Now Reading
Λαχανικά στην σχολική καθημερινότητά τους

Λαχανικά στην σχολική καθημερινότητά τους

Πώς μπορούμε να κάνουμε πιο εύκολη την κατανάλωσή τους στην σχολική καθημερινότητα;

Τα λαχανικά είναι καθοριστικά για τη σωστή ανάπτυξη των παιδιών, αλλά με ποιον τρόπο μπορούμε να τα εισάγουμε στην καθημερινότητά τους και κυρίως στη διατροφή τους στο σχολείο; Είναι σίγουρο πως η μεταφορά και η διατήρησή τους είναι δύσκολη στο σχολείο και δεν αποτελούν και την πρώτη επιλογή των παιδιών… Πώς μπορούμε να κάνουμε πιο εύκολη την κατανάλωσή τους στην σχολική καθημερινότητα;

Δική τους επιλογή

Μπορεί να μην τους αρέσουν όλα τα λαχανικά αλλά σίγουρα υπάρχουν κάποια που τα προτιμούν και τα τρώνε πιο εύκολα. Αρκεστείτε σε αυτά για αρχή και μην πιέσετε την κατάσταση, γιατί μόνο αντίστροφα θα λειτουργήσει η πίεση αυτή. Αφήστε τα λοιπόν να επιλέξουν τα αγαπημένα τους λαχανικά για τη διάρκεια της εβδομάδας. Πηγαίνετε μαζί στη λαϊκή αγορά ή στο σούπερ μάρκετ και αφήστε τα να έχουν τη δική τους τσάντα με τα λαχανικά που επιλέγουν, ώστε να συμμετέχουν στην όλη διαδικασία.

 Σούπερ δυνάμεις

Η αλήθεια είναι ότι πολλά παιδιά απλώς ακούνε τη λέξη λαχανικά χωρίς απαραίτητα να τα συνδέουν με κάτι. Τι θα λέγατε αν καθόσασταν και κάνατε μια έρευνα μαζί στο διαδίκτυο και σημειώνατε σε ένα χαρτί τη σούπερ δύναμη του κάθε λαχανικού; Με αυτόν τον τρόπο τα λαχανικά αποκτούν μια άλλη διάσταση στο μυαλό τους και όταν τα τρώνε κατανοούν καλύτερα το όφελος για την ανάπτυξή τους.

Μαγειρεύουμε μαζί

Με το να συμμετέχουν στη διαδικασία της ετοιμασίας των λαχανικών, ανοίγει και η όρεξή τους για αυτά! Μπορείτε να τους αναθέσετε το πλύσιμο και το κόψιμο (αναλόγως την ηλικία) των λαχανικών τους και να μαγειρέψετε μαζί το φαγητό, κάνοντας την προετοιμασία πιο διασκεδαστική! Αφήστε τα παιδιά να προτείνουν ιδέες στο μαγείρεμα και στο κόψιμο, και –πού ξέρετε– μπορεί να σας ξαφνιάσουν!

Μια πρότασή μας είναι τα τυροψωμάκια με λαχανικά και κασέρι που εκτός από ιδανικό σνακ για το σχολείο, είναι μια πεντανόστιμη επιλογή.

Easy Bake Τυροψωμάκια με λαχανικά και κασέρι

 Σκεύη/συσκευές: μπολ, ταψί φούρνου

Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά

Χρόνος ψησίματος: 25 λεπτά

Χρόνος αναμονής: 20 λεπτά

Μερίδες: 10 τυροψωμάκια

Δείτε Επίσης

Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο

Υλικά:

  • 500 γρ. μείγμα Easy Bake Τυροψωμάκια
  • 175 γρ. νερό (ή ¾ κούπας του τσαγιού)
  • 115 γρ. ελαιόλαδο (½ κούπα του τσαγιού)
  • 150 γρ. ανάμεικτα κατ/να λαχανικά (καλαμπόκι, αρακά, καρότα και πιπεριές σε κυβάκια κ.λπ.)
  • 200 γρ. κασέρι τριμμένο
  • 1 αυγό για επάλειψη (προαιρετικά)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1) Σε ένα μπολ, βάζουμε το μείγμα για τυροψωμάκια με το νερό και το ελαιόλαδο και ζυμώνουμε μέχρι η ζύμη να γίνει λεία και αφράτη.

2) Ρίχνουμε στη ζύμη τα κατεψυγμένα λαχανικά (χωρίς να τα αποψύξουμε) και το κασέρι και τα ενσωματώνουμε ζυμώνοντας λίγο ακόμα. Χωρίζουμε τη ζύμη σε 10 ζυμαράκια σε μορφή μπάλας και τα τοποθετούμε σε ταψί περασμένο με λαδόκολλα.

3) Αφήνουμε να ξεκουραστούν για 20 λεπτά το πολύ.

4) Τα αλείφουμε με αυγό και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190°C για περίπου 25 λεπτά.

5) Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα απολαμβάνουμε σε θερμοκρασία δωματίου.

 

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top