Now Reading
Επειδή η αγάπη δεν είναι μόνο λόγια κάντε την πράξη!

Επειδή η αγάπη δεν είναι μόνο λόγια κάντε την πράξη!

Καλές οι λέξεις αλλά εξίσου σημαντικές είναι και οι μικρές καθημερινές έμπρακτες αποδείξεις

Είναι πολύ σημαντικό τα παιδιά να νιώθουν ότι οι γονείς τους τα αγαπούν, είναι βασικό να τους το λένε και να τα παιδιά να το ακούν όμως εξίσου απαραίτητο είναι να το περνάνε στις μικρές και καθημερινές τους συνήθειες.

  • Περισσότερες επιλογές: Από το τι θα φάνε για πρωινό έως του τι θα φορέσουν – ειδικά όσο μεγαλώνουν είναι καλό να τους ζητάτε τι γνώμη τους και να αποφασίζετε από κοινού για όσα τα αφορούν, αυτό δεν σημαίνει ότι θα πάψετε εσείς να παίρνετε τις αποφάσεις, οι αρχικές επιλογές έτσι κι αλλιώς θα είναι δικές σας, αλλά θα εκτιμήσουν ότι η τελική απόφαση είναι συμμετοχική και ότι έχουν κι εκείνα λόγο που μετράει για εσάς στην πράξη.
  • Ευγένεια πάνω απ’ όλα: Ακόμα κι όταν βιάζεστε, όταν υπάρχει πίεση ή ένταση, να θυμάστε να παραμένετε ευγενικοί και τρυφεροί, φωνάζοντας ή μιλώντας τους άσχημα συνήθως θα έχετε το αντίθετο από το επιθυμητό αποτέλεσμα και θα βρεθείτε και στο τέλος να ζητάτε εσείς πρώτοι να νιώθετε άσχημα.
  • Δώστε τους σημασία και χρόνο: Ακούστε τη μουσική που τους έχει κολλήσει τελευταία, δείτε μαζί το βιντεάκι ή τη σειρά που τα κάνει να γελάνε, ρωτήστε τα για τους φίλους τους και τα αστεία που κάνουν στο σχολείο. Ρωτήστε τα αν ξέρουν κανένα νέο ανέκδοτο. Το να γελάτε μαζί ή να γελάτε με τα αστεία τους τονώνει απίστευτα την αυτοπεποίθησή τους και βελτιώνει σημαντικά της επικοινωνία τους.
  • Δεν πειράζει: Είναι μια φράση που τα καθησυχάζει. Να τη λέτε όποτε νιώθετε ότι την έχουν ανάγκη.

  • Είμαι εδώ, σε ακούω: Είναι βοηθητικό να γνωρίζουν ότι μπορούν να σας μιλήσουν για τα πάντα και ανά πάσα στιγμή που το χρειάζονται.
  • Τι θες να κάνουμε μαζί: Να παίξουμε, να πάμε βόλτα, να διαβάσουμε μια ιστορία, να φτιάξουμε μια κατασκευή; Κάθε στιγμή που αφιερώνετε για να κάνετε κάτι που τους αρέσει μαζί ισοδυναμεί με «χίλια σ’ αγαπώ»
  • Υπάρχει κάτι που μπορώ να κάνω για σένα: Συνήθως τα παιδιά έχουν συνηθίσει το αντίστροφο, είναι εκείνα που όλο και κάτι έχουν ή πρέπει να κάνουν – ή έτσι το βλέπουν, από το να πιούν το γάλα τους μέχρι το να διαβάσουν τα μαθήματά τους, θεωρούν ότι αυτά είναι πράγματα που πρέπει να κάνουν για τους γονείς τους… Είναι καλό πού και πού να νιώθουν ότι μπορεί να αντιστραφούν για λίγο οι ρόλοι και να σας πουν εκείνα τι θέλουν να κάνετε… Α μοι τι άλλο θα το διασκεδάσουν με την ψυχή τους…
  • Μη λεκτική επαφή: Η δύναμη της τρυφερότητας, ένα χάδι, ή μάλλον πολλά χάδια. Μια αγκαλιά, ή μάλλον πολλές αγκαλιές. Το γαργάλημα, το απαλό μασάζ πριν τον ύπνο, το ανακάτεμα των μαλλιών, κανένα απαλό τσιμπηματάκι στο μάγουλο (αν τους αρέσει) – η αγάπη γίνεται άγγιγμα, χειρονομία, γίνεται πράξη. Και χαρίζει ασφάλεια, φροντίδα, ζεστασιά που θα τα συντροφεύει για πάντα. Θα μένει πάντα μέσα τους, ακόμα και όταν δεν θα μπορείτε να τους πείτε ότι τα αγαπάτε, θα συνεχίζουν να το νιώθουν στην καρδιά τους.

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top