Now Reading
«Και τα “δύσκολα” παιδιά έχουν καλές μαμάδες»

«Και τα “δύσκολα” παιδιά έχουν καλές μαμάδες»

Είτε το παιδί σας είναι «καλό» είτε «δύσκολο», σας αξίζει μια κούπα που να γράφει «η καλύτερη μαμά του κόσμου», όπως υποστηρίζει η Αμερικανίδα μαμά και μπλόγκερ Whitney Sewell στο παρακάτω κείμενο.

Όταν έκανα βόλτα στα μαγαζιά την ημέρα της Γιορτής της Μητέρας, είδα μια κούπα που έγραφε «τα καλά παιδιά έχουν καλές μαμάδες».

Ένιωσα σαν να τρώω γροθιά στο στομάχι. Για μια στιγμή αισθάνθηκα αμηχανία. Εκείνη την εβδομάδα το παιδί μου είχε βρεθεί πολλές φορές στο γραφείο του διευθυντή του παιδικού σταθμού για «κακή» συμπεριφορά. Μα τι είδους μαμά έχει αυτό το παιδί;

Για τη δική μας κατάσταση δεν υπάρχει καμία κούπα. Σε κανένα αντικείμενο δεν αναγράφονται σλόγκαν θετικής σκέψης του τύπου «τα πεισματάρικα παιδιά έχουν καλή καρδιά» ή «και τα δύσκολα παιδιά έχουν καλές μαμάδες» ή «μην ανησυχείς μαμά, δεν μεγαλώνεις έναν ψυχοπαθή».

Σκέφτομαι τα δικά μου παιδιά και τους λόγους για τους οποίους κάποιες φορές είναι δύσκολα. Ο μεγαλύτερος γιος μου κάνει λογοθεραπεία τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα από τότε που ήταν νήπιο. Το μεσαίο μου παιδί τρέμει τους κεραυνούς, με αποτέλεσμα σε κάθε βροχερή νύχτα να μην μπορεί να κοιμηθεί. Το παιδί που σύντομα θα γίνει το μικρότερο της οικογένειάς μας, μετά από διακρατική υιοθεσία, θα κληθεί να αντιμετωπίσει έναν ολόκληρο κόσμο από νέες προκλήσεις.

Στα προσωπάκια τους βλέπω χαρά και ζωή και αγάπη. Αλλά σε μια δύσκολη μέρα, ένας άγνωστος θα έβλεπε ένα κλαψιάρικο κακομαθημένο.

Στις μαμάδες των δύσκολων παιδιών θέλω να πω ότι καμία κούπα δεν φτιάχνεται για εσάς. Αφήστε με λοιπόν να σας γράψω εγώ ένα μικρό σημείωμα αγάπης.

Δείτε Επίσης

Τα δύσκολα παιδιά έχουν καλή καρδιά. Τα δύσκολα παιδιά απολαμβάνουν την αγάπη. Τα δύσκολα παιδιά είναι έξυπνα, αστεία, γενναιόδωρα, καλοσυνάτα. Τα δύσκολα παιδιά αλλάζουν τον κόσμο. Τα δύσκολα παιδιά τα περιμένει ένα λαμπρό μέλλον. Τα δύσκολα παιδιά δεν θα υποχωρήσουν μπροστά σε μια πρόκληση. Τα δύσκολα παιδιά έχουν τα προσόντα να κάνουν παρέα με άλλα δύσκολα παιδιά. Τα δύσκολα παιδιά είναι ένα τέλεια γόνιμο έδαφος για την καλλιέργεια της ενσυναίσθησης. Τα δύσκολα παιδιά δεν είναι «κακά». Δεν έχουν κάποιο πρόβλημα. Δεν είναι λιγότερο σημαντικά ούτε λιγότερο άξια ούτε λιγότερο καλοδεχούμενα. Δεν είναι βάρος ούτε ενόχληση στον κόσμο γύρω τους. Αλλά ούτε εσείς έχετε κάποιο πρόβλημα. Τα δύσκολα παιδιά σας κάνουν να αναπτυχθείτε ως άνθρωποι. Τα δύσκολα παιδιά σας φέρνουν στα όριά σας και σας δείχνουν πόσο δυνατές είστε. Τα δύσκολα παιδιά διδάσκονται από εσάς πώς να είναι θαρραλέα και δυνατά. Και τα δύσκολα παιδιά είναι καλά παιδιά. Και τα δύσκολα παιδιά έχουν καλές μαμάδες.

Πάμε πάλι: Και τα δύσκολα παιδιά έχουν καλές μαμάδες.

So go give those spirited kids a big hug. You may not get a mug, but you get to raise an incredible child. And let’s be honest: there’s a chance that mug was going to get accidentally destroyed anyway.

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top