Now Reading
Ετοιμαζόμαστε για τη γιορτή της μητέρας ρίχνοντας μια ματιά για το τι λένε τα άστρα για τη μητρότητα

Ετοιμαζόμαστε για τη γιορτή της μητέρας ρίχνοντας μια ματιά για το τι λένε τα άστρα για τη μητρότητα

Τι είδους μητέρα θα είσαι με βάση το ζώδιό σου

Η μητρότητα δεν είναι εύκολη υπόθεση. Άλλωστε, η μητέρα θεωρείται ένα από τα πιο άχαρα επαγγέλματα σε μια πατριαρχική κοινωνία. Α, ναι, είναι δουλειά! Είναι πολύ πιο απαιτητικό από το να δουλεύεις με διάφορους λύκους του Wall Street και οι συνέπειες είναι πολύ πιο θανατηφόρες από τους πολέμους που διεξάγονται στα πεδία των μαχών. Σε τελική ανάλυση, η μητρότητα δεν περιλαμβάνει απλώς το να φέρεις μια νέα ζωή στον κόσμο, αλλά να την αναθρέψεις για να γίνει ένας υπέροχος άνθρωπος – ένα έργο που μοιάζει σχεδόν αδύνατο. Ωστόσο, σε αντίθεση με άλλες δουλειές, η μητρότητα δεν αποζημιώνεται ποτέ. Το μόνο που ζητούν οι μητέρες είναι λίγη αγάπη και λίγο σεβασμό. Ένα απλό «ευχαριστώ» θα γέμιζε πραγματικά τις καρδιές μας με χαρά.

Ακολουθεί λοιπόν ένας αστρολογικός οδηγός για τη μητρότητα με βάση τα ζώδια που όχι μόνο θα μας βοηθήσει να ανακαλύψουμε το είδος της μητέρας που θα είμαστε, αλλά ίσως να μας βοηθήσει να κατανοήσουμε καλύτερα τις δικές μας μητέρες. Γνωρίζοντας τον εαυτό μας –και τις μητέρες μας– μπορούμε ίσως να κάνουμε τον κόσμο καλύτερο.

Εδώ είναι ένας ολοκληρωμένος αστρολογικός οδηγός για τη μητρότητα

ΚΡΙΟΣ

Μια γυναίκα Κριός θα γίνεται πάντα «μαμά πολεμίστρια». Λοιπόν, δεν μπορεί κάνει κι αλλιώς καθώς κυβερνάται από τον Άρη – Θεό του πολέμου και του ανταγωνισμού! Όχι μόνο θα φροντίσει να έχει καθαρά τα παιδιά της, αλλά θα φροντίσει να τρώνε καλά, να αγαπηθούν και να απολαμβάνουν παρορμητικά φιλιά και αγκαλιές. Ωστόσο, μην περιμένετε να τα μαζεύει και να τα μαλώνει όποτε κλαίνε – και όταν μεγαλώσουν, δεν θα προσπαθεί να ζαχαρώσει τα πράγματα. Εξάλλου, η ζωή δεν είναι δίκαιη και πρέπει να παλέψει κανείς για να προχωρήσει – και μια μητέρα Κριός θα φροντίσει να διδάξει στα παιδιά της πώς να παλέψουν για την κορυφή! Υπάρχει πάντα μια αίσθηση αυστηρής πειθαρχίας και θα διασφαλίσει ότι τα καλοδιατηρημένα παιδιά της μεγαλώνουν για να γίνουν ανεξάρτητοι ενήλικες που είναι ικανοί να φροντίσουν τον εαυτό τους. Μην περιμένετε να συμβιβάσει το στιλ της μόνο και μόνο επειδή έχει μπει στη μητρότητα. Θα είναι για πάντα το φλογερό πνεύμα που βαδίζει με αυτοπεποίθηση στη ζωή με το κεφάλι ψηλά – και θα περιμένει να το κάνουν και τα παιδιά της! Εξάλλου, η μητρότητα δεν είναι για τους λιπόψυχους και μια γυναίκα Κριός κάθε άλλο παρά αυτό είναι!

Ωστόσο, μια μητέρα Κριός, με όλες τις υπέροχες δυνάμεις της, έχει ιδιαίτερη ιδιοσυγκρασία! Γρήγορη στην αντίδραση –μάλλον σαν έκρηξη– και ειδικός στη δημιουργία δραματικών σκηνών – μια μητέρα Κριός μπορεί να πάει από το μηδέν στα εκατό σε λιγότερο από ένα ανοιγοκλείσιμο του ματιού. Ωστόσο, ηρεμεί το ίδιο γρήγορα και σχεδόν αμέσως συγχωρεί το παιδί της αφού της ζητήσει συγγνώμη. Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι παρά το γενναίο και γεμάτο αυτοπεποίθηση χαμόγελό της, μελανιάζει εύκολα και παίρνει τα πάντα προσωπικά. Έτσι, κάθε φορά που το παιδί της συμπεριφέρεται άσχημα, αισθάνεται ότι οι μητρικές της ικανότητες δέχονται επίθεση. Ωστόσο, αυτή είναι η μητέρα που όχι μόνο υπερασπίζεται το παιδί της, αλλά γιορτάζει κάθε επίτευγμα και δεν θα διστάσει να καυχιέται για κάθε «A+» και χρυσό μετάλλιο σε κάθε πιθανή κοινωνική περίσταση.

 

ΤΑΥΡΟΣ

Μια μητέρα Ταύρος παίρνει τη μητρότητα πολύ εύκολα. Θα αγκαλιάζει συνεχώς το μωρό της και θα λατρεύει το νήπιό της. Ωστόσο, τη στιγμή που δείχνουν έστω και μια υποψία από μια επαναστατική διάθεση – τα μάτια της γίνονται κόκκινα και τα κέρατα του ταύρου εμφανίζονται αιχμηρά! Θα υπάρχει πάντα νόστιμο φαγητό στο σπίτι μιας μαμάς Ταύρου. Όλα θα είναι διακοσμημένα με γούστο με πολλές δημιουργικές πινελιές εδώ κι εκεί. Ωστόσο, αν τολμήσετε να περπατήσετε με παπούτσια γεμάτα λάσπη – ετοιμαστείτε να κάνετε τις τελευταίες προσευχές σας. Η μητρότητα απλώς ενισχύει το επίμονο σερί της και οι κανόνες της είναι τέτοιοι που δεν μπορούν ποτέ να λυγίσουν. Ωστόσο, παρά την ανυποχώρητη πλευρά της, είναι στην πραγματικότητα μια φανταστική μητέρα που γίνεται επίσης η καλύτερη φίλη και η μεγαλύτερη έμπιστη των παιδιών της. Ωστόσο, δεν θα ανεχθεί την ασέβεια και αν είστε ιδιαίτερα επαναστατικός έφηβος, δεν σας φοβάται. Θα είναι πάντα –αυτή σε δημιούργησε– και σίγουρα μπορεί να σε καταστρέψει! Αλλά δεν συνηθίζει –σε αγαπάει– απλώς όχι η επαναστατική πλευρά σου. Μόλις ωριμάσετε από αυτήν την επαναστατική φάση και συνειδητοποιήσετε ότι η συμβουλή της ήταν η καλύτερη – εσείς οι δύο θα έχετε τον ισχυρότερο δεσμό που έγινε ποτέ.

Η μητέρα Ταύρος έχει ένα σχεδόν θαυματουργό κατώφλι πόνου και άγχους – σωματικό, ψυχικό, συναισθηματικό και πνευματικό. Η πίστη της στη δική της δύναμη και όποια πνευματική πίστη κι αν ακολουθεί είναι αξεπέραστη. Είναι η μητέρα, που θα θυσιάσει τον ύπνο της νύχτα με τη νύχτα και θα προσεύχεται το άρρωστο παιδί της να ανακάμψει στην υγεία του. Θα υπερασπιστεί το παιδί της αφειδώς και θα το αγαπά πάντα με μια ένταση που είναι σχεδόν θεϊκή. Ωστόσο, είναι σπάνιο να εγκρίνει το μελλοντικό ταίρι του παιδιού της. Σπάνιο κάποιος να ανταποκριθεί στα στάνταρ της. Μια μητέρα Ταύρος δεν αφήνει ποτέ το συναίσθημα να παρεμβαίνει στην πρακτικότητα. Ωστόσο, είναι βαθιά συναισθηματική, αλλά φοβάται πολύ να το δείξει. Έτσι, το κρύβει καλά με χιούμορ και παλιομοδίτικο ρεαλισμό με ένα αδάμαστο πνεύμα που πάντα κάνει τη δουλειά!

 

ΔΙΔΥΜΟΙ

Μια μητέρα Δίδυμος είναι ακατάστατη, αλλά τουλάχιστον δεν είναι ποτέ βαρετή. Είναι μια φυσική γεννημένη κυνηγός με αρκετά έξυπνα hacks που της επιτρέπουν να κάνει κάθε ημέρα εκδρομή. Ποτέ δεν θα περιοριστεί από τη μητρότητα με οποιονδήποτε τρόπο. Το για πάντα περίεργο μυαλό της θα συναρπάζει τα παιδιά όλων των ηλικιών και θα είναι η τέλεια πηγή όλων των κουτσομπολιών. Ωστόσο, προειδοποίηση, έρχεται με το μερίδιό της από εναλλαγές διάθεσης και τυχαίες ευερέθιστες εκρήξεις που θα σας ακινητοποιήσουν και θα σας μπερδέψουν για πάντα. Τίποτα δεν την ευχαριστεί και σπάνια εκπλήσσεται πραγματικά. Ο κυνισμός της είναι υψηλός και όσο και να προσπαθείς, δεν μπορείς ποτέ να την τραβήξεις γρήγορα. Τα έχει δει όλα, τα έχει κάνει όλα και έχει ξεφύγει από χειρότερα πράγματα που θα μπορούσες ποτέ να ονειρευτείς. Όταν βαριέται, δεν χρησιμοποιεί τα παιδιά ως ινδικά χοιρίδια σε ένα κουραστικό σχέδιο για γέλια. Απεχθάνεται να κάθεται ακίνητη και μια βασική οικιακή ζωή είναι δηλητήριο για την ψυχή της. Της αρέσει να είναι απασχολημένη αλλά ποτέ δεν είναι πολύ απασχολημένη για μια διασκεδαστική συζήτηση. Ωστόσο, ό,τι κι αν κάνετε – μην τη κακοκαρδίσετε.

Το δράμα είναι αυτό που την κρατάει και δεν θέλει πολύ για να δημιουργήσει μερικές δικές της σκηνές για χάρη μερικών φτηνών συγκινήσεων. Δεν έχει υπομονή για κλαψουριστική συμπεριφορά, παρά το γεγονός ότι υπάρχει αρκετό δράμα που την θρέφει. Πολλές φορές, τα παιδιά μιας μητέρας Διδύμων ωριμάζουν γρηγορότερα από άλλες – αλλά αυτό συμβαίνει κυρίως επειδή τείνουν να είναι τα ίδια «υπεύθυνα», ενώ η μητέρα τους  εξακολουθεί να συμπεριφέρεται σαν έφηβη που περνάει από μια «επαναστατική φάση». Ωστόσο, δώστε της μια ευκαιρία και θα σας μυήσει στον συναρπαστικό κόσμο της και θα σας διασκεδάσει με άγριες ιστορίες του παρελθόντος της – τόσο πρόσφατες όσο πριν από λίγες μέρες. Θα έχει πάντα τις καλύτερες συνδέσεις και θα σας συνδέει πάντα με τις επαφές της. Μπορεί να μην είναι η πιο προφανώς «μητρική» από όλες, αλλά τουλάχιστον δεν υπάρχει ποτέ μια βαρετή στιγμή στο βιογραφικό της.

 

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Υπάρχουν μητέρες και μετά υπάρχουν οι μητέρες Καρκίνοι. Τραγωδία και θυσίες είναι τα μεσαία της ονόματα και θα φροντίσει να το μάθουν όλοι! Το μητρικό γονίδιο σε μια γυναίκα Καρκίνο ενισχύεται από ουράνια στεροειδή. Δεν υπάρχει τίποτα στον κόσμο που δεν θα κάνει για την οικογένειά της – ειδικά τα παιδιά της. Η απόλυτη αφοσίωσή της μπορεί να κάνει άλλες μητέρες να ωχριούν σε σύγκριση. Ακόμα κι αν καταρρέει από μέσα, τα παιδιά της θα τη βλέπουν συχνά ως τον σταθερό πυλώνα στήριξής τους. Ίσως λόγω του γεγονότος ότι μερικές από τις πιο σκληρές αναμνήσεις του παρελθόντος της συνεχίζουν να τη στοιχειώνουν, θα μεγαλώνει πάντα τα παιδιά της να βρίσκουν τον δρόμο τους στον κόσμο όντας ευαίσθητα και συμπονετικά άτομα. Θα εμφυσήσει σταθερές αξίες και θα επιμείνει ότι λειτουργούν από μια θέση ενσυναίσθησης. Ωστόσο, θυμηθείτε, είναι καβούρι στο τέλος της ημέρας – προσπαθήστε όσο μπορείτε, αλλά δεν μπορείτε να την αποτινάξετε! Και, είναι αυτονόητο, κανείς δεν θα είναι ποτέ αρκετά καλός για το αγαπημένο της παιδί και η κτητική φύση της σίγουρα θα πυροδοτηθεί από το ρομαντικό ενδιαφέρον των παιδιών της.

Δεν μπορεί να μην είναι κτητική – είναι η γλώσσα της αγάπης της. Όπως δεν μπορεί να κάνει ένα δώρο χωρίς να περιμένει ότι της χρωστάς μια ζωή αδιαμφισβήτητης πίστης. Δεν μπορεί να μην είναι πάντα καχύποπτη για τις προθέσεις των ανθρώπων και αργεί να εμπιστευτεί τους άλλους – αλλά αυτό συμβαίνει μόνο επειδή γνωρίζει τον πόνο που νιώθει μια καρδιά όταν την έχουν προδώσει πολύ καλά. Ωστόσο, όταν σε αγαπάει – σε αγαπά με αθάνατη αφοσίωση. Ένα μόνο φτάρνισμα από εσάς και θα έχει έτοιμη τη συνταγή σας ενώ σας ταΐζει κοτόσουπα (tofu miso αν είστε vegan). Κάθε δελτίο έκθεσης, κάθε σκαρίφημα του μαθήματος τέχνης και σε ορισμένες περιπτώσεις, ακόμη και χαμένα δόντια γάλακτος, διατηρούνται για χάρη της μνήμης. Και ναι, η μνήμη της είναι έντονη – και ακόμη και όταν είναι στα ενενήντα της, θα θυμάται έντονα κάθε λεπτομέρεια των πρώτων σας βημάτων ως μωρό. Συγχωρήστε της λοιπόν την κτητικότητα και δώστε της χρόνο να δεχτεί τους εραστές σας. Και ναι, θέλει εγγόνια σύντομα!

 

ΛΕΩΝ

Μια μητέρα Λέων είναι η γοητευτική μαμά που πλημμυρίζει τα παιδιά της γενναιόδωρα με αγάπη και στοργή. Η αγάπη της γι’ αυτά είναι τόσο εκτυφλωτική που μπορεί να μην καταφέρνει να δει τα λάθη τους και όσοι τολμήσουν να τα επισημάνουν, θα πέσουν θύματα του λεόντειου βρυχηθμού της. Ωστόσο, όταν αναγνωρίζει τα λάθη των παιδιών της – γίνεται αυστηρή πειθαρχική και θα επιμείνει να διαμορφωθούν και να απαλλαγούν από κάθε αρνητική συμπεριφορά. Εξάλλου, η συμπεριφορά τους είναι αντανάκλαση της ανατροφής της. Δεν θα ανεχθεί ποτέ την ασέβεια. Ναι, έχει το μερίδιό της σε δραματικά ξεσπάσματα (δεν μπορεί να συγκρατηθεί), ωστόσο, όταν είναι πραγματικά θυμωμένη – θα σας χαρίσει τη βασιλική σιωπηλή μεταχείριση –και πιστέψτε με– μπορεί πραγματικά να βλάψει! Σίγουρα, θα παίζει με χαρά και θα είναι η «καλύτερη φίλη» που πάντα επιθυμούσατε. Ωστόσο, θα ενσταλάξει μέσα σας καλούς τρόπους, θα σας διδάξει να σέβεστε τους μεγαλύτερούς σας, θα φροντίσει να ξέρετε πώς να παρουσιάζεστε ως μικροί πρίγκιπες και πριγκίπισσες στο κοινό, καθώς και ιδιωτικά και θα έχει σχεδόν την ικανότητα να σας προκαλεί για να τραβήξετε την προσοχή σε μια στιγμή.

Θυμηθείτε, είναι βασίλισσα – ακόμα κι αν είναι μόνο στο κεφάλι της. Έτσι, έχετε απίστευτα υψηλά πρότυπα για να ανταποκριθείτε. Είναι προνόμιο να γεννιέσαι από βασιλική μήτρα και ξέρεις καλύτερα να το εκτιμάς. Εκτός και αν ταλαιπωρηθεί σοβαρά, μια μητέρα Λέων δεν θα κάνει ποτέ τσιγκουνιές όταν δίνει επίδομα. Θα είναι η πρώτη που θα επιμείνει να επισκέπτεστε τακτικά το σαλόνι ομορφιάς, καθώς και να περιποιηθείτε τον εαυτό σας μια μέρα περιποίησης στο σπα. Δεν θα εγκαταλείψει τη ζωή της μόνο και μόνο επειδή είναι μητέρα. Ούτε θα σταματήσει να φροντίζει τον εαυτό της. Εξάλλου, θεωρεί την αυτο-φροντίδα απαραίτητο κομμάτι της ζωής της και πάντα θα επιμένει τα παιδιά της να κάνουν το ίδιο. Ακόμα κι αν έχει γιους, θα τους διδάξει πώς να ενυδατώνονται και να ανοίγουν την πόρτα για εκείνη και όποια κυρία φίλη τους βγαίνουν (και «κύριοι φίλοι»). Γιορτάστε έτσι τη βασιλική μητέρα σας λέγοντάς της πόσο έχει κάνει τη ζωή σας καλύτερη, απλώς και μόνο με το να είναι ο λαμπερός εαυτός της!

 

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Οι μητέρες Παρθένοι είναι είτε η κόλλα που κρατά την οικογένεια ενωμένη είτε ο καταλύτης που μπορεί να τη σπάσει σε μια στιγμή, όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή. Είτε έτσι είτε αλλιώς, αυτή είναι η μαμά που μπορεί τέλεια να μεγαλώσει ένα παιδί, να ακολουθήσει καριέρα, να φτιάξει όλα τα γεύματα, να αλλάξει τους λαμπτήρες, να πληρώσει τους λογαριασμούς και ακόμη και να ακολουθήσει ένα μεταπτυχιακό για να συνεχίσει την εκπαίδευσή της ή να επεκτείνει τις δεξιότητές της. Είναι μια φυσική νοσοκόμα και θα έχει πάντα φάρμακα (ή ακόμα και φυτικές θεραπείες) όποτε τα παιδιά αρρωσταίνουν. Είναι εξαιρετική στα παιχνίδια και είναι συχνά η αγαπημένη για να φιλοξενεί ραντεβού παιχνιδιού – όλα τα παιδιά την αγαπούν. Στην πραγματικότητα, σε μια μεγάλη οικογένεια, πιθανότατα θα είναι η αγαπημένη θεία. Ωστόσο, αυτό είναι πριν ανακαλύψουν την κλίση της για τελειομανία και επιθυμία να γίνουν τα πράγματα στο σπίτι της. Όλα είναι οργανωμένα με τρόπο που είναι πρακτικός και αποτελεσματικός και αν αυτό είναι μπερδεμένο με οποιονδήποτε τρόπο – λοιπόν, να περιμένετε μια επίθεση αμείλικτης κριτικής. Ναι, η Παρθένος είναι η αρχετυπική «μυθική μητέρα» και είναι επίσης το είδος που θα γκρινιάζει με σφιχτά δόντια όταν τα πράγματα γίνονται χαοτικά. Όταν όμως είναι η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι, η κατάρρευση είναι τρομακτική.

Ωστόσο, το καλό είναι ότι μαζεύει τον εαυτό της, τα ξεσκονίζει όλα και ξαναβρίσκεται σε αυτό. Οι μητέρες Παρθένοι είναι σχεδόν υπεράνθρωπες από αυτή την άποψη. Ωστόσο, μην εκπλαγείτε αν υιοθετήσουν ορισμένες «συνήθειες» για να αντιμετωπίσουν το άγχος τού να γίνουν τόσο «σούπερ». Ωστόσο, σπάνια θα αποφύγει τις μητρικές της ευθύνες. Γνωρίζει ότι το να είσαι μητέρα είναι μια σοβαρή δουλειά και όσο πιο ευχάριστος είναι ο κόσμος, η Παρθένος θα θέλει πάντα να παίρνει ένα «χρυσό αστέρι» για όποια δουλειά κάνει – γιατί η μητρότητα να είναι διαφορετική; Θα μεγαλώνει πάντα τα παιδιά της με σταθερή ηθική – προσωπική, ηθική, ακόμη και συναισθηματική – και θα διασφαλίζει ότι ακόμη και οι κόρες της ξέρουν πώς να αλλάζουν λάστιχα, ενώ οι γιοι της ξέρουν πώς να πλένουν μόνοι τους και να καθαρίζουν τον εαυτό τους. Σπάνιο θα είναι για μια μητέρα Παρθένο να περιορίσει τα παιδιά της σε ξεχωριστά καθήκοντα που βασίζονται σε σεξιστικές αρχές. Ωστόσο, παρά τη σύγχρονη οπτική της, εξακολουθεί να είναι ένα παραδοσιακό κορίτσι στην καρδιά, ακόμη και στη μητρότητα!

 

ΖΥΓΟΣ

Οι γυναίκες Ζυγοί κάνουν καλύτερες γυναίκες από μητέρες. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα αγαπήσει τα παιδιά της. Au contraire – θα τα λατρεύει και θα τα περιποιηθεί τρυφερά. Ωστόσο, η αφροδισιανή πλευρά της είναι πάντα συντονισμένη στο να εκτιμά τις «συνεργασίες» περισσότερο από τη «γονική μέριμνα». Η Αφροδίτη ήταν μητέρα για τον Έρωτα – που κατά κάποιο τρόπο φαινόταν να φτερουγίζει γύρω της σαν ένα ταιριαστό αξεσουάρ. Μιλώντας για ταιριαστά αξεσουάρ – τα παιδιά των μητέρων Ζυγών θα έχουν το δικό τους στιλ. Θα τους διδάξει σε νεαρή ηλικία τη σημασία της περιποίησης, καθώς και πώς να παρουσιάζονται δημόσια με έναν αέρα χάρης, φινέτσας και άψογους τρόπους. Ωστόσο, δεν θα ανεχθεί την ανυπακοή και αν της πιέσετε πολύ τα κουμπιά, θα εξαφανιστεί ο ισορροπημένος και αρμονικός εαυτός της και η Αφροδίτη θα γίνει Κάλι εν ριπή οφθαλμού. Ωστόσο, εάν επιζήσετε από τη φάση της «Kali», θα σας κεράσουν καλούδια. Δεν είναι το καλύτερο στιλ ανατροφής των παιδιών – αλλά λειτουργεί!

Μια γυναίκα Ζυγός βρίσκει τη μητρότητα ιδιαίτερα δύσκολη επειδή ασκεί υπερβολική πίεση στον εαυτό της για να επιτύχει ένα υψηλό επίπεδο που έχει επιβάλει στον εαυτό της. Το σπίτι πρέπει να είναι καλόγουστο και κομψό – χωρίς προδιαγραφές σκόνης. Τα παιδιά πρέπει να εκπαιδεύονται στα σωστά σχολεία, να φορούν τα καλύτερα ρούχα και να έχουν τους κατάλληλους φίλους (α ναι). Πρέπει να είναι η τέλεια οικοδέσποινα και να δείχνει πάντα καλή για τον σύζυγό της. Μείνετε ενημερωμένοι με τις τρέχουσες τάσεις και –καλά, ναι– είναι εξαντλητικό. Ίσως αυτός είναι ο λόγος που μερικές φορές επιδίδεται στο γλυκό της ή στους υδατάνθρακες της άνεσης για να αντιμετωπίσει την πίεση. Ίσως γι’ αυτό θα πιει λίγο κρασί και θα μείνει λίγο ακόμα στην πίστα. Μερικές φορές ακόμη και φλερτάρει ακίνδυνα μόνο και μόνο για να νιώσει όμορφη. Ωστόσο, τίποτα από αυτά δεν θα επηρεάσει την πλήρη δέσμευσή της στην οικογένειά της και θα διασφαλίσει ότι θα ικανοποιηθούν όλες οι ανάγκες σας. Επιπλέον, όταν μεγαλώσετε, οι ατάκες της θα έχουν νόημα ή θα χρησιμοποιηθούν ως υλικό για το stand up σας.

 

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Μην περιμένετε από μια μητέρα Σκορπιό να είναι η τυπική μητέρα «Hallmark Card». Είναι πολύ νευρική για να αφήνει μια αύρα βανίλιας. Ένας γενικός εμπειρικός κανόνας όταν έχετε να κάνετε με μια γυναίκα Σκορπιό –όσο πιο «ακίνδυνη» και «γλυκιά» και «υπάκουη» φαίνεται– τόσο πιο θανατηφόρα είναι πραγματικά. Τα παιδιά της το ξέρουν καλά και όμως την αγαπούν γιατί αισθάνονται τη βαθιά αφοσίωσή της προς αυτά και νιώθουν συναισθηματική ασφάλεια όποτε βρίσκονται στην παρουσία της. Μια μητέρα Σκορπιός δεν θα αφήσει ποτέ το ταλέντο ή τις δυνατότητες των παιδιών της να περάσουν απαρατήρητα. Θα τα ενθαρρύνει για πάντα να στοχεύουν ψηλά και θα κάνει ό,τι χρειάζεται για να τα  βοηθήσει να πετύχουν τους στόχους τους. Είναι η καλύτερη προπονήτρια για κίνητρα όταν χρειάζονται μια έντονη συζήτηση και η ιδανική σύμβουλος γεμάτη σοφές συμβουλές όποτε αντιμετωπίζουν προβλήματα και επίσης δεν θα σπαταλήσει δευτερόλεπτο για να τα σώσει όποτε είναι σε μια λύση. Για όποιον αποτελεί απειλή για τα παιδιά της, προσέξτε – θα το μετανιώσετε. Η εκδίκηση του Σκορπιού είναι πάντα θανατηφόρα – και δεν λυπάται κανέναν! Αυτό είναι το ζώδιο που σπάνια συγχωρεί –αλλά αν το κάνει– δεν ξεχνά ποτέ!

Δεν μπορείτε να ξεγελάσετε μια μητέρα Σκορπιού. Θα δυσκολευτείτε να κρατήσετε μυστικά από αυτήν. Θα ξέρει πάντα τι κάνεις, ακόμη και πριν το κάνεις. Μια ματιά της αρκεί για να σε κρατήσει υπό έλεγχο. Δεν θα σε πνίξει – καταλαβαίνει την ανάγκη να είσαι ελεύθερος να ανακαλύψεις τον εαυτό σου –ωστόσο, αν θέλεις να μείνεις στο σπίτι της– καλύτερα να ακολουθήσεις τους κανόνες της. Θα εκπλαγείτε με το πόσο ανοιχτόμυαλη μπορεί να είναι για ορισμένα πράγματα. Ωστόσο, μην μπερδεύετε αυτή την ανοιχτόμυαλη συμπεριφορά ως ώθηση. Και πάλι, αν έχετε μεγαλώσει από μια μητέρα Σκορπιό – πιθανότατα συνειδητοποιήσατε ότι δεν είναι τρελή ακόμα και όταν ήσασταν στην κοιλιά της. Όσο και αν ξέρει τα πάντα για σένα – θα παραμένει πάντα ένα μυστήριο για σένα. Ακόμα κι όταν νομίζεις ότι την έχεις καταλάβει – θα σε εκπλήξει. Είναι μέρος της γοητείας της – αποδεχτείτε το με αγάπη.

Δείτε Επίσης

 

ΤΟΞΟΤΗΣ

Μια μητέρα Τοξότης μισεί να βρίσκεται στην κουζίνα. Ω, αν χρειαστεί, μπορεί να ετοιμάσει ένα νόστιμο γλέντι – αλλά θα μισήσει κάθε λεπτό. Εξάλλου, η ζωή έχει να κάνει με την εξερεύνηση του άγνωστου και την ανακάλυψη κρυμμένων γωνιών του κόσμου – να μην κλειστείς σε μια κουζίνα και να ζήσεις μια ανεκπλήρωτη βαρετή ζωή οικιακής χρήσης. Είναι η ενσάρκωση της φράσης – «Δεν είμαι κανονική μαμά, είμαι μια cool μαμά!» και πιθανότατα θα αρέσει που θεωρείται η «καυτή μαμά» μεταξύ όλων των φίλων σου. Ναι, θα ντρέπεστε και ναι, δεν την νοιάζει. Η φυσική της αισιοδοξία για τον Δία την κάνει να πιστεύει πραγματικά ότι μια θετική προοπτική είναι το μόνο που χρειάζεστε για να επιβιώσετε στη ζωή. Η κατήφεια και η απαισιοδοξία μπορεί στην πραγματικότητα να την αρρωστήσουν – επομένως αρνείται να επιδοθεί σε αυτά. Συχνά θα εκπλήσσει τους ανθρώπους με το πόσο αφοσιωμένη μητέρα μπορεί να είναι – ειδικά εκείνους που τη θυμούνται καλύτερα στα ξένοιαστα νιάτα της, όπου η στάση της που δεν μπορούσε να τιθασευτεί. Ωστόσο, θα της αρέσει να αλλάζει πάνες, να λούζει τα παιδιά της με αγάπη και προσοχή και θα απολαμβάνει να παίζει μαζί τους με όλη της την καρδιά. Απλώς μην την βάζετε στην κουζίνα!

Η διακριτικότητα και η λεπτότητα είναι έννοιες ξένες γι’ αυτήν. Ωστόσο, είναι ειλικρινής μέχρι το μεδούλι και δεν πιστεύει σε μυστικά. Ωστόσο, παρά τις καλύτερες προθέσεις της – η ειλικρίνειά της μπορεί να είναι απίστευτα βάναυση – και μερικές φορές, κάποιος μπορεί να αισθάνεται σαν να τους έχει κλωτσήσει στο στομάχι ένα άγριο άλογο κάθε φορά που ρίχνει τις πολλές «βόμβες αλήθειας». Η έννοια της υποκειμενικότητας της είναι επίσης ξένη, γιατί πιστεύει αληθινά ότι οι αλήθειες της είναι παγκόσμιες αλήθειες. Ωστόσο, υπενθυμίστε της πώς σας τρόμαξε και θα εμφανίσει βολικά μια περίοδο αμνησίας, ξεχνώντας οτιδήποτε κακό ήταν δικό της λάθος. Ωστόσο, παρ’ όλα αυτά, η καρδιά της βρίσκεται πάντα στη σωστή θέση. Επιτρέψτε της να σας εκπλήξει με αυθόρμητες εκδρομές ή ακόμα και γρήγορες αποδράσεις το Σαββατοκύριακο για να σπάσει τη μονοτονία της ζωής. Αφεθείτε στην ειλικρινή και αυθεντική της άποψη για τα προβλήματα της ζωής σας. Θα εκπλαγείτε πόσο οξυδερκής είναι η σοφία της και πόσο μερικές φορές η πιο απλή και ειλικρινής διαδρομή είναι η καλύτερη λύση από όλες.

 

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Μια μητέρα Αιγόκερως είναι η απόλυτη «μητέρα δύναμης» – και το ξέρει. Είναι η μητέρα που θα δώσει στα παιδιά της ό,τι καλύτερο μπορούν να αγοράσουν τα χρήματα – επιμένοντας στην ποιότητα παρά στην ποσότητα. Εξάλλου, τα ποιοτικά πράγματα διαρκούν περισσότερο και μια μητέρα Αιγόκερως απεχθάνεται τη σπατάλη κάθε είδους. Γι’ αυτό, θα επιμείνει ότι τα πιάτα είναι καθαρά και τα παπούτσια διαρκούν περισσότερο από μερικές σεζόν. Για εκείνη, το να είναι οικονομικό δεν σημαίνει ότι είναι φθηνό – ένα σοφό μάθημα που θα εμφυσήσει στα παιδιά της. Τα παιδιά θα πρέπει να έχουν άψογους τρόπους, να είναι ευγενικά και με σεβασμό στους μεγαλύτερους, ευγενικά αλλά και προσεκτικά με τους ξένους και φυσικά, παλιομοδίτικο ιπποτισμό. Αυτή δεν είναι η μητέρα που ανέχεται την αγένεια και την ανυπακοή – το θεωρεί προσωπική προσβολή για τους γονείς της. Μια μητέρα Αιγόκερως δεν κάθεται ποτέ ακίνητη και πάντα παίρνει κάτι που χρειάζεται την προσοχή της. Ωστόσο, όταν πρόκειται για τα παιδιά της, θα φροντίσει να τραβήξουν την πλήρη προσοχή της. Είναι ίσως ο καλύτερος ακροατής εκεί έξω και σπάνια θα σας ντροπιάσει για ό,τι κι αν περνάτε. Κάτω από τον πάγο, είναι όλη ζεστή και αφράτη.

Μισεί όταν τα παιδιά κάθονται σε αδράνεια και αν είχε τον τρόπο της, θα τα έβαζε σε κάθε μάθημα χόμπι για να τα κρατήσει ψυχικά και σωματικά ενεργά. Είτε πρόκειται για ζωγραφική, μουσική, χορό, αθλήματα όλων των ειδών ή ακόμα και εκμάθηση ξένων γλωσσών – μια μητέρα Αιγόκερως πιστεύει ότι ένα παιδί δεν πρέπει ποτέ να χάσει την ευκαιρία να μάθει. Κάθε δεξιότητα που αποκτούν θα τα ωφελήσει στη ζωή τους όταν μεγαλώσουν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Αυτό συμβαίνει επειδή κυβερνάται από τον Κρόνο – τον καρμικό υπεύθυνο εργασίας που επιμένει να «μάθουμε τα μαθήματά μας». Ωστόσο, ο Κρόνος δίνει επίσης σοφία μέσω της εμπειρίας – και μια μητέρα Αιγόκερως έχει συχνά τις πιο σκληρές – και γι’ αυτό καταφέρνει με κάποιο τρόπο να παραμένει σταθερή στις χειρότερες καταιγίδες της ζωής. Δεν είναι σαν να μην πιστεύει στις υψηλές και «εναλλακτικές» απόψεις ή στα επαγγελματικά σας μονοπάτια. Θέλει να αποδείξεις ότι είσαι ο καλύτερος – και να έχεις το θάρρος να επιμείνεις στις δύσκολες στιγμές. Μόλις της δείξετε ότι μπορείτε – θα είναι ο μεγαλύτερος προπονητής σας. Επίσης, το παιχνίδι σαρκασμού της είναι στο σημείο. Η αίσθηση του χιούμορ της είναι θρυλική και πάντα θα φωτίζει ακόμα και τις πιο τεταμένες καταστάσεις.

 

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Η μητρότητα είναι μια σημαντική προσαρμογή για τη μέση γυναίκα Υδροχόο. Εξάλλου, τα ανθρώπινα συναισθήματα γενικά την μπερδεύουν – ειδικά όταν ανήκουν σε βρέφη που δεν έχουν τρόπο να τα εκφράσουν πέρα από μια κραυγή. Ωστόσο, με τον καιρό, καταφέρνει να εκπληρώσει καλά τα μητρικά της καθήκοντα. Ωστόσο, όσο κι αν αγαπά τα παιδιά της, υπάρχει πάντα ένα στοιχείο αποστασιοποίησης. Μια περίεργη μακροθυμία και συναισθηματική απόσταση που κανείς δεν μπορεί πραγματικά να βάλει το δάχτυλό του. Κάποιοι μπορεί να πουν ότι προσεγγίζει τη μητρότητα ως ένα παράξενο επιστημονικό πείραμα όπου τα παιδιά είναι τα ινδικά χοιρίδια. Όχι, δεν είναι άκαρδη –αλλά, απλώς– καλά, ας πούμε ότι είναι «μοναδική». Ωστόσο, θα εκπλαγείτε από το πόσο αφοσιωμένη μπορεί να είναι όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή. Θα είναι αρκετά «κοινωνική μαμά» και θα συμμετέχει ευχαρίστως σε όλα τα PTA και θα γίνει φίλη με τις δασκάλες και τις άλλες μαμάδες – που θα εντυπωσιάζονται ν από τη φυσική της ικανότητα να είναι απλώς τόσο «ψαγμένη» και στις περισσότερες περιπτώσεις, ευάερη – η αίγλη θα τους γοητεύσει όλους. Τίποτα δεν της προκαλεί σοκ. Στην πραγματικότητα, αυτό που βρίσκετε σκανδαλώδες, πιθανότατα θα την κάνει να χασμουρηθεί.

Είναι αρκετά προοδευτική από πολλές απόψεις και θα είχε πεποιθήσεις που πιθανότατα θα έκαναν τους χίπις του παρελθόντος να είναι περήφανοι. Έχει έναν μοναδικό τρόπο να βλέπει τον κόσμο και συχνά κατά καιρούς μπορεί να έχει μάλλον απίθανες απόψεις για τη θρησκεία και την πνευματικότητα γενικότερα. Μην εκπλαγείτε αν έχει μερικά «μαγικά τελετουργικά» μέσα της. Η μητρότητα δεν μειώνει την επαναστατική πλευρά της και οι εκρήξεις δεν θα κάμψουν τη θέλησή της. Της αρέσει να βουτάει βαθιά σε τρύπες από κουνέλι και οι θεωρίες συνωμοσίας τη συναρπάζουν. Μάλλον θα πίστευε ότι οι εξωγήινοι είναι αληθινοί και ζουν ανάμεσά μας. Τις περισσότερες φορές, η ίδια αισθάνεται σαν εξωγήινος που είναι παγιδευμένος σε έναν πλανήτη γεμάτο με «μαγκλ». Ωστόσο, αυτό που πρέπει να γνωρίζετε είναι ότι εκτιμά την αλήθεια πάνω από οτιδήποτε άλλο. Μισεί τα ψέματα και την εξαπάτηση κάθε είδους. Θα προτιμούσε να εξομολογηθείς ακόμα και τον πιο αποτρόπαιο ενδοιασμό σου με απόλυτη ειλικρίνεια παρά να πεις ψέματα γι’ αυτό. Μπορεί να συγχωρήσει σχεδόν τα πάντα εκτός από την ανεντιμότητα. Θα σας ενθαρρύνει να περπατήσετε στον δικό σας δρόμο και θα σας διδάξει με χαρά πώς να ανακαλύψετε τον προσωπικό σας ρυθμό. Απλά μην στριμώχνεις το στιλ της!

 

ΙΧΘΥΣ

Μια μητέρα Ιχθύς έχει ξεκάθαρα ένα αγαπημένο ανάμεσα στα αδέρφια. Ποτέ δεν θα το παραδεχτεί, αλλά όλοι θα επισημάνουν ότι το μεγαλύτερο κομμάτι της καρδιάς της πηγαίνει στο «τράβηγμα των απορριμμάτων», τον πόνο των άλλων ίσως ακόμα καλύτερα από ό,τι τον νιώθουν οι ίδιοι. Έτσι, όταν βλέπει ένα από τα παιδιά της να παλεύει περισσότερο – δεν μπορεί παρά να τους ρίξει λίγη περισσότερη αγάπη από τα άλλα. Τις περισσότερες φορές μπορεί να προκαλέσει δυσαρέσκεια μεταξύ των άλλων – ωστόσο, να είστε σίγουροι ότι αγαπά όλα τα παιδιά της. Κάποιοι χρειάζονται λίγο επιπλέον για να επιβιώσουν. Πιστεύει πραγματικά ότι η αγάπη της μπορεί να γιατρέψει όλες τις πληγές και μπορεί να αναμορφώσει ακόμα και τις πιο ταραγμένες ψυχές. Μερικές φορές μπορεί να αισθάνεται σαν μια χαμένη μάχη – αλλά ποτέ δεν θα εγκαταλείψει την προσπάθεια. Ακόμα κι αν έχει στιγμές αυστηρότητας, υπάρχει πάντα ένα μέρος της που μισεί να είναι αυτό που τιμωρεί τα παιδιά. Ωστόσο, την ίδια στιγμή, γνωρίζει ότι η έλλειψη σταθερότητας είναι συχνά τόσο κακή όσο η παραμέληση – πιθανώς ακόμη χειρότερη.

Μια μητέρα Ιχθύς είναι πραγματικά μια ευαίσθητη ψυχή. Η μητρότητα μερικές φορές μπορεί να πυροδοτήσει κάποια πραγματικά δυσάρεστα συναισθήματα μέσα της και ως εκ τούτου θα τα καταφέρει με το να επιδοθεί σε πράγματα που μερικές φορές μπορεί να είναι εθιστικά – είτε πρόκειται για ψώνια (για κάποιο λόγο το αποκαλούν λιανική θεραπεία), καθαρισμό (για να κρύψει το σκοτάδι της ψυχής της ), κρασί και άλλα «διεγερτικά» (για να επιτρέψει στη ζωή να φαίνεται πιο ρόδινη από ό,τι είναι στην πραγματικότητα) και σε ορισμένες περιπτώσεις – φυσική κατάσταση (και να το επιβάλει και στα παιδιά της). Άλλωστε, η ζωή είναι πολύ σκληρή και όλοι χρειαζόμαστε τη διαφυγή μας – ειδικά όταν βοηθάει στην καταπολέμηση του πόνου. Μερικές φορές κάνει ακόμη και έναν εθισμό από τη μητρότητα – πνίγοντας τα παιδιά και «πατώντας» σε κάθε πτυχή της ζωής τους. Τα όρια είναι πάντα ένα θέμα μαζί της και μερικές φορές μπορεί να φαίνεται σαν να μην τα λαμβάνει υποψη. Ωστόσο, παρά το γεγονός αυτό, θα είναι η πιο γενναιόδωρη ψυχή – και δεν θα δίσταζε να πάρει μια σφαίρα για όσους αγαπά – ειδικά τα παιδιά της. Η αφοσίωσή της δεν έχει τέλος και πάντα θα σε κάνει να νιώθεις ξεχωριστός με τον δικό της τρόπο.

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top