Now Reading
“Η γλώσσα του είναι άσπρη – Τι συμβαίνει;”

“Η γλώσσα του είναι άσπρη – Τι συμβαίνει;”

Τι μπορεί να σημαίνει για την υγεία του παιδιού

Τρώει γρανίτα και η γλώσσα του γίνεται κόκκινη! Και τότε τη βγάζει και όλοι γελάτε. Τι γίνεται όμως όταν η γλώσσα του παιδιού είναι λευκή; Πιστεύεις ότι απλά έχουν μείνει υπολείμματα τροφής ή υπάρχει λόγος ανησυχίας;

Μπορεί να είναι κάτι απλό και με ένα ξέπλυμα στο μπάνιο και βούρτσιμα να φύγει. Μπορεί όμως η λευκή γλώσσα να κρύβει και ορισμένες καταστάσεις που χρειάζονται την προσοχή σας:

– Στοματική μόλυνση ζύμης:
Πιο συχνή σε βρέφη κάτω του ενός έτους, είναι μεταδοτική, κυρίως στα παιδιά που μοιράζονται μπουκάλι ή πιπίλα. Επίσης, συμβαίνει και στα μεγαλύτερα παιδιά με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα από υποκείμενα νοσήματα.

– Οστρακιά:
Η λευκή γλώσσα αποτελεί ένα από τα χαρακτηριστικά της οστρακιάς ενώ τις περισσότερες φορές το παιδιά με οστρακιά θα εμφανίσει και άλλα συμπτώματα όπως πυρετός, πονόλαιμος και εξάνθημα.

Δείτε Επίσης

– Ιός Κοξάκι (Coxsackie):
Ιός αρκετά συχνός στην παιδική ηλικία, εμφανίζει ως σύμπτωμα λευκές κηλίδες στη γλώσσα, οι οποίες διαρκούν συνήθως 3-5 μέρες και υποχωρούν από μόνες τους. Καθώς πρόκειται για μεταδοτική ασθένεια, ένα παιδί με ιό Κοξάκι δεν πρέπει να έρχεται σε επαφή με άλλα παιδιά και φυσικά να μην μοιράζεται προσωπικά είδη.
Πηγή: allyou.gr

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top