Now Reading
Μάτι: ένα χρόνο μετά την καταστροφή, δεν ξεχνάμε και συνεχίζουμε να τιμάμε τη μνήμη των θυμάτων

Μάτι: ένα χρόνο μετά την καταστροφή, δεν ξεχνάμε και συνεχίζουμε να τιμάμε τη μνήμη των θυμάτων

Ψάχνοντας την ελπίδα, βοηθώντας να φτιαχτεί το «Πάρκο της Σοφίας και της Βασιλικής»

Οι πληγές, ο τρόμος, η οδύνη μετά τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι είναι ακόμα έντονη και νωπή. Μπορεί να έχει περάσει ένας χρόνος αλλά μοιάζει μόλις με χθες όταν όλη η Ελλάδα παρακολουθούσε ταυτόχρονα δύο μεγάλα μέτωπα φωτιάς να καίνε από τη μία την περιοχή της Κινέτας και από την άλλη την περιοχή γύρω από το Μάτι. Ο τραγικός απολογισμός ήταν 102 νεκροί ανάμεσα τους και μικρά παιδιά.

Στη μνήμη δύο απ’ αυτών των παιδιών, των δύο δίδυμων κοριτσιών, της Σοφίας και της Βασιλικής Φιλιππόπουλου, οι κάτοικοι του χωριού Μαυρολιθάρι Φωκίδας με την πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Συλλόγου των Απανταχού Μαυρολιθαριτών και με τη σύμφωνη γνώμη των γονιών τους, αποφάσισαν να φτιαχτεί στην περιοχή τους πάρκο ψυχαγωγίας αφιερωμένο στη μνήμη τους.

Δείτε Επίσης

Για τον σκοπό αυτό υπάρχει κάλεσμα συμμετοχής σε πανελλήνιο έρανο. Όποιος θέλει να πάρει μέρος σε αυτή την προσπάθεια μπορεί να συνεισφέρει με μια κατάθεση στο λογαριασμό της Eurobank με Iban: GR2402600340000730200997561. Δικαιούχος: πολιτιστικός σύλλογος των απανταχού Μαυρολιθαριτών.

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top