Now Reading
Η ατζέντα του Σαββατοκύριακου

Η ατζέντα του Σαββατοκύριακου

Τι θα απολαύσουμε και τι αξίζει να δούμε μαζί με τα παιδιά μας

Η ταινία της εβδομάδας:

Γέτι: Ο Χιονάνθρωπος των Ιμαλαΐων

Όταν η έφηβη Γι (Η Μαίρη Συνατσάκη) συναντάει ένα νεαρό Γέτι στην ταράτσα του διαμερίσματός της στην Σαγκάη, μια φιλία ξεκινάει και μαζί με τους ατίθασους και άτακτους φίλους της Τζιν (ο Ίαν Στρατής) και Πενγκ, του δίνουν το όνομα «Έβερεστ» και ξεκινάνε μαζί του ένα μαγευτικό ταξίδι σε αναζήτηση της οικογένειάς του, στο πιο ψηλό σημείο της Γης.
Προκειμένου η ομάδα των τριών φίλων να καταφέρει να φτάσει στο σπίτι του Γέτι, πρέπει να καταφέρει να ξεφύγει από τον Μπέρνις (Ο Γιώργος Κωνσταντίνου), έναν εύπορο άντρα που θέλει να αιχμαλωτίσει το Γέτι, αλλά και από την επιστήμονα ζωολόγο Ζάρα.

 

Πάμε θέατρο

“Ως την άκρη του κόσμου” της Μαρίας Παπαγιάννη
Σκηνοθεσία: Σπύρος Χατζηαγγελάκης
Παίζουν: Παναγιώτης Γαβρέλας, Βαλέρια Δημητριάδου, Χρύσα Κοτταράκου, Μαρία-Ελισάβετ Κοτίνη, Παύλος Παυλίδης, Νατάσα Ρουστάνη, Νικόλας Παπαδομιχελάκης

Τι γίνεται όταν το σπίτι σου, οι αγαπημένοι σου, οι φίλοι σου, ο κόσμος όπως τον ήξερες έχουν χαθεί; Τότε θα κάνεις τα πάντα για να τα φέρεις πίσω. Θα περπατήσεις, θα τρέξεις, θα κολυμπήσεις, θα παλέψεις κι αν χρειαστεί θα φτάσεις ως την άκρη του κόσμου.

 Η ιστορία μας ξεκινάει μετά από μια καταστροφή. Δυο μικρά παιδιά, οι ήρωες της ιστορίας μας, ξεκινούν τη δική τους περιπέτεια για να βρουν το «σημείο Χ». Την ασφάλεια, το σπίτι. Στο δρόμο τους θα συναντήσουν ένα σωρό παράξενα πλάσματα, που θα προσπαθήσουν είτε να τους βοηθήσουν είτε να τους εμποδίσουν να πάνε παρακάτω.


«Δεν είναι όλα όπως φαίνονται», θα τους πει η σοφή Μεντιόλα! Ένας άνθρωπος που σου χαμογελάει δεν είναι πάντα φίλος, κάποιος που είναι πολύ διαφορετικός από σένα δεν σημαίνει ότι είναι εχθρός. Δεν χρειάζεται να έχεις ξύλινο πόδι για να είσαι πειρατής, δεν χρειάζεται καν να είσαι πάνω σε καράβι για να ζήσεις μια πειρατική περιπέτεια. Το μόνο που χρειάζεσαι είναι φαντασία! Κι αυτό είναι όλη η αλήθεια και η δύναμη που χρειάζεσαι. Τα δυο παιδιά, οι ήρωες της ιστορίας, το ξέρουν καλά. Επιστρατεύουν τη φαντασία τους και βιώνουν μια περιπέτεια ζωής! Μια πειρατική περιπέτεια!
Η ομάδα C. for Circus ενώνει τις δυνάμεις και τη φαντασία της με την συγγραφέα Μαρία Παπαγιάννη και τον συνθέτη Θάνο Μικρούτσικο, σε μια πειρατική περιπέτεια… «Ως την άκρη του κόσμου»! Γιατί αυτό δεν είναι οι φίλοι; Να πας μαζί κι ως την άκρη του κόσμου… Να πας πίσω στο σπίτι.
Όπως είπε κάποτε η Ursula Le Guin, «Σπίτι δεν είναι η μαμά, ο μπαμπάς, τα αδέρφια, οι φίλοι. Το σπίτι δεν είναι καν μέρος. Είναι η φαντασία σου».

Συντελεστές της παράστασης
Σκηνοθεσία: Σπύρος Χατζηαγγελάκης
Μουσική: Θάνος Μικρούτσικος
Δραματουργία – Επιμέλεια κειμένου: Ελίνα Μαντίδη
Επιμέλεια κίνησης: Σεσίλ Μικρούτσικου
Σκηνικά-Κοστούμια: Τζίνα Ηλιοπούλου, Λίνα Σταυροπούλου
Διασκευή-ενορχήστρωση μουσικής: Βαλέρια Δημητριάδου, Χρύσα Κοτταράκου
Σχεδιασμός φωτισμών: Σάκης Μπιρμπίλης
Πρωτότυπο animation: Άρης Απαρτιάν

Παίζουν οι ηθοποιοί:
Παναγιώτης Γαβρέλας, Βαλέρια Δημητριάδου, Χρύσα Κοτταράκου, Μαρία-Ελισάβετ Κοτίνη, Παύλος Παυλίδης, Νατάσα Ρουστάνη, Νικόλας Παπαδομιχελάκης

ΣΑΒΒΑΤΟ
15:00
ΚΥΡΙΑΚΗ
15:00, 11:30
Θέατρο Τζένη Καρέζη: Ακαδημίας 3,Κέντρο
Τηλ.: 2103636144, 2103644921
Τελευταία ευκαιρία 

Δεινόσαυροι και τέρατα των θαλασσών: Έκθεση στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»

Η έκθεση «Δεινόσαυροι και τέρατα των θαλασσών» είναι διαδραστική, εκπαιδευτική και ψυχαγωγική και απευθύνεται σε επισκέπτες όλων των ηλικιών, καθώς και σε όσους ενδιαφέρονται για την εξέλιξη της θαλάσσιας ζωής από την προϊστορική περίοδο μέχρι σήμερα. Η έκθεση φιλοξενεί πολλά διαφορετικά είδη ρομποτικών τεράτων, σε πραγματικά μεγέθη. Με τις κινήσεις, τα χρώματα, τις υφές και τους ήχους τους, θα μας χαρίσουν μοναδικές στιγμές από την «πραγματική ζωή» αυτών των τεράστιων δεινοσαύρων της θάλασσας. Η επιστημονική ομάδα που επιμελήθηκε την έκθεση, με επικεφαλής Αργεντινούς παλαιοντολόγους πρόσεξε ως και την τελευταία λεπτομέρεια, ώστε να είναι όσο πιο ρεαλιστική γίνεται.

Χάρη στην τεχνολογία των animatronics, έχει δημιουργηθεί ένας παιχνιδιάρικος και ταυτόχρονα διδακτικός περίπατος ανάμεσα στα ισχυρά θαλάσσια πλάσματα, που κάποτε κυβερνούσαν τα βάθη των ωκεανών. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν πόσο εκπληκτικός ήταν ο αρχέγονος κόσμος των ωκεανών και να εντοπίσουν τις ομοιότητες και διαφορές μεταξύ των σύγχρονων θαλάσσιων ζώων και των προγόνων τους.

Ελληνικός Κόσμος, Πειραιώς 254, Ταύρος

Δείτε Επίσης

Τηλ.: 212 254 0000 | www.fhw.gr

 

Γιορτάζουμε το Halloween

Tο παιδικό Halloween γιορτάζεται στο πιο αγαπημένο πάρκο οικογενειακής ψυχαγωγίας της χώρας, το «Λούνα Παρκ Τα Αηδονάκια» στο Μαρούσι! Οι φοβερές και τρομερές μάγισσες, η Άμπρα και η Κατάμπρα, μπήκαν μέσα στα Αηδονάκια στο Μαρούσι. Το 2018 ήταν μόνο η αρχή… από 5 Οκτωβρίου έως 3 Νοεμβρίου το πιο ανατρεπτικό Trick or Treat Party επιστρέφει στα Aidoanakia Halloween και σας προσκαλεί να μεταμφιεστείτε και να διασκεδάσετε στους ξέφρενους ρυθμούς της γιορτής του Halloween, με ξεναγούς τις φο-βε-ρές μάγισες, Άμπρα και Κατάμπρα!

Στα 5.500 τετραγωνικά μέτρα του Πάρκου έχει στηθεί νέο τρομερό σκηνικό, «ανατριχιαστικές» δράσεις, action games που ανεβάζουν την αδρεναλίνη στα ύψη και νέα φανταστικά παιχνίδια με «Halloween» αισθητική! Χαρούμενα φαντασματάκια, κολοκύθες, κεριά, μάγισσες, σκούπες, γλυκά και ένα σπίτι γεμάτο μυστήριο, θα εξάψουν την παιδική φαντασία! Οι μικροί μας φίλοι θα περάσουν από το στοιχειωμένο σπίτι και εάν λύσουν τους γρίφους, θα πάρουν το τρένο-φάντασμα για να φτάσουν στην κοιλάδα με τις περιπλανώμενες ψυχές…

Οι μάγισσες Άμπρα και Κατάμπρα, το πρώτο παιδικό haunted adventure house, το µοναδικό τρένο haunted train fantasma, η συναρπαστική laser tag arena, 20 παιχνίδια κλασσικού Λούνα Παρκ, πολλές δράσεις και events, καλλιτεχνικά και δημιουργικά εργαστήρια που θα εξάψουν την παιδική φαντασία! Το Aidonakia Halloween αλλάζει το παιχνίδι και θα χαρίσει αμέτρητες στιγμές χαράς σε μικρούς και μεγάλους!

Ώρες Λειτουργίας Δευτέρα έως Παρασκευή: 16:00 – 23:00 | Σάββατο-Κυριακή: 10:00 – 23:00

Λούνα Παρκ «Τα Αηδονάκια», Ανδρέα Παπανδρέου & Διονύσου 155, Μαρούσι

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top