Now Reading
Κανόλι: μια ιταλική απόλαυση που ενθουσιάζει μικρούς και μεγάλους

Κανόλι: μια ιταλική απόλαυση που ενθουσιάζει μικρούς και μεγάλους

Και τώρα μπορείς να φτιάξεις στην κουζίνα σου

Με πατρίδα τους την Ιταλία, τα κανόλι έχουν γίνει δημοφιλή τα τελευταία χρόνια και στη χώρα μας. Το τραγανό κέλυφος και το κρεμώδες γλυκό γέμισμα είναι σχεδόν ακαταμάχητο. Συχνά, έρχονται με μίνι τσιπ σοκολάτας ή ψιλοκομμένα φιστίκια ή βυθισμένα σε σοκολάτα. Ανεξάρτητα από την κάλυψη που θα επιλέξεις, είναι μια λαχταριστή απόλαυση.

 

Γιατί περιέχει κρασί η ζύμη;

Η ζύμη Cannoli παρασκευάζεται συνήθως με λευκό κρασί, κάτι που μπορεί να σου φαίνεται λίγο περίεργο. Περιλαμβάνει κρασί για τον ίδιο λόγο που μερικές κρούστες πίτας περιλαμβάνουν ξύδι ή βότκα. Το αλκοόλ μαλακώνει τη ζύμη και τη βοηθά να γίνει πιο λεπτή.

 

Τι έχουν ως γέμιση;

Η γέμιση των Cannoli γίνεται πάντα με ρικότα και συνήθως ζάχαρη άχνη για να τη γλυκάνει. Επίσης συνήθως περιλαμβάνει μασκαρπόνε και σαντιγί για ελαφρύτερη υφή. Μερικές φορές θα βρεις ξύσμα πορτοκαλιού ή μοσχοκάρυδο για επιπλέον γεύση.

 

Πώς μπορώ να έχω πυκνή γέμιση;

Είναι σημαντικό να επιτευχθεί η συνοχή της γέμισης. Ξεκίνησε στραγγίζοντας τη ρικότα. Βάλε τη ricotta σε ένα σουρωτήρι λεπτού πλέγματος και τοποθέτησε το σουρωτήρι πάνω σε ένα μεγαλύτερο μπολ. Άφησέ τη να μείνει στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα, κατά προτίμηση 2. Πόσο υγρό θα αποστραγγιστεί εξαρτάται από την ποιότητα της ρικότα. Όσο υψηλότερη είναι η ποιότητα, τόσο λιγότερο υγρό. Επιπλέον θα βοηθήσουν λίγες πιέσεις. Αν προτιμάς τη γέμιση να είναι λίγο πιο γλυκιά, μην προσθέσεις περισσότερη ζάχαρη άχνη απευθείας στο μείγμα ρικότα. Η ζάχαρη άχνη θα κάνει το μείγμα να χαλαρώσει και δεν θα έχει μετά καλή συνοχή. Πρόσθεσε περισσότερη ζάχαρη άχνη στην κρέμα στο χτύπημα για να κάνεις τη γέμιση πιο γλυκιά!

Ένα άλλο σημαντικό βήμα είναι να αφήσεις τη γέμιση στο ψυγείο να κρυώσει. Όσο περισσότερο είναι εκεί τόσο το καλύτερο.

 

Πόσο κρατάει η γέμιση στο ψυγείο;

Μπορείτε να έχεις ετοιμάσει τη γέμιση έως και 2 ημέρες νωρίτερα! Είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να εξοικονομήσεις χρόνο.

 

Πώς μπορώ να κάνω το κέλυφος των κανόλι πιο τραγανό;

Βεβαιώσου ότι το βούτυρο είναι πολύ κρύο όταν φτιάχνεις τη ζύμη και επίσης ότι το λάδι τηγανίσματος έχει θερμανθεί σε μέτρια φωτιά.

 

Μπορώ να τα τηγανίσω σε φριτέζα αέρος;

Ναι, η φριτέζα είναι μια καλή επιλογή! Τραγανίζουν όμορφα χωρίς υπερβολικό λάδι.

 

ΥΛΙΚΑ:

ΓΙΑ 20 ΤΜΧ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

10 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

3 ΩΡΕΣ

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ:

1 συσκευασία ρικότα

1/2 φλ. τυρί μασκαρπόνε

1/2 φλ. ζάχαρη άχνη, διαιρεμένη

3/4 φλ. κρέμα γάλακτος

1 κουτ. γλ. καθαρό εκχύλισμα βανίλιας

1 κουτ. γλ. πορτοκαλί ξύσμα

1/4 κουτ. γλ. αλάτι

1/2 φλ. μίνι τσιπ σοκολάτας, για γαρνιτούρα

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΨΗ:

2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, συν περισσότερη για την επιφάνεια

1/4 φλ. κρυσταλλική ζάχαρη

1 κουτ. γλ αλάτι kosher

1/2 κουτ. κανέλα

4 κουταλιές της σούπας κρύο βούτυρο, κομμένο σε κύβους

Δείτε Επίσης

6 κουταλιές της σούπας λευκό κρασί

1 μεγάλο αυγό

1 ασπράδι αυγού, για βούρτσισμα

Φυτικό λάδι, για τηγάνισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ:

Στραγγίζεις καλά τη ρικότα. Σε ένα μεγάλο μπολ χρησιμοποιώντας ένα μίξερ χειρός, χτυπάς τη κρέμα και το 1/4 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη μέχρι να σχηματιστούν άκαμπτες κορυφές.

Σε ένα άλλο μεγάλο μπολ, συνδυάζεις ricotta, mascarpone, το υπόλοιπο 1/4 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη, βανίλια, ξύσμα πορτοκαλιού και αλάτι. Ενώνεις με τη σαντιγί. Αφήνεις στο ψυγείο μέχρι να είσαι έτοιμη για τα κανόλι, τουλάχιστον 1 ώρα.

ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΛΥΦΟΣ:

Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάς ελαφρά μαζί το αλεύρι, τη ζάχαρη, το αλάτι και την κανέλα. Κόβεις το βούτυρο στο μείγμα αλευριού με τα χέρια ή τον κόπτη ζαχαροπλαστικής μέχρι το μέγεθος του μπιζελιού. Προσθέτεις το κρασί και το αυγό και ανακατεύεις μέχρι να σχηματιστεί μια ζύμη. Ζυμώνεις μερικές φορές μέσα στο μπολ για να βοηθήσεις τη ζύμη να ενωθεί. Την φτιάχνεις σε ένα κύκλο και στη συνέχεια την τυλίγεις σε πλαστικό περιτύλιγμα και την αφήνει στο ψυγείο τουλάχιστον 1 ώρα ή και μέχρι μια νύχτα.

Κόβεις ένα κομμάτι από τη ζύμη, το ζυμώνεις για λίγο πάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια και ύστερα το ανοίγεις σε λεπτό φύλλο με μηχανή φύλλου ή με τη βοήθεια ενός πλάστη.

Με ένα στρογγυλό κουπάτ 10 εκ. κόβεις δίσκους από το φύλλο.

Παίρνεις κομμάτια αλουμινόχαρτο και το κάθε ένα τα διπλώνεις στη μέση για να είναι πιο χοντρό και φτιάχνεις μικρούς κυλίνδρους.

Ύστερα, παίρνεις ένα στρογγυλό ζυμάρι, αλείφεις την άκρη του με λίγο νερό και βάζεις στη μέση του τον κύλινδρο που έχεις φτιάξει με αλουμινόχαρτο.

Τυλίγεις το φύλλο πάνω από τον κύλινδρο και το φέρνεις πάνω από την άλλη άκρη, πιέζοντας για να κολλήσει με το άλλο.

ΓΙΑ ΤΟ ΤΗΓΑΝΙΣΜΑ:

Σε ένα μεγάλο τηγάνι με λάδι προθερμασμένο σε μέτρια φωτιά. Τηγανίζεις τα κανόλι λίγα λίγα, περιστρέφοντας περιστασιακά, μέχρι να ροδίσουν, περίπου 2-4 λεπτά. Αφαιρείς από το λάδι και τα στραγγίζεις σε απορροφητικό χαρτί. Αφήνεις να κρυώσουν ελαφρώς.

Όταν είναι αρκετά δροσερό για να χειριστείς ή να χρησιμοποιήσει μια πετσέτα κουζίνας για να συγκρατήσει, αφαιρείς με προσοχή το αλουμινόχαρτο.

Βάζεις τη γέμιση με ένα κορνέ ζαχαροπλαστικής εφοδιασμένο με ανοιχτό άκρο. Αφού τα γεμίσεις, βυθίζεις τα άκρα σε μίνι σταγόνες σοκολάτας ή τρούφα.

 

Πηγή: botrini.gr

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top