Now Reading
Λιγότεροι από τους μισούς γονείς βάζουν το μωρό τους στη σωστή θέση ύπνου

Λιγότεροι από τους μισούς γονείς βάζουν το μωρό τους στη σωστή θέση ύπνου

Αυτό ήταν το συμπέρασμα μιας νέας έρευνας που έγινε στις ΗΠΑ. Ποια είναι η σωστή θέση, όμως;

Κείμενο: childit.gr – απαγορεύεται η αναδημοσίευση

Αυτό ήταν το συμπέρασμα μιας νέας έρευνας που έγινε στις ΗΠΑ. Ποια είναι η σωστή θέση, όμως;

Συντάκτης: Childit team

Και εκεί που ίσως θεωρούσαμε ότι έχουμε κάνει κτήμα μας τη σωστή θέση ύπνου για τα βρέφη, έρχεται το συμπέρασμα μιας νέας έρευνας να μας αλλάξει γνώμη.

Σύμφωνα με μελέτη της Αμερικανικής Ακαδημίας Παιδιατρικής, μόλις το 44% των γονιών βάζουν το μωρό τους για ύπνο στη θέση που συνιστούν οι ειδικοί, δηλαδή ανάσκελα.

Δείτε Επίσης

Οι ειδικοί βασίστηκαν σε στοιχεία από 3.297 νέες μητέρες που νοσηλεύτηκαν σε 32 διαφορετικά μαιευτήρια και παρατήρησαν ότι παρόλο που η πλειοψηφία τους (το 77,3%) συνήθως βάζουν τα μωρά τους να κοιμηθούν ανάσκελα, οι περισσότερες δεν το κάνουν πάντα. Για την ακρίβεια, μόλις το 44% από αυτές ακολουθούν αυστηρά τον κανόνα.

Ωστόσο αυτό το λάθος μπορεί να αποβεί ακόμη και μοιραίο για το βρέφος. Σύμφωνα με μελέτες των τελευταίων δεκαετιών, τα μωρά που κοιμούνται μπρούμυτα διατρέχουν διπλάσιο κίνδυνο από το σύνδρομο του αιφνίδιου βρεφικού θανάτου (SIDS). Μάλιστα, από τη στιγμή που οι γονείς άρχισαν να ακολουθούν τη σύσταση να βάζουν ένα βρέφος για ύπνο ανάσκελα, οι θάνατοι βρεφών που συνδέονται με το SIDS μειώθηκαν κατά 53%.

Όμως η παραπάνω έρευνα είχε και ένα ακόμα συμπέρασμα: οι νέοι γονείς είναι πιθανότερο να αντιγράψουν το παράδειγμα άλλων γονέων παρά τις επίσημες συστάσεις. Ψάξτε το καλά λοιπόν προτού ακολουθήσετε τη συμβουλή που βρήκατε σε κάποιο γκρουπ μαμάδων στο Facebook.

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top