις από τις μελέτες διαπίστωσαν ότι υπάρχει σχέση μεταξύ της κατανάλωσης θαλασσινών από τη μητέρα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και της βελτίωσης της απόδοσης ενός παιδιού στις εξετάσεις IQ. Τα παιδιά των γυναικών που έτρωγαν θαλασσινά ενώ ήταν έγκυες, πήραν κατά μέσο όρο 7,7 μονάδες IQ περισσότερο από τα παιδιά των γυναικών που δεν έτρωγαν θαλασσινά κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, σύμφωνα με τις εκθέσεις της Seafood Nutrition Partnership.

Ένα άλλο αξιοσημείωτο εύρημα ανασκόπησης ήταν η σχέση με την υπερκινητικότητα: Τα παιδιά των γυναικών που δεν έτρωγαν θαλασσινά ήταν σχεδόν τρεις φορές πιο πιθανό να είναι υπερκινητικά από τα παιδιά των γυναικών που έφαγαν θαλασσινά.

Δείτε Επίσης

Οι προσλήψεις περισσότερων από 200-300 γραμμάρια θαλασσινών την εβδομάδα συνδέονται με τα μεγαλύτερα οφέλη. Εκείνοι που έτρωγαν τις περισσότερες μερίδες θαλασσινών είχαν την υψηλότερη αύξηση στους βαθμούς IQ, τους καλύτερους βαθμούς και τον χαμηλότερο κίνδυνο ADHD, σύμφωνα με τα New York Times.

Ο επικεφαλής της έρευνας δήλωσε στους The New York Times: «Όχι μόνο βρήκαμε πολύ θετικά αποτελέσματα στις περισσότερες μελέτες, αλλά δεν βρήκαμε δυσμενείς επιπτώσεις, ακόμη και στα υψηλότερα επίπεδα κατανάλωσης. Ο κίνδυνος βρίσκεται στο να μη τρώει αρκετά θαλασσινά – τα οφέλη είναι σημαντικά για την ανάπτυξη του εγκεφάλου του μωρού, των ματιών και του γενικού νευρικού συστήματος».

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top