Now Reading
Η ποσότητα σπερματοζωαρίων έχει μειωθεί κατά το ήμισυ στους άντρες του δυτικού κόσμου

Η ποσότητα σπερματοζωαρίων έχει μειωθεί κατά το ήμισυ στους άντρες του δυτικού κόσμου

Το σοκαριστικό συμπέρασμα μιας έρευνας μεγάλης κλίμακας έρχεται να αναδείξει μια σοβαρή απειλή για τη γονιμότητα των ζευγαριών.

Ο αριθμός σπερματοζωαρίων στους άντρες έχει μειωθεί κατά το ήμισυ τα τελευταία σαράντα χρόνια, σύμφωνα με μια μεγάλη έρευνα που έγινε σε σχεδόν 43.000 άντρες του λεγόμενου δυτικού κόσμου (από την Ευρώπη, τη Βόρεια Αμερική, την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία).

Από το 1973 μέχρι το 2011 η συγκέντρωση σπερματοζωαρίων παρουσιάζει ετήσια πτώση της τάξης του 1,4%, με αποτέλεσμα να μειωθεί συνολικά κατά 52%. «Τα αποτελέσματα είναι ιδιαίτερα σοκαριστικά», τονίζει ο επιδημιολόγος και επικεφαλής ερευνητής του Εβραϊκού Πανεπιστημίου της Ιερουσαλήμ. Και οι επιστήμονες δηλώνουν άγνοια για τα ακριβή αίτια του φαινομένου.

Ο Levine, πάντως, υποθέτει ότι η μείωση του αριθμού των σπερματοζωαρίων ενδεχομένως καταδεικνύει μια συνολική επιδείνωση της υγείας των αντρών.

Προηγούμενες έρευνες που έχουν καταλήξει σε παρόμοια συμπεράσματα αμφισβητήθηκαν, με το επιχείρημα ότι οι μέθοδοι μελέτης που χρησιμοποιήθηκαν στο εργαστήριο επηρέασαν τα αποτελέσματά τους. Ωστόσο, οι ερευνητές του Πανεπιστημίου της Ιερουσαλήμ επιμένουν ότι οι τεχνικές που χρησιμοποίησαν ελαχιστοποίησαν τους παράγοντες που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε λανθασμένα ευρήματα.

Δείτε Επίσης

Αν προσπαθείτε να συλλάβετε, διαβάστε εδώ αλλαγές στον τρόπο ζωής που μπορούν να ενισχύσουν τη γονιμότητα και στα δύο φύλα.

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top