Now Reading
Η εξ αποστάσεως μάθηση προκαλεί «πολύ σημαντικά προβλήματα» για πολλούς μαθητές

Η εξ αποστάσεως μάθηση προκαλεί «πολύ σημαντικά προβλήματα» για πολλούς μαθητές

Πώς να βοηθήσετε παιδιά και εφήβους να νιώσουν ψυχικά καλύτερα

Οι μαθητές δυσκολεύονται εξαιτίας των περιορισμών του κορωνοϊού που τους κάνουν να μαθαίνουν από το σπίτι, σύμφωνα με μια έρευνα πάνω από 11.500 μαθητών από το ResearchNED σχετικά με το πώς βιώνουν την εξ αποστάσεως μάθηση κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Αντιμετωπίζουν δυσκολίες που αφορούν κοινωνικά-συναισθηματικά προβλήματα, όπως μοναξιά, ενώ ταυτόχρονα παρατηρούν ότι η ποιότητα των μαθημάτων επιδεινώνεται. Για ορισμένους, η διαδικτυακή εκπαίδευση οδηγεί σε “πολύ μεγάλα προβλήματα”, ανέφεραν οι ερευνητές, αναφέρει η NOS.
Ένας στους 20 μαθητές είπε ότι αγωνίζονται με προβλήματα ψυχικής, κοινωνικής-συναισθηματικής, συγκέντρωσης, κινήτρων και προόδου της μελέτης. Αναλογία που οδηγεί σε έναν πολύ μεγάλο αριθμό μαθητών.

Τα κοινωνικο-συναισθηματικά προβλήματα μπορούν εν μέρει να αποδοθούν στην έλλειψη αλληλεπίδρασης και επαφής με τα άτομα του διδακτικού προσωπικού αλλά και συνομήλικους μαθητές. Οι περιορισμοί του κορωνοϊού κάνουν επίσης τους μαθητές να αισθάνονται κοινωνικά απομονωμένοι. Το 30 τοις εκατό είπε ότι αισθάνονται μοναξιά. Τα προβλήματα συγκέντρωσης και κινήτρων φαίνεται να πολλαπλασιάζονται καθώς η μακρόχρονη μάθηση συνεχίζεται, ανέφεραν οι ερευνητές.

Οι μαθητές πιστεύουν επίσης ότι η ποιότητα των μαθημάτων τους επιδεινώνεται, αν και οι περισσότεροι δήλωσαν ότι δεν πιστεύουν ότι υπέστησαν σημαντικές καθυστερήσεις στη μελέτη σε σύγκριση με πριν από την πανδημία, σύμφωνα με τους ερευνητές. Το ένα τέταρτο είπε ότι δεν πιστεύουν ότι οι διαδικτυακές διαλέξεις μέσω τηλεκπαίδευσης είναι ένας καλός τρόπος για να αποκτήσουν γνώσεις. Σχεδόν όλοι δήλωσαν ότι θέλουν να επιστρέψουν στα μαθήματα με φυσική παρουσία παρακολούθησης.

Από τη θετική πλευρά, οι μαθητές είναι ευχαριστημένοι με την online προσωπική επαφή με τους καθηγητές τους κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Ανέφεραν επίσης ότι κάνουν περισσότερα σε λιγότερο χρόνο και δεν χρειάζεται να μετακινούνται ως πλεονεκτήματα.

Η έρευνα έγινε για λογαριασμό του φοιτητικού σωματείου ISO. Η ένωση βρίσκει τα αποτελέσματα της “μεγάλης ανησυχίας” για την κοινωνία “επειδή πίσω από αυτά τα συγκλονιστικά στοιχεία υπάρχουν πραγματικοί άνθρωποι”, δήλωσε ο πρόεδρος του ISO. «Εάν το μόνο άτομο που βλέπετε όλη την ημέρα είναι η δική σας αντανάκλαση στην οθόνη σας, τότε είναι λογικό για τους μαθητές να αισθάνονται μοναξιά και να έχουν ψυχικά προβλήματα».

Το ISO θέλει τα εκπαιδευτικά ιδρύματα να κλιμακώσουν την πιο προσωπική εκπαίδευση όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Πρέπει επίσης να γίνουν περισσότερα για τη βελτίωση της κοινωνικής πλευράς της εκπαίδευσης.

Δείτε Επίσης

Πώς να βοηθήσετε τα παιδιά να αποφορτιστούν από την τηλεκπαίδευση παραμένοντας ασφαλή

  • Καθιερώστε μια κοινή δραστηριότητα άσκησης – ειδικά σε εξωτερικό χώρο
  • Προγραμματίστε δραστηριότητες εκτός οθόνης σε σταθερές ώρες ως ξεκούραση
  • Ενθαρρύνετε την τηλεφωνική επαφή με φίλους
  • Μυήστε τα στην απόλαυση των audiobook που μπορούν να απολαμβάνουν με κλειστά μάτια
  • Παίξτε επιτραπέζια παιχνίδια
  • Φροντίστε να απέχουν από οθόνες τις ώρες των γευμάτων
  • Ενισχύστε τη θετική ψυχολογία δίνοντάς τους βήμα να σας μιλάνε τακτικά για τα συναισθήματά τους
  • Μάθετέ τα να εστιάζουν σε ό,τι καλό συνεχίζει να υπάρχει στη ζωή τους κι εκπαιδεύστε τα να βρίσκουν θετικά στοιχεία ακόμα και σε καταστάσεις όπως μια πανδημία
  • Φτιάξτε μια λίστα ευγνωμοσύνης και μια λίστα με όνειρα για το κοντινό μέλλον
  • Ενθαρρύνετε ασχολίες που αφορούν την επαφή με τη φύση, όπως είναι η κηπουρική, το bird watching ή κι απλώς μια βόλτα στη θάλασσα ή το κοντινό πάρκο.

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top