Now Reading
«Η αγάπη είναι η μαγεία, ό,τι αγγίζουμε με αγάπη μεταμορφώνεται σε κάτι ξεχωριστό» Πόλλυ Αντωνιάδη

«Η αγάπη είναι η μαγεία, ό,τι αγγίζουμε με αγάπη μεταμορφώνεται σε κάτι ξεχωριστό» Πόλλυ Αντωνιάδη

Η Πόλλυ Αντωνιάδη Μόλλυ Ρόουζ μιλάει στο childit.gr και την Αγγελική Λάλου για το «Μόλλυ Ρόουζ – Χριστουγεννιάτικη Μαγεία»

Με αφορμή την πρόσφατη έκδοση του τελευταίου της βιβλίου «Μόλλυ Ρόουζ – Χριστουγεννιάτικη Μαγεία», συναντήσαμε την Πόλλυ Αντωνιάδη και πήραμε μια μεγάλη γιορτινή δόση μαγικής λάμψης και νιώσαμε τα Χριστούγεννα ακόμα πιο κοντά μας.

Πώς από την Πόλλυ προέκυψε η Μόλλυ; Με διαφορά ένα γράμμα, πόσα κοινά και πόσες διαφορές έχετε με την ηρωίδα σας;

H Mόλλυ είναι ένα κορίτσι που πιστεύει στη μαγεία της ζαχαροπλαστικής να κάνει τον κόσμο λίγο καλύτερο και τους ανθρώπους πιο χαρούμενους. Αυτό είναι το κοινό μας χαρακτηριστικό. Όπως και η απέραντη αγάπη για τη φύση, καμία από τις δυο μας δεν μπορεί να φανταστεί να ζει μακριά της.

Ποια ήταν η πρώτη περιπέτεια της Μόλλυ και ποια ήταν η αφορμή ή έμπνευση;

Πάντα ονειρευόμουν να γράψω παραμύθια, πάντα τα τοποθετούσα στην Αγγλία του περασμένου αιώνα, σε δάση με μυστικά περάσματα ανάμεσα σε ρίζες αιωνόβιων δέντρων και αόρατα πλασματάκια που ζουν δίπλα μας, αλλά σε μία κάπως παράλληλη διάσταση. Κάπου εκεί γεννήθηκε η ηρωίδα μου και το δεντρόσπιτο της.

Λίγο μετά κατέληξα ότι της άξιζε να ανοίξει ένα υπέροχο, μαγικό ζαχαροπλαστείο που θα άγγιζε με αστερόσκονη οποιονδήποτε το επισκεπτόταν.

Αν σας ζητούσε κάποιος να του περιγράψετε τη Μόλλυ τι θα του λέγατε;

Ότι είναι μια ηρωίδα ρομαντικών, παιδικών παραμυθιών αλλά κατά βάθος ενσαρκώνει ένα πολύ σύγχρονο, εργαζόμενο κορίτσι που τα καταφέρνει θαυμάσια στη δουλειά της αλλά ταυτόχρονα διατηρεί την παιδική της ψυχή και παραμένει πρόθυμη να συμπαρασταθεί ή και να εμπνεύσει τους γύρω της, ανθρώπους, δέντρα, ζωάκια… οποιονδήποτε χρειαστεί τη βοήθεια της.

Τι αποτελεί για εσάς χριστουγεννιάτικη μαγεία;

Ένα ζεστό σπιτικό με τους αγαπημένους μας ανθρώπους δίπλα. Τα στολίδια, οι λιχουδιές ή τα δώρα είναι απλά το αποτέλεσμα αυτής της αγάπης, όχι η ουσία. Η αγάπη είναι η μαγεία. Ό,τι αγγίζουμε με αγάπη μεταμορφώνεται σε κάτι ξεχωριστό. Δεν χρειάζεται καν να ψωνίσεις κάτι ακριβό, η μαγεία είναι στο χάδι με το οποίο ακουμπάμε τα πράγματα.

Τι αγαπούσατε περισσότερο στα Χριστούγεννα ως παιδί και τι τώρα ως μητέρα;

Αγαπούσα πολύ τις προετοιμασίες των Χριστουγέννων και ιδιαίτερα το στόλισμα του σπιτιού. Ως μαμά όλα αυτά απέκτησαν πολύ μεγαλύτερο νόημα αφού τα παιδιά χαίρονται με κάθε τι μικρό και τα Χριστούγεννα δίνουν χιλιάδες αφορμές γι’ αυτό.

Στολίζοντας μαζί, σχεδιάζοντας μαζί, φτιάξαμε πολύτιμες αναμνήσεις μαζί!

Πώς θα καταφέρουν ο Στάθης και ο Γιάννης, τα παιδιά σας, να βρίσκονται πάντα στη λίστα του Άγιου Βασίλη;

Με το να παραμένει ο καθένας τους ακριβώς αυτό που είναι! Με το να κάνουν επιλογές που τους κάνουν χαρούμενους κι ευτυχισμένους. Έχουν εισπράξει τόσο πολλή αγάπη, που μόνο να την αναπαράγουν μπορούν.

Τι δραστηριότητες θα βρουν παιδιά και γονείς στο τελευταίο σας βιβλίο;

Θα διαβάσουν παραμύθια, θα ψωνίσουν υλικά και θα φτιάξουν μαζί συνταγές ανάμεσα σε μυρωδιές και φωτάκια, θα ράψουν με υφάσματα ή θα κολλήσουν χαρτόνια, θα στολίσουν, θα ανακυκλώσουν βαζάκια και παλιά στολίδια, θα φτιάξουν δώρα, ημερολόγια αποφάσεων και ευγενικών πράξεων…η λίστα είναι μεγάλη!

Το σίγουρο είναι ότι θα εμπνευστούν να ζήσουν και να απολαύσουν τα Χριστούγεννα με πολλούς τρόπους και να ανακαλύψουν πολλά από τα κρυφά νοήματα αυτής της γιορτής.

Ποια ήταν τα αγαπημένα σας παιδικά βιβλία ως παιδί και ποια παιδικά βιβλία έχετε διαβάσει περισσότερο στα παιδιά σας;

Διάβαζα πολλή ρομαντική, αγγλική λογοτεχνία, έχω λιώσει τις σελίδες της Τζέιν Έυρ κι έχω ταξιδέψει άπειρες φορές στα Ανεμοδαρμένα ύψη με την Κάθυ και τον Χήθκλιφ. Με τα παιδιά Ιούλιο Βέρν και παραμύθια. Μετά ήρθε η εποχή της Ρόουλινγκ. Λατρέψαμε τον Χάρρυ Πότερ, κυριολεκτικά μεγαλώσαμε μαζί του.

Αρέσει στα αγόρια σας η ζαχαροπλαστική, σας βοηθούν στα γλυκά σας – ποια είναι τα αγαπημένα τους γλυκά;

Η ζαχαροπλαστική, το baking γενικότερα ήταν πάντα κάτι σαν χόμπυ στο σπίτι μας, περάσαμε πολλές ευτυχισμένες ώρες μαζί στην κουζίνα μας. Το απλό κέικ βανίλια είναι και ήταν πάντα, το πιο αγαπημένο μας.

Ποιο είναι το δικό σας αγαπημένο γλυκό και ποια ήταν τα αγαπημένα σας ως παιδί;

Ως παιδί δεν έτρωγα γλυκά, γενικά στο σπίτι μας απουσίαζαν τα γλυκά αφού ο αδελφός μου ήταν διαβητικός. Κάποια σοκολάτα που και που. Αργότερα μεγαλώνοντας τα παιδιά μου, τα απλά γλυκά όπως μπισκότα, κουλουράκια, κέικ μπήκαν όμορφα στην καθημερινότητά μας, πάντα με αγνά υλικά και πολλή προσοχή στη ζάχαρη και στην ποσότητα. Νομίζω πως με αυτόν τον τρόπο, έμαθαν και αυτά να γνωρίζουν και να αξιολογούν τί ή πόσο τρώμε.

Τι ωραία πράγματα βρίσκει κανείς στο https://mollyrosefairytale.com/;

Τον κόσμο της Μόλλυ Ρόουζ, τα βιβλία, τις ποδίτσες του φανταστικού ζαχαροπλαστείου και γενικά αντικείμενα ή πράγματα που θυμίζουν την ατμόσφαιρα του παραμυθιού.

Πώς είναι μια μέρα σας;

Δείτε Επίσης

Αυτή τη στιγμή ασχολούμαι με την τοποθέτηση των βιβλίων στα βιβλιοπωλεία παράλληλα με τον κεντρικό διανομέα, τις εκδόσεις Πατάκη. Επίσης με την εμπορική σειρά, την ιστοσελίδα, τους δειγματισμούς, την επίβλεψη του ραψίματος, της συσκευασίας.. ετερόκλητες δραστηριότητες που έχουν κορυφωθεί λόγω του νέου βιβλίου και των Χριστουγέννων. Είναι μία όμορφη, εξαιρετικά δραστήρια καθημερινότητα, ουσιαστικά ολοκλήρωση προσπάθειας, οπότε είμαι πολύ χαρούμενη παρά την κούραση. Τα παιδιά μου έχουν ήδη γίνει ανεξάρτητοι άνθρωποι κι έτσι η οικογένεια μου, μου δίνει τον χρόνο να ασχοληθώ λίγο περισσότερο με τη Μόλλυ.

Αν έπρεπε να επιλέξετε ένα, ποιο γλυκό θα ήταν αυτό για κάθε εποχή ξεχωριστά;

Θα μπορούσα να σας μιλώ για ώρες και κάθε μήνα ξεχωριστά! Συνοπτικά, θα έλεγα το γλυκό που ταυτίζεται με τους καρπούς και τα αρώματα της κάθε εποχής του χρόνου. Το φθινόπωρο θα είχε να κάνει με μήλα και κολοκύθες, ο χειμώνας με πορτοκάλια, ξηρούς καρπούς και ζεστά μπαχαρικά όπως η κανέλλα και ο αστεροειδής γλυκάνισος. Η άνοιξη με λεμόνια και λεβάντες, το καλοκαίρι με μούρα, λάιμ και φράουλες…

Τι γεύση έχουν για εσάς τα Χριστούγεννα;

All spice, brandy, μέλι, καβουρδισμένο αμύγδαλο.

Γράφατε γράμμα στον Άγιο Βασίλη και ποιο ήταν το αγαπημένο σας δώρο που του ζητήσατε και σας έφερε;

Το πιο αγαπημένα μου γράμματα μου έφεραν τους γιούς μου.

Τι σημαίνει δώρο για εσάς και πώς καλλιεργείτε στα παιδιά σας τις έννοιες της προσφοράς αλλά και της ευγνωμοσύνης;

Το δώρο είναι άλλη μία έκφραση της αγάπης, διαφορετικά δεν έχει νόημα. Η αγάπη αγκαλιάζει όλες αυτές τις έννοιες, την προσφορά, το μοίρασμα, το «με νοιάζει».

Η ευγνωμοσύνη σαν έννοια, προτιμώ πάντα να υπονοείται, δεν είναι σκοπός και δεν πιστεύω ότι είναι κάτι που μαθαίνεται. Είναι αποτέλεσμα της ασφάλειας και της φροντίδας που βιώνουμε στις σχέσεις μας.

Ποια είναι τα επόμενα σχέδιά σας;

Άμεσα, δύο νέα βιβλία για την άνοιξη και το καλοκαίρι για τις φίλες και τους φίλους της Μόλλυ Ρόουζ. Πρώτα θα ήθελα να εκδοθούν τα παραμύθια που έχω ήδη γράψει και είναι αρκετά. Μετά, ονειρεύομαι να βρω το χρόνο να βάλω στο χαρτί ακόμη περισσότερα!

Θα μας δώσετε μια ευχή για τη νέα χρονιά;

Υγεία, δημιουργικότητα, δύναμη να κάνουμε όνειρα και τόλμη να τα υλοποιούμε.

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top