Now Reading
Κι η τεστοστερόνη… θέλει τη διατροφή της

Κι η τεστοστερόνη… θέλει τη διατροφή της

Ποιες είναι οι τροφές που θα ωφελήσουν τη γονιμότητά σας

Η διατροφή είναι βασικός παράγοντας που επηρεάζει και ετοιμάζει το σώμα σας προκειμένου να γίνει μωρό, και αποδεικνύεται ότι αυτό ισχύει και για τους άνδρες που θέλουν να γίνουν μπαμπάδες. Οι δίαιτες γονιμότητας δεν είναι μόνο για τις γυναίκες.

Ορισμένα τρόφιμα θα μπορούσαν ενδεχομένως να αυξήσουν τον αριθμό και την ποιότητα του σπέρματος, ενώ άλλα μπορεί να προκαλέσουν βλάβη. Και αν δεν το γνωρίζετε, ένας άνδρας θεωρείται ότι έχει χαμηλό αριθμό σπερματοζωαρίων εάν έχει λιγότερα από 39 εκατομμύρια σπερματοζωάρια ανά εκσπερμάτιση. Ακούγονται σαν πολλά, αλλά εξετάζοντας πόσο μακριά πρέπει να ταξιδέψουν, δεν είναι τόσο πολλά. Είναι σημαντικό για αυτόν να αξιολογήσει τη διατροφή του, καθώς θα επηρεάσει τις πιθανότητές σας να συλλάβετε. Θυμηθείτε, ωστόσο, ότι οποιαδήποτε ανησυχία γονιμότητας πρέπει να συζητηθεί με το γιατρό σας.

Εδώ είναι οκτώ superfoods που οι άνδρες πρέπει να προσθέσουν στη διατροφή τους όταν προσπαθείτε να συλλάβετε:

  1. Στρείδια + σπόροι κολοκύθας

Και οι δύο είναι πολύ υψηλές τροφές σε ψευδάργυρο, γεγονός που μπορεί να αυξήσει την τεστοστερόνη, την κινητικότητα του σπέρματος και τον αριθμό των σπερματοζωαρίων.

 

  1. Πορτοκάλια

Τα πορτοκάλια περιέχουν πολλή βιταμίνη C και οι μελέτες έχουν αποδείξει ότι βελτιώνουν την κινητικότητα, την καταμέτρηση και τη μορφολογία του σπέρματος. Άλλα τρόφιμα που περιέχουν βιταμίνη C περιλαμβάνουν: ντομάτες, μπρόκολα, λάχανα Βρυξελλών και λάχανο.

  1. Σκούρα, φυλλώδη λαχανικά

Το φυλλικό οξύ (γνωστό και ως βιταμίνη Β), στο σπανάκι, το μαρούλι, τα λαχανάκια Βρυξελλών και τα σπαράγγια, μπορεί να βοηθήσει στην παραγωγή ισχυρών και υγιεινών σπερματοζωαρίων.

 

  1. Μαύρη σοκολάτα

Η μαύρη σοκολάτα περιέχει αργινίνη, ένα αμινοξύ που μπορεί να βελτιώσει τον αριθμό των σπερματοζωαρίων και την ποιότητα της διάρκειας.

 

  1. Σολομός + σαρδέλες

Τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα στα ψάρια και τα θαλασσινά – ειδικά ο σολομός, το σκουμπρί, ο τόνος, η ρέγγα και η σαρδέλα – συμβάλλουν στη βελτίωση της ποιότητας και της ποσότητας του σπέρματος.

 

  1. Χυμός ροδιού

Τα αντιοξειδωτικά στο χυμό ροδιού μπορεί να βελτιώσουν τα επίπεδα τεστοστερόνης.

 

  1. Καρύδια Βραζιλίας

Το σελήνιο που βρέθηκε στα καρύδια της Βραζιλίας μπορεί να βοηθήσει στην αύξηση του αριθμού των σπερματοζωαρίων, του σπερματικού σχήματος και της κινητικότητας του σπέρματος.

 

  1. Νερό

Η καλή ενυδάτωση βοηθά στη δημιουργία καλού σπερματικού υγρού.

 

Και ενώ προσθέτετε αυτές τις πλούσιες, υγιεινές σούπερ τροφές στη διατροφή σας, πρέπει επίσης να είστε ενήμεροι για τα τρόφιμα που πρέπει να αποφύγετε.

Εδώ είναι έξι τρόφιμα οι άνδρες πρέπει να περιορίσουν ή να εξαλείψουν ενώ προσπαθείτε να συλλάβετε:

Δείτε Επίσης

  1. Τηγανητά τρόφιμα

Μπορούν να μειώσουν την ποιότητα του σπέρματος.

 

  1. Πλήρους περιεκτικότητας σε λιπαρά γαλακτοκομικά προϊόντα

Το πλήρες σε λιπαρά γαλακτοκομικά προϊόντα περιέχει οιστρογόνα και μπορεί να μειώσει το υγιές σπέρμα. Επιλέξτε γάλα αμυγδάλου ή σόγιας.

 

  1. Μεταποιημένα κρέατα

Τα μεταποιημένα κρέατα (συμπεριλαμβανομένου του μπέικον, του ζαμπόν, του λουκάνικου, των χοτ ντογκ, του βοείου κρέατος, του κρέατος σε κονσέρβα και των σάλτσες κρέατος) μπορούν να μειώσουν τον αριθμό των σπερματοζωαρίων.

 

  1. Καφεΐνη

Οι ερευνητές έχουν συνδέσει την κατανάλωση καφεΐνης από τους άνδρες και τις γυναίκες κατά τις εβδομάδες που προηγήθηκαν της σύλληψης σε αυξημένο κίνδυνο αποβολής.

 

  1. Αλκοόλ

Ένα ή δύο αλκοολούχα ποτά είναι εντάξει, αλλά περισσότερα από 14 αναμειγμένα ποτά την εβδομάδα μπορούν να μειώσουν τα επίπεδα τεστοστερόνης και να επηρεάσουν τον αριθμό των σπερματοζωαρίων. Στην πραγματικότητα, μελέτες δείχνουν ότι η συνεχής κατανάλωση αλκοόλ (πέντε ή περισσότερα ποτά σε χρονικό διάστημα δύο ωρών) έχει αρνητικές επιπτώσεις και στο σπέρμα.

 

Η αλλαγή της διατροφής και των διατροφικών συνηθειών δεν είναι εύκολη υπόθεση. Αλλά όταν η μεγάλη εικόνα δεν περιλαμβάνει μόνο το να φέρνεις ένα μωρό στον κόσμο, αλλά και να διατηρείς έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής, είναι πολύ πιο εύκολο να το πάρεις απόφαση.

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top