Now Reading
Η οργάνωση Sandy Hook Promise στις ΗΠΑ παραδίδει μαθήματα ζωής

Η οργάνωση Sandy Hook Promise στις ΗΠΑ παραδίδει μαθήματα ζωής

Με το βίντεο «Τα απαραίτητα για την επιστροφή» (στο σχολείο) στέλνει ένα πολύ δυνατό μήνυμα

Η οργάνωση Sandy Hook Promise, με έδρα της στο Newtown, του Κονέκτικατ, δημιουργήθηκε με την δυσάρεστη αφορμή της τραγωδίας του μακελειού του 2012 στο δημοτικό σχολείο Sandy Hook των ΗΠΑ. Πρόθεσή τους είναι να τιμήσουν όλα τα θύματα της ένοπλης βίας μετατρέποντας την τραγωδία τους σε  παροχή προγραμμάτων και πρακτικών που να προστατεύουν τα παιδιά από τη βία όπλο.

Ενώνοντας τους ανθρώπους όλων των πεποιθήσεων και των κοινωνικών στρωμάτων που σέβονται την προστασία των παιδιών, ωθούν σε σημαντικές δράσεις στα σπίτια και τις κοινότητές τους, προκειμένου να αποτρέψουν την ένοπλη βία και να σταματήσει την τραγική απώλεια της ζωής.

Η αποστολή του SHP είναι να δημιουργήσει έναν πολιτισμό που θα ασχολείται με την πρόληψη πυροβολισμών, βίας και άλλων επιβλαβών πράξεων στα σχολεία. Το SHP είναι ένας μετριοπαθής οργανισμός που υπερασπίζεται την πολιτική που υποστηρίζει λογικές λύσεις προγραμμάτων και πολιτικής που αντιμετωπίζουν την «ανθρώπινη πλευρά» της βίας με όπλα, εμποδίζοντας τους ανθρώπους να φτάσουν στο σημείο να πάρουν ένα πυροβόλο όπλο για να βλάψουν τον εαυτό τους ή άλλους. Τα λόγια, οι ενέργειές τους και οι επιπτώσεις σε εθνικό επίπεδο αποσκοπούν να τιμούν όλα τα θύματα της βίας με όπλα μετατρέποντας την τραγωδία σε μια στιγμή ωφέλιμου μετασχηματισμού και πρόληψης.

Δείτε Επίσης

Πρόσφατο παράδειγμα των δράσεών τους έχει γίνει viral και πρόκειται για ένα βίντεο στη λογική διαφημιστικού σποτ με τον τίτλο «Τα απαραίτητα για την επιστροφή» (στο σχολείο), που εξελίσσεται μέσα στο χώρο του σχολείου και δείχνει μαθητές να περνούν μια “φυσιολογική” μέρα στο σχολείο, αλλά είναι διαμορφωμένο έτσι ώστε να δείξει τι πρέπει να ξέρουν σε περίπτωση που άλλη μια τραγωδία τέτοιου τύπου πρόκειται να ξεσπάσει στο σχολείο τους:

Μέσα σε 1.06 λεπτά που διαρκεί το βίντεο το μήνυμά τους γίνεται κάτι παραπάνω από σαφές: “Οι πυροβολισμοί στο σχολείο δεν είναι αναπόφευκτοι. Είναι προβλέψιμοι. Αρκεί να αναγνωρίζεις τα σημάδια” κι εξίσου σημαντικό να ξέρεις να διατηρείς την ψυχραιμία σου και να αξιοποιείς “τα απαραίτητα” που θα σε βοηθήσουν να σώσεις τη ζωή σου και τη ζωή άλλων.

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top