Now Reading
Κάνε το όπως η… Marie Kondo

Κάνε το όπως η… Marie Kondo

Η τακτοποίηση έγινε τέχνη και είναι στη μόδα!

Ως μαμάδες, η οργάνωση και η τακτοποίηση αλλά και –κυρίως– η διατήρηση ενός τακτοποιημένου σπιτιού με παιδιά… παραμένει ένας γρίφος προς επίλυση… Δεν χρειαζόταν να αρχίσει η σειρά του Netflix για να έρθει στο προσκήνιο το όνομα της Marie Kondo στην Ελλάδα και για να γίνουν γνωστή η μέθοδός της για την τακτοποίηση και την οργάνωση. Η Marie Kondo έχει γίνει παγκοσμίως διάσημη με το βιβλίο της που έχει μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες και κυκλοφορεί σχεδόν σε όλο τον κόσμο («Σπίτι σε τάξη. Ζωή σε τάξη. Η μαγεία του να τακτοποιείς» από τις εκδόσεις Κλειδάριθμος) τώρα απλώς με το σίριαλ μπαίνει κυριολεκτικά και στο σπίτι μας.

Η νεαρή Γιαπωνέζα που είναι μαμά δύο κοριτσιών κάνει τον μινιμαλισμό παγκόσμιο κίνημα, απλοποιεί τη ζωή στην πράξη και κάνει την τακτοποίηση μόδα. Φέρνοντας την κουλτούρα της Ανατολής και τις αξίες του ιαπωνικού τρόπου ζωής στη δυτικότροπη αστικοποίηση μας παροτρύνει να απλοποιήσουμε το περιβάλλον όπου ζούμε και να πάρουμε εμείς τον έλεγχο στους χώρους όπου περνάμε την περισσότερη ώρα μας.

Ως μαμάδες, μάλιστα, μπορούμε να αλλάξουμε σελίδα και να μυήσουμε στις αρχές αυτές και τα παιδιά μας και όλη μας την οικογένεια, εκπαιδεύοντας τη νέα γενιά με έναν τρόπο που θα δίνει στα αντικείμενα την αξία που πρέπει και δεν θα δίνουν αξία στη ζωή τους μέσα από αντικείμενα.

Η βασική αρχή της Marie Kondo συνοψίζεται στο εξής: κρατάμε κοντά μας μόνο όσα αντικείμενα μας δίνουν χαρά. Μας βάζει στη διαδικασία να αγγίξουμε κάθε ένα αντικείμενο και να ανακαλύψουμε τι συναισθήματα μας δημιουργεί το καθένα. Μετά κάνουμε μια αξιολόγηση και εν συνεχεία τα ταξινομούμε ανάλογα με το πόσο θετική επίδραση έχουν μέσα μας. Ύστερα εννοείται ότι ξεφορτωνόμαστε οτιδήποτε έχει αρνητικό αντίκτυπο, φέρνει κακές αναμνήσεις, μας δημιουργεί θλίψη ή μπλοκάρει την ενέργεια!

Η ίδια έχει προσωπικό site (konmari) η μέθοδός της έχει αποκτήσει δικό της app, διαθέτει δική της μιντιακή πλατφόρμα (KonMari Media), ενώ ιερό της καθήκον είναι να οργανώσει τον κόσμο. Μάλιστα, η ίδια παράλληλα διοργανώνει σεμινάρια, που αν παρακολουθήσει κανείς μπορεί να γίνει πιστοποιημένος σύμβουλος της μεθόδου KonMari.

Δείτε Επίσης

Τι άλλο αρέσει στη Marie Kondo:

  • Τα κουτιά
  • Ο διαχωρισμός
  • Η τακτοποίηση
  • Το δίπλωμα
  • Η προσεχτική αποθήκευση
  • Η εξοικονόμηση χώρου
  • Η φωτογράφιση του περιεχομένου των κουτιών
  • Το να ξέρεις τι είναι πού
  • Το να μάθεις να πετάς – ή να δίνεις – ή να ανακυκλώνεις
  • Το όμορφο αισθητικά περιβάλλον
  • Οι λειτουργικές στοίβες
  • Να απλοποιείς και τις ηλεκτρονικές σου συσκευές – κρατώντας μόνο τις απόλυτα χρηστικές και απαραίτητες εφαρμογές (εννοείται και τη δική της)

Βάλτε τάξη στη ζωή σας, κάντε την τακτοποίηση παιχνίδι, μυήστε τα παιδιά στις αρχές του μινιμαλισμού και της οργάνωσης και δείτε τη ζωή σας να αλλάζει, να γίνεται πιο ουσιαστική, η καθημερινότητά σας πιο εύχρηστη και η επαφή σας με το σπίτι και τα αντικείμενα πιο συναισθηματική και απαλλαγείτε από άγχος και αρνητικά συναισθήματα. Επιλέγοντας να κρατήσετε τη χαρά στο σπίτι, θα δείτε ότι σιγά σιγά θα επηρεαστεί και η γενικότερη στάση ζωής σας και θα αποκτήσετε μια πιο θετική φιλοσοφία και αντιμετώπιση.

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top