Now Reading
Η καλή μέρα… από το προηγούμενο βράδυ φαίνεται

Η καλή μέρα… από το προηγούμενο βράδυ φαίνεται

Για να απολαμβάνεις πάντα έναν καλύτερο ύπνο και ένα ευχάριστο 24ωρο

Συντάκτης: Κωνσταντίνα Κύρκου

Τελικά έχουν δίκαιο εκείνοι που πιστεύουν πως η καλή μέρα καθορίζεται  από το προηγούμενο βράδυ, γιατί αν το καλοσκεφτείς, όταν θα πέσεις να κοιμηθείς μέσα στην ένταση και τον πονοκέφαλο να χτυπάει κόκκινο, κάπως αντίστοιχα θα ξυπνήσεις. Και εντάξει να συμβεί μια φορά, κάπως θα την παλέψεις την επόμενη ημέρα. Το θέμα είναι αν συμβαίνει συχνά, τότε μάλλον υπάρχει πρόβλημα. Όταν, λοιπόν, έρχονται αυτά τα «δύσκολα» πρωινά που αδυνατείς να αποχωριστείς το κρεβάτι σου και η μέρα μπροστά σου μοιάζει ατέλειωτα κουραστική (ενώ είσαι ακόμα ξαπλωμένη), δοκίμασε να βελτιώσεις την βραδινή σου ρουτίνα, ώστε και καλύτερο ύπνο να απολαμβάνεις αλλά και να ξυπνάς γεμάτη διάθεση και ενέργεια.

Φρόντισε να κλείνεις τις υποθέσεις κάθε ημέρας. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως πρέπει να ολοκληρώνεις τις υποχρεώσεις που έχεις κάθε μέρα πριν πέσεις στο κρεβάτι. Σε διαφορετική περίπτωση αυτές θα τριγυρνούν στο μυαλό σου (ειδικά όταν ξαπλώνεις και είσαι χαλαρή) με αποτέλεσμα να σε γεμίζουν άγχος. Σίγουρα έτσι ο ύπνος σου θα έχει διαταραχές και ο «κακός» ύπνος προμηνύει μια δύσκολη μέρα.

Η απαραίτητη to-do list. Κοινώς φτιάξε ένα πρόγραμμα με όλα αυτά που έχεις να κάνεις την επόμενη ημέρα. Έχοντας οργανώσει σωστά τις υποχρεώσεις σου, έχεις λιγότερο άγχος για το αν θα συμβεί κάτι απρόοπτό την επόμενη μέρα. Άλλωστε το πρόγραμμα σε βοηθάει να θυμάσαι πάντα αυτά που σε απασχολούν ενώ μπορείς να αφαιρέσεις ή να προσθέσεις κάτι σημαντικό.

Ώρα να ασχοληθείς με τον εαυτό σου. Μετά από μια εξαντλητική ημέρα, δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να αφιερώσεις ποιοτικό χρόνο στον εαυτό σου και να ασχοληθείς με ότι σου αρέσει. Διάβασε ένα βιβλίο που ήθελες καιρό, άκου δυνατά την αγαπημένη σου playlist, κάνε διαλογισμό για να χαλαρώσεις πνεύμα και σώμα, κάνε ένα βραδινό beauté. Θα μπορούσα να γράφω όλη μέρα με όσα μπορείς να κάνεις λίγη ώρα πριν κοιμηθείς ώστε την επόμενη να ξυπνήσεις πιο φρέσκια και ανανεωμένη από ποτέ.

Τελευταίο και πιο σημαντικό, ο ύπνος. Σίγουρα αν κάνεις όλα τα παραπάνω βήματα και κοιμηθείς μόνο 3 ώρες, η μέρα σου κάθε άλλο παρά εύκολη θα είναι. Η ποσότητα και η ποιότητα είναι σημαντικές για τον ύπνο, οπότε φρόντισε να τηρείς ένα συγκεκριμένο ωράριο που εσύ θα καθορίζεις. Άφησε στις άκρη το κινητό, το tablet, το laptop και ξάπλωσε απαλλαγμένη από οποιαδήποτε πηγή διάταξης της ηρεμίας σου. Οι άνετες πιτζάμες και το σωστό μαξιλάρι επιβάλλονται για τον καλύτερο ύπνο.

Και επειδή της νύχτα τα καμώματα τα βλέπει η μέρα… και γίνεται πιο παραγωγική, μην ξεχνάς να ακολουθείς τα παραπάνω βήματα καθημερινά, που θα σου χαρίσουν έναν απολαυστικό ύπνο και μια υπέροχη ημέρα!

Πηγή: ΑllΥou

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top