Now Reading
Καλοκαίρι στο σπίτι …μέχρι να αρχίσουν οι οικογενειακές διακοπές

Καλοκαίρι στο σπίτι …μέχρι να αρχίσουν οι οικογενειακές διακοπές

Τα σχολεία κλείνουν… κι οι γονείς παίρνουν τα μέτρα τους

Αν είστε από αυτούς που το τέλος της σχολικής χρονιάς και το κλείσιμο των σχολείων σημαίνει παιδιά όλη μέρα στο σπίτι… για να μην ακούτε συνέχεια τη φράση «μαμά, βαριέμαι» αλλά και για να μην εξαρτάται η ψυχαγωγία τους απόλυτα από εσάς… φτιάξτε από τώρα ένα πρόγραμμα!

Μπορεί η έννοια διακοπές να μη συμβαδίζει ακριβώς με τη λέξη «πρόγραμμα» αλλά τα παιδιά καλό είναι να έχουν σε γενικές γραμμές μια δομημένη καθημερινότητα ακόμα και στις διακοπές… ειδικά όταν αυτές γίνονται ακόμα στο σπίτι κι όταν δεν έχουν αρχίσει και οι δικές σας διακοπές.

Μπορείτε να είστε ελαστικοί ως προς τις ώρες ύπνου, τι ώρα θα κοιμάται και τι ώρα θα ξυπνάει, αν και αν διατηρήσετε κι εκεί ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα θα δείτε ότι η επανάληψη θα σας βοηθήσει να εγκαταστήσετε μια ρουτίνα πιο εύκολα..

Φτιάξτε ένα εβδομαδιαίο πρόγραμμα εξωτερικών δραστηριοτήτων

Βόλτες στο πάρκο, μέρες για μπάνιο στη θάλασσα, επισκέψεις σε φίλους.

Οργανωθείτε με τους άλλους γονείς

Κανονίστε συναντήσεις για ομαδικό παιχνίδι, για συγκεντρώσεις, ή για να παίζουν εναλλάξ τα παιδιά σε σπίτια φίλων τους.

Φτιάξτε μαζί μια λίστα με δραστηριότητες

Βάλτε στο πρόγραμμα δραστηριότητες που αφορούν όλα τα επίπεδα – σωματική άσκηση, καλλιτεχνία, δημιουργική απασχόληση, ψυχαγωγία, γνώση.

Κάντε τη γνώση και το διάβασμα παιχνίδι

Μπορεί να έχουν κουραστεί από τα μαθήματα και το σχολείο, αλλά τα βιβλία μπορούν να μπουν –χωρίς πίεση– στο πρόγραμμα διακοπών, για κάθε παιδί υπάρχει το κατάλληλο βιβλίο ακόμα και για εκείνα που λένε ότι δεν τους αρέσει το διάβασμα. Τα βιβλία επίσης με δραστηριότητες, γρίφους, σταυρόλεξα, συνδυάζουν τη διασκέδαση με τη γνώση και ακονίζουν τη σκέψη των παιδιών.

Δείτε Επίσης

Ενθαρρύνετε τη βαρεμάρα

Αφήστε τα δηλαδή να βρουν τρόπους να ξεπεράσουν μόνα τους το αίσθημα ανίας.

Dolce far niente ή απραξίας εγκώμιον

Αφήστε λίγο κενό χρόνο στη μέρα σας – όχι απλώς ελεύθερο… κενό… μια ώρα απραξίας, ησυχίας… και δείτε πώς θα τον αξιοποιήσουν… ή θα τον απολαύσουν.

Περισσότερες ώρες μαζί… περισσότερος ουσιαστικός

Χωρίς το άγχος των υποχρεώσεων, το τρέξιμο στις εξωσχολικές δραστηριότητες, εκμεταλλευτείτε τον κοινό χρόνο για παιχνίδι, ουσιαστική επαφή, daydreaming, συζητήσεις… ή για να φτιάξετε τις πιο όμορφες καλοκαιρινές αναμνήσεις…

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top