Now Reading
Μάθε ποιες είναι οι πιο σημαντικές και διάσημες μάγισσες του κόσμου από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα

Μάθε ποιες είναι οι πιο σημαντικές και διάσημες μάγισσες του κόσμου από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα

«Σύναξη μαγισσών»: επειδή δεν υπάρχει πιο δυνατό ξόρκι από τη γνώση, μάθε τα πάντα για τις μάγισσες μέσα από ένα υπέροχο βιβλίο

Οτιδήποτε ασυνήθιστο, διαφορετικό, που μας εκπλήσσει ή δεν μπορούμε να εξηγήσουμε ακριβώς με επιστημονικό ή λογικό τρόπο λέμε συνήθως ότι είναι «μαγικό». Η μαγεία, οι μάγισσες αποτελούν ανεξάντλητο πεδίο εξερεύνησης και ανακάλυψης. Στη λογοτεχνία, στα τραγούδια, αλλά και σε όλες τις μορφές της τέχνης η μαγεία έχει αποτελέσει πηγή έμπνευσης από αρχαιοτάτων χρόνων. Από το It’s a kind of magic και το I put a spell on you μέχρι το manifestation και τη «μαγεία αγάπης», ο άνθρωπος έχει σχεδόν την έμφυτη ανάγκη να πιστεύει σε κάτι μαγικό. Και το έμφυτο δεν είναι τυχαία επιλογή λέξης αν σκεφτείς ότι η πρώτη μάγισσα ήταν και η πρώτη γυναίκα που εμφανίστηκε στη Γη.

Για το ποια ήταν λοιπόν η πρώτη μάγισσα αλλά και για το ποιες ήταν οι πιο σημαντικές και διάσημες μάγισσες του κόσμου από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα θα διαβάσεις σε ένα υπέροχο βιβλίο που είναι σίγουρο ότι θα σε μαγέψει… Η «Σύναξη μαγισσών» των Benjamin Lacombe (κείμενο και εικονογράφηση) και Sébastian Perez (κείμενο) που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Οξύ σε μια εξαιρετικά εντυπωσιακή συλλογή διαθέτει ως ηρωίδες του μερικές ξακουστές και πασίγνωστες θηλυκές προσωπικότητες, κάποιες από τις οποίες δεν θα σου πέρναγε από το μυαλό και κάποιες που ίσως και να ένιωθες ήδη μέσα σου ότι ανήκουν στη συνομοταξία των γυναικών που οι ικανότητές τους να ξεπερνούσαν το συμβατικό, φυσιολογικό και απλώς ανθρώπινο.

Αν ξεπεράσεις τον σκόπελο της πρώτης σελίδας και την προειδοποίηση που θα συναντήσεις, θα αντικρίσεις ένα συμβόλαιο αιματοβαμμένο, ανάμεσα στον Βελζεβούλ και τη Λίλιθ. Και κάπως έτσι θα βρεθείς στον κήπο της Εδέμ, με τους πρωτόπλαστους Αδάμ και Λίλιθ, και θα μάθεις πώς και γιατί η προκάτοχος της Εύας θεωρείται και η πρώτη μάγισσα.

Από το -5000 θα πάμε στο -2500 και θα κάνουμε μια επίσκεψη στον αιγυπτιακό πολιτισμό όπου θα συναντήσουμε την Ίσιδα και θα μάθουμε όλα τα σκοτεινά μυστικά που αφορούν την ηγεμονία της με τον αδερφό της τον Όσιρι και τον θεό Ρα.

Στη συνέχεια φτάνουμε στην ελληνική επικράτεια και στο -705 όπου συναντάμε τη Μέδουσα και ανακαλύπτουμε τη μαγεία της ομορφιάς της και το τίμημα που κλήθηκε να πληρώσει.

Σειρά έχει η Ανατολή, όπου το 656 μας φέρνει να γνωρίσουμε τη Γιάμα Ούμπα η οποία βρέθηκε ορφανή σε μικρή ηλικία μετά τον φόνο της μητέρας της από άντρες και ανακαλύπτουμε τις μαγικές τις ικανότητες που την βοήθησαν όχι μόνο να επιβιώσει αλλά και να πάρει εκδίκηση για τον θάνατο της μαμάς της.

Η επόμενη μάγισσα του βιβλίου θα σε ταξιδέψει στο γνώριμο σκοτεινό χώρο των κλασικών παραμυθιών που πριν μπει στο παραμύθι των Αδερφών Γκριμ παρέα με τον Χάνσελ και την Γκρέτελ, ήταν γνωστή ως Γκρέτσεν και υπάρχει εξήγηση για το πώς βρέθηκε να «μαγειρεύει» παιδάκια στον φούρνο της…

Η Ιωάννα της Λωρραίνης ή αλλιώς Ζαν ντ’ Αρκ μας πάει στο 1412 και η ιστορία της είναι αρκετά γνωστή, άλλωστε είναι από τις πιο ξακουστές περιπτώσεις γυναικών που τιμωρήθηκαν επειδή κατηγορήθηκαν ως μάγισσες και κάηκε στην πυρά – αν και δικαιώθηκε χρόνια μετά και αγιοποιήθηκε.

Από τη Λωρραίνη πηγαίνουμε στην Τοσκάνη, σε μια γυναίκα που αποτελεί μέχρι σήμερα αινιγματική φυσιογνωμία και είναι αντικείμενο θαυμασμού κάθε μέρα για χιλιάδες ανθρώπους. Ήταν το χαμόγελό της μαγικό ή η ίδια ήταν μάγισσα, η Λίζα πάντως ήταν και είναι σίγουρα πολλά παραπάνω από άλλος ένας πίνακας του Λεονάρντο ντα Βίντσι.

Δείτε Επίσης

Έχεις φτάσει με έναν μαγικό τρόπο ήδη στα μισά του βιβλίου και σε περιμένουν ακόμα άλλες τόσες εκπλήξεις και άκρως ενδιαφέρουσες περιπτώσεις μαγισσών που θα σε βάλουν στον καθρέφτη της Χιονάτης και της μητριάς της, μέχρι και στον Τιτανικό και το διάσημο ναυάγιό του θα βρεθείς – ενώ θα μαθαίνεις για τις Μαλβίνα, Λεονόρ, Μαίρη & Άννυ, Μάμπο, Όλγα και Λίζμπεθ.

Από την αρχή του κόσμου μέχρι το… αύριο, ένα συναρπαστικό ταξίδι σε σχεδόν όλα τα σημεία και τους πολιτισμούς της γης, με ξεναγούς γυναίκες που είχαν τον τρόπο να ξεχωρίσουν και να γράψουν ιστορία – μια ιστορία που οι δημιουργοί αυτού του βιβλίου ζωντανεύουν με αριστοτεχνικό τρόπο, με κείμενο και εικονογράφηση που εντυπωσιάζουν και αιχμαλωτίζουν την προσοχή σου… σχεδόν μαγικά!

Προειδοποίηση: Όπως όλα τα σοβαρά βιβλία μαγείας, η πρώτη σελίδα ενημερώνει όσους το πάρουν στα χέρια τους να λάβουν υπόψη τους ότι κρατάνε ένα καταραμένο βιβλίο. Άνοιξε το βιβλίο με προσοχή, αλλά όχι με φόβο. Άλλωστε είναι γραμμένο σαν παραμύθι, αλλά και σαν εγκυκλοπαίδεια – σαν μυθολογία και βιογραφία, αλλά και σαν επιστημονικό εγχειρίδιο. Θα μπορούσε να ενταχθεί στη goth λογοτεχνία αλλά φλερτάρει και με τα graphic novel. Με κερασάκι έξτρα μπόνους δώρο για τους αναγνώστες/αναγνώστριες μια σειρά από συνταγές για ξόρκια στο τέλος του βιβλίου.

Ιδιαίτερα προσεγμένη έκδοση, εξαιρετική εικονογράφηση, ένα βιβλίο που δεν θα θες να αφήσεις από τα χέρια σου!

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top