Now Reading
«Θεοί και Θεές της Μυθολογίας», ένα αφιέρωμα σε βιβλία μυθολογίας από το Childit.gr

«Θεοί και Θεές της Μυθολογίας», ένα αφιέρωμα σε βιβλία μυθολογίας από το Childit.gr

Το Childit.gr επιλέγει ιστορίες μυθολογίας για παιδιά!

«Θεοί και Θεές της Μυθολογίας»

Συγγραφείς: Francoise Rachmuhl & Charlotte Gastout

Εικονογράφηση: Charlotte Gastout

Μετάφραση-απόδοση: Αριάδνη Μοσχονά

Εκδόσεις: Κέδρος, 2017

Σε μια εντυπωσιακή έκδοση, σε μεγάλο σχήμα, που μαγνητίζει το βλέμμα ήδη από το εξώφυλλο, το βιβλίο αυτό σε προκαλεί να το πάρεις στα χέρια σου κα να το ξεφυλλίσεις… Αυτό αρκεί για να μεταφερθούν οι μικροί αναγνώστες στην Αρχαία Ελλάδα και να συναντήσουν τους θεούς και τις θεές της μυθολογίας. Θα τους γνωρίσουν, θα ανακαλύψουν τις μεταξύ τους σχέσεις, τις φιλίες και τις έχθρες τους, τα ελαττώματα και τα δυνατά τους σημεία, τις ιστορίες και τα κατορθώματα που συνδέονται με τον καθένα αλλά και τα μυστικά τους. Ένα πρωτότυπο βιβλίο μυθολογίας που τρυπώνει σε μια άδυτη πλευρά της οικογένειας του Ολύμπου.

Σελίδες: 72

Ηλικία: 5+

 

«Μυθολογία»

Συγγραφέας-Εικονογράφηση: Σοφία Ζαραμπούκα

Εκδόσεις: Πατάκης

Πρόκειται για την πιο κλασική και διαχρονική σειρά μυθολογίας για παιδιά στη χώρα μας. Με τους δέκα πρώτους τόμους να κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Κέδρος (από το 1980-1996) και την επανακυκλοφορία τους από τις εκδόσεις Πατάκη (2015-2018), όπου εμπλουτίστηκαν με άλλους 2 τόμους, πλέον η σειρά περιλαμβάνει τους εξής τίτλους:

«Ο κόσμος γεννιέται, οι Τιτάνες, ο Δίας και η οικογένειά του», «Η Ήρα, ο Ήφαιστος, η Αφροδίτη και ο Άρης», «Η Αθηνά, ο Ποσειδώνας, ο Απόλλωνας και η Άρτεμη», «Ο Ερμής, ο Πλούτωνας, η Περσεφόνη, η Δήμητρα και ο Διόνυσος», «Οι Μοίρες, ο Προμηθέας, η Πανδώρα, ο Δευκαλίωνας και οι άνεμοι», «Η Ηώς, ο Ήλιος, ο Φαέθων, η Σελήνη και ο Παν», «Οι Κένταυροι, ο Ασκληπιός, οι Μούσες, και ο Ορφέας», «Η Ευρώπη και ο Κάδμος, ο Τάνταλος και ο Πέλοπας, ο Δαναός, ο Περσέας και η Μέδουσα», «Οι άθλοι του Ηρακλή», «Ο Θησέας και ο Μινώταυρος, ο Μίνωας, η Πασιφάη, η Αριάδνη και ο Αιγέας», «Ηρακλής, οι άθλοι του δεν τελειώνουν ποτέ», «Οιδίποδας, Επτά επί Θήβας». Χαρακτηριστική εικονογράφηση και κείμενο προσεγμένο, είναι μια σειρά πλήρης που θα μεγαλώσει ακόμα αρκετές γενιές παιδιών.

Σελίδες: 48

Ηλικία: 5+

«Τέρατα και πλάσματα της μυθολογίας»

Πλάσματα με ένα μάτι, θηρία με πολλά κεφάλια, τρομαχτικά ζώα και τέρατα που προκαλούν το φόβο. Γνωρίστε τον Κέρβερο, τη Σφίγγα, τις Σειρήνες, τους Κενταύρους, τους Κύκλωπες, τη Μέδουσα και άλλα μυθικά πλάσματα σε ένα γοητευτικό ταξίδι που θα εξάψει την περιέργειά σας κι ίσως σας τρομάξει και λιγάκι! Χορταστική και πολυτελής έκδοση, με εξαιρετικά πρωτότυπη εικονογράφηση.

Εκδόσεις: Ψυχογιός, 2017

Σελίδες: 88

Ηλικία: 6+

«Ταξίδια στη μυθολογία»

Συγγραφέας: Μαρία Αγγελίδου

Εικονογράφηση: Ίρις Σαμαρτζή

Εκδόσεις: Παπαδόπουλος, 2016-7

Όπου υπάρχει το όνομα της Μαρίας Αγγελίδου αυτό από μόνο του αποτελεί εγγύηση για να προσέξεις ένα βιβλίο, ιδιαίτερα αν άπτεται ιστορικών ή μυθολογικών θεμάτων. Η σειρά αυτή που πλέον μετράει τέσσερις τίτλους («Η αρχή του κόσμου», «Από τους θεούς στους ανθρώπους», «Από τους ανθρώπους στους ήρωες», «Κατορθώματα και θαύματα») θα απαντήσει σε απορίες των παιδιών για τη δημιουργία του κόσμου, τη θεογονία, τις έννοιες του χρόνου, μέσα από μια σειρά μύθων που μεταφέρει στο χαρτί με κείμενο προσεγμένο, λόγο προσιτό και κατανοητό και με συνοδεία πάντα εξαιρετική εικονογράφηση.

Σελίδες: 64

Ηλικία: 7+

«Μυθολογικά παραμύθια»

Εκδόσεις: Μεταίχμιο

Σελίδες: 40

Ηλικία: 6+

Αυτή τη στιγμή η σειρά περιλαμβάνει 28 τίτλους: «Η Καλλιστώ και το βιβλίο του ουρανού», «Η Δανάη και η βροχή», «Τα βόδια του Γηρυόνη», «Λαβύρινθος και Μινώταυρος», «Η αρπαγή του Κέρβερου», «Στη σκιά των Κενταύρων», «Η ζώνη της Ιππολύτης», «Η οργή του Εγκέλαδου», «Ορφέας και Ευριδίκη», «Ο Πηλέας και η Θέτιδα», «Η Λερναία Ύδρα», «Οι στάβλοι του Αυγεία», «Πλούτωνας και Περσεφόνη», «Ο μύθος της Αράχνης», «Ο Ταύρος της Κρήτης», «Οι Στυμφαλίδες Όρνιθες», «Είμαι ο Ποσειδώνας», «Είμαι η Αθηνά», «Το λιοντάρι της Νεμέας», «Τα άλογα του Διομήδη», «Είμαι ο Ερμής», «Είμαι η Αφροδίτη», «Ο κάπρος του Ερύμανθου» και «Η ελαφίνα της Κ
ερύνειας». Γνωστά αλλά και λιγότερο οικεία θέματα της μυθολογίας ζωντανεύουν σε αυτή τη σειρά που συνοδεύονται και με εκπαιδευτικές δραστηριότητες στο τέλος κάθε ιστορίας. Ονόματα συγγραφέων όπως Μαρία Αγγελίδου, Αντώνης Παπαθεοδούλου, Καλλιόπη Κύρδη, Κώστας Πούλος, και εικονογράφων όπως Ίρις Σαμαρτζή, Σοφία Παπαδοπούλου, Βασίλης Γρίβας, Σάντρα Ελευθερίου αποτελούν εχέγγυο για βιβλία που θα ενθουσιάσουν τους μικρούς μυθολογολάτρεις.

Σελίδες: 40

Ηλικία: 5+

«Ο Πάρις και η ωραία Ελένη»

Συγγραφέας: Ιωάννα Μπαμπέτα

Εικονογράφηση: Houndworx

Δείτε Επίσης

Εκδόσεις: Μίνωας, 2018

Ανήκει στη σειρά «Γνωρίζω τη μυθολογία», όπου ήδη υπάρχουν τα βιβλία «Αχιλλέας και Έκτορας», «Δαίδαλος και Ίκαρος», «Ο Ιάσονας και η Αργοναυτική Εκστρατεία», «Οι 12 θεοί του Ολύμπου», «Οι άθλοι του Ηρακλή» «Οι άθλοι του Θησέα». Σειρά που απευθύνεται σε πιο μικρούς αναγνώστες. Με ζωντανή εικονογράφηση και έξυπνο κείμενο, κάνει τους μύθους προσιτούς και κατανοητούς.

Σελίδες: 40

Ηλικία: 3-6

«Ο θεός Διόνυσος και οι πειρατές»

Συγγραφέας: Κώστας Στοφόρος

Εικονογράφηση: Ελεάνα Μάρκου

Εκδόσεις: Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Διάσωσης Σχολικού Υλικού (ΕΚΕΔΙΣΥ)

Ένα βιβλίο που προέκυψε από έναν περίπατ&#959
;, από αυτούς που διοργανώνει ο συγγραφέας μαζί με το Μουσείο Σχολικής Ζωής. Το Μνημείο του Λυσικράτη για την ακρίβεια είναι η αφορμή, και συγκεκριμένα η ζωοφόρος του μνημείου στην οποία απεικονίζεται ο μύθος της αρπαγής του Διονύσου από πειρατές. Από πού ήταν αυτοί οι πειρατές και ποια ιστορία ή μύθος κρύβεται από πίσω; Αυτή που με μαεστρία ο συγγραφέας μετουσιώνει στις σελίδες του σε περιπέτεια! Ακολουθήστε τον. Στο βιβλίο υπάρχει γλωσσάρι και δημιουργικές δραστηριότητες.

Σελίδες: 48

Ηλικία: 7+

«Καράβια που ταξίδεψαν την περιέργεια»

«Καράβια που έπαιξαν με τη φωτιά»

Συγγραφείς: Μαρία Αγγελίδου, Αντώνης Παπαθεοδούλου

Εικονογράφος: Χρήστος Κούρτογλου

Εκδόσεις: Ίκαρος, 2018

Μετά τα «Καράβια που δεν φοβήθηκαν» και τα «Καράβια που ταξίδεψαν τη φαντασία», άλλοι δύο τίτλοι ήρθαν να προστεθούν στην ευφάνταστη αυτή σειρά που κάνει τα καράβια πρωτότυπο «όχημα» της πιο δημιουργικής φαντασίας. Η γνώση της ιστορίας και μυθολογικές λεπτομέρειες μπλέκονται με το φανταστικό στοιχείο και δημιουργούν περιπετειώδη περιστατικά με πρωταγωνιστές καράβια από όλο τον κόσμο και απ’ όλες τις χρονολογικές περιόδους – από την αρχαιότητα μέχρι τους πρόσφατους αιώνες. Με τους συγγραφείς να μας έχουν συνηθίσει μόνο σε υπέροχα παιδικά βιβλία και τον Ίκαρο να εκδίδει προσεγμένες εκδόσεις, τα δύο νέα αυτά βιβλία αποτελούν κόσμημα για τη βιβλιοθήκη σας, που όμως και οι μικροί αναγνώστες θα αξιοποιήσουν με τον καλύτερο τρόπο αφού θα απολαύσουν ένα ταξίδι που δεν θα ξεχάσουν εύκολα.

Σελί&#
948;ες: 76

Ηλικία: 7+

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top