Now Reading
Η πρώιμη έκθεση στα φιστίκια μπορεί να αποτρέψει τις αλλεργίες στα φιστίκια στα μωρά, λέει η AAP

Η πρώιμη έκθεση στα φιστίκια μπορεί να αποτρέψει τις αλλεργίες στα φιστίκια στα μωρά, λέει η AAP

Η αλλεργία στα φιστίκια είναι η πιο κοινή αλλεργία στα τροφικά αλλεργικά παιδιά.

Μετά από μια σημαντική αλλαγή κατευθυντήριων γραμμών για το 2019 από την Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής (AAP), ο οργανισμός συνιστά στους γονείς να εισάγουν πουρέ με βάση το φιστίκι σε ορισμένα μωρά πριν από την ηλικία των 6 μηνών ως έναν τρόπο για να αποφύγουν δυνητικά απειλητικές για τη ζωή αλλεργίες στα φιστίκια.

Ισχυρά στοιχεία δείχνουν ότι η πρώιμη έκθεση στα φιστίκια, μαζί με άλλες αλλεργιογόνες τροφές όπως τα αυγά και τα ψάρια, δεν πρέπει να αποφεύγεται – και στην πραγματικότητα, για τα παιδιά που διατρέχουν υψηλότερο κίνδυνο να αναπτύξουν αλλεργία, η έκθεση θα πρέπει να ξεκινά νωρίτερα από την ηλικία των 6 μηνών, τη γενικά συνιστώμενη ώρα για να ξεκινήσετε τις στερεές τροφές.

«Γνωρίζουμε ότι ορισμένα παιδιά έχουν προδιάθεση για αλλεργίες λόγω του οικογενειακού τους ιστορικού», δήλωσε ο Frank Greer, MD, FAAP, συν-συγγραφέας της κλινικής έκθεσης, σε μια δήλωση. «Είναι σαφές ότι μερικές φορές η διατροφή μπορεί να διαδραματίσει βασικό ρόλο στην πρόληψη ή την ελαχιστοποίηση αλλεργιών που μπορεί να είναι ανησυχητικές –ή ακόμα και θανατηφόρες– για ορισμένα παιδιά».

Είναι λογικό ότι για ορισμένους γονείς, η σκέψη να σερβίρουν ένα πιθανό αλλεργιογόνο στο βρέφος τους μπορεί να είναι τρομακτική. Μια μελέτη του 2018 που δημοσιεύθηκε στο Annals of Allergy, Asthma and Immunology διαπίστωσε ότι η πλειονότητα των νέων μητέρων που ερωτήθηκαν εξακολουθούσαν να διστάζουν να σερβίρουν φιστίκια, παρά τις καθιερωμένες συστάσεις του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργίας και Λοιμωδών Νοσημάτων (NIAID), οι οποίες έχει εγκρίνει το AAP.

Για την ακρίβεια, το 53% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι ήταν επιφυλακτικό σχετικά με τις συστάσεις για να δοκιμάσουν την πρώιμη εισαγωγή φιστικιών, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας. Οι ερευνητές ανακάλυψαν επίσης ότι, συνολικά, το 61% των γυναικών που συμμετείχαν στην έρευνα δήλωσαν ότι δεν ανησυχούσαν τόσο για το ότι το παιδί τους θα αναπτύξει τροφική αλλεργία. Μόνο το 31% των συμμετεχόντων είπε ότι θα ήταν πρόθυμοι να δοκιμάσουν την έγκαιρη εισαγωγή, σύμφωνα με την έρευνα.

Περίπου 6,1 εκατομμύρια άνθρωποι στις ΗΠΑ έχουν αλλεργία στα φιστίκια ή στους ξηρούς καρπούς. Στην πραγματικότητα, η αλλεργία στα φιστίκια είναι η πιο κοινή αλλεργία μεταξύ των τροφικών παιδικών αλλεργικών, σύμφωνα με την Food Allergy Research & Education. Το NIAID και το AAP λένε ότι η πρώιμη έκθεση στα φιστίκια θα μπορούσε να μειώσει σημαντικά τις πιθανότητες να αναπτύξει το μωρό σας αλλεργία στους ξηρούς καρπούς.

Πότε να εισάγετε τα φιστίκια στο μωρό

Σύμφωνα με τις οδηγίες, οι γονείς μωρών που διατρέχουν χαμηλό κίνδυνο να αναπτύξουν αλλεργίες στα φιστίκια ενθαρρύνονται να δοκιμάσουν φιστίκια στο σπίτι, ενώ τα μωρά μέτριου ή υψηλού κινδύνου θα πρέπει πρώτα να κάνουν εξετάσεις δέρματος από φιστίκια και ανάλογα με τα αποτελέσματα μπορούν να δοκιμάσουν τα φιστίκια ως τροφική δοκιμή στο ιατρείο του αλλεργιολόγου τους.

Δείτε Επίσης

Χαμηλός κίνδυνος: Εάν δεν υπάρχει γνωστός λόγος να ανησυχείτε ότι το παιδί σας μπορεί να έχει τροφική αλλεργία, αφού το παιδί σας γίνει 6 μηνών και ανεχτεί μερικές πρώτες τροφές, μπορείτε να αρχίσετε να ενσωματώνετε πιο συχνά αλλεργιογόνα τρόφιμα (όπως σκόνη φιστικιού αναμεμειγμένη σε έναν πουρέ, μια μικρή ποσότητα ελληνικού γιαουρτιού και αυγών κ.λπ.).

Μέτριος κίνδυνος: Εάν το παιδί σας έχει ήπιο έως μέτριο έκζεμα, διατρέχει αυξημένο κίνδυνο να αναπτύξει αλλεργία στα φιστίκια. Εισαγάγετε προϊόντα που περιέχουν φιστίκια για περίπου 6 μήνες και διατηρήστε τα ως σταθερό μέρος της διατροφής τους για να αποτρέψετε την ανάπτυξη πιθανής αλλεργίας στα φιστίκια. Ο παιδίατρός σας μπορεί να συστήσει τεστ αλλεργίας.

Υψηλός κίνδυνος: Εάν το παιδί σας έχει σοβαρό έκζεμα ή μια άμεση αλλεργική αντίδραση σε οποιοδήποτε τρόφιμο, θεωρείται υψηλός κίνδυνος να αναπτύξει μελλοντική αλλεργία στα φιστίκια. Συναντηθείτε με τον παιδίατρο του παιδιού σας για να συζητήσετε τον καλύτερο τρόπο εισαγωγής τροφών υψηλής αλλεργίας, όπως τα φιστίκια και τα αυγά, αν και οι περισσότεροι ειδικοί συνιστούν η έκθεση να ξεκινά από την ηλικία των 4 έως 6 μηνών. Συνιστάται η εξέταση αλλεργίας και μπορεί να θέλετε να δοκιμάσετε μια δοκιμασία στοματικής πρόκλησης στο ιατρείο υπό επίβλεψη.

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top