Now Reading
Κάν’ το όπως τα panda! Μάθετε τι είναι το Panda parenting

Κάν’ το όπως τα panda! Μάθετε τι είναι το Panda parenting

Και πώς μπορεί να σας βοηθήσει στο στιλ ανατροφής που ακολουθείτε

Το panda parenting είναι ένα υγιές στυλ γονικής μέριμνας, επειδή οι ειδικοί πιστεύουν ότι επιτρέπει στο παιδί να αναλάβει τις ευθύνες και να μάθει τα πράγματα στην πορεία.

Κάθε στιλ γονικής μέριμνας είναι διαφορετικό και κανένας γονέας δεν θέλει να του λένε πώς να κάνει τα παιδιά του να πειθαρχούν. Αλλά, είναι επίσης αλήθεια ότι κάθε γονέας θέλει την καλύτερη ανατροφή για τα παιδιά του. Μερικές φορές, μπορεί επίσης να βασίζονται σε εξωτερικές πληροφορίες και διαφορετικές τάσεις γονέων για να μάθουν τι λειτουργεί καλύτερα. Αλλά το κύριο πράγμα που πρέπει να θυμάστε είναι να ακολουθείτε ιδανικά το δικό γονικό σας ένστικτο.

Μεταξύ των πολλών μεταβαλλόμενων στιλ και τάσεων είναι κι αυτό που ονομάζεται «panda parenting», το οποίο είναι όταν ένας γονέας εμπλέκεται αρκετά στη ζωή του παιδιού του, αλλά όχι στο σημείο που τα αναγκάζει να κάνουν κάτι. Σύμφωνα με τους ειδικούς, η ανατροφή των παιδιών από το «panda parenting» έχει να κάνει με «να καθοδηγείτε απαλά το μικρό σας, σε αντίθεση με το να το οδηγήσετε πλήρως προς το μονοπάτι των γονέων». Με άλλα λόγια, ένας γονέας panda είναι αυτός που δίνει στα παιδιά του την ελευθερία να κάνουν τα πράγματα με τον δικό τους τρόπο.

Δείτε Επίσης

Η ανατροφή των παιδιών σε «panda parenting»,  συχνά χαρακτηρίστηκε ως μια που ενσωματώνει τόσο σκληρές όσο και μαλακές τεχνικές, χωρίς να το φτάνει στα άκρα και διατηρώντας μια σοφή ισορροπία. Έχει πάρει το όνομά του από το χαριτωμένο ζώο που έχει συσχετιστεί με τις αγκαλιές, επειδή ενώ οι αρκούδες είναι γνωστό ότι είναι φιλικές, αλλά εξακολουθούν να έχουν νύχια. Έτσι, εάν είστε γονέας panda, θα επιτρέψετε στο παιδί σας να ακολουθήσει την καρδιά του, να πειραματιστεί και να μάθει τα πράγματα με τον σκληρό τρόπο. Όμως, ταυτόχρονα, δεν θα αποφύγετε να μπείτε στη μέση και να αναλάβετε το ρόλο του γονέα, όταν απαιτείται.

Είναι ένα υγιές στυλ γονικής μέριμνας, επειδή οι ειδικοί πιστεύουν ότι επιτρέπει στο παιδί να αναλάβει τις ευθύνες και να μάθει πώς λειτουργούν τα πράγματα στην πορεία. Τα ενθαρρύνει ως προς την ανεξαρτησία και την αυτάρκεια καθιστά, ώστε να μην επικοινωνούν με τους γονείς τους για τα πάντα, αλλά πρώτα να χρησιμοποιούν τα μέσα και τα εφόδια που είναι ήδη διαθέσιμα σε αυτά. Οι γονείς-Panda μπορούν να δημιουργήσουν μια υπεύθυνη, έξυπνη, λογική και περίεργη γενιά.

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top