Now Reading
Εναλλακτική… στη γονιμότητα

Εναλλακτική… στη γονιμότητα

Μάθετε ποια μέθοδος σας ταιριάζει καλύτερα

Η βοτανική ολιστική εναλλακτική θεραπεία γονιμότητας μπορεί να σας βοηθήσει να επιτύχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα της εγκυμοσύνης. Η θεραπεία αυτή τονώνει με φυσικό τρόπο τις αναπαραγωγικές εφεδρείες του οργανισμού. Στην αρχή της εξέτασης θα σας ζητηθεί να δώσετε λεπτομερές ιστορικό διατροφικών συνηθειών, θα μιλήσετε για τυχόν έκθεση σε τοξικές ουσίες, αλλά και για τις γενικότερες συνήθειες της καθημερινότητας σας. Εν συνεχεία θα προγραμματιστεί εργαστηριακός έλεγχος και ανάλογα τα αποτελέσματα θα προταθούν συγκεκριμένες ενέργειες παρεμβατικού τύπου.

Οι παρεμβάσεις αυτές μπορεί είναι απλές απλές αλλαγές (όπως για παράδειγμα να διακόψετε το κάπνισμα: καθώς είναι ένας σημαντικός λόγος που μειώνει τη γονιμότητα), αλλά μπορεί να προταθούν και  πιο εξειδικευμένες τροποποιήσεις (όπως ο εμπλουτισμός της διατροφής με τρόφιμα που προάγουν τη γονιμότητα και γενικότερη βελτίωση των διατροφικών σας συνηθειών). Στην ίδια λογική της ενίσχυσης και εξυγίανσης του οργανισμού ενδέχεται να συμβουλευτεί η χορήγηση φυσικών φαρμάκων και συμπληρωμάτων, που αμβλύνουν τις συνέπειες καθημερινών καταχρήσεων.

Η συγκεκριμένη εναλλακτική θεραπεία γονιμότητας δεν είναι ωστόσο μια απλή διατροφική θεραπεία σε συνδυασμό με ιατρικές συστάσεις (π.χ. διακοπή καπνού, αλκοόλ) και χορήγηση διατροφικών συμπληρωμάτων. Αλλά δίνεται έμφαση στη χρήση ειδικών βοτάνων. Έτσι, ανάλογα με το είδος του προβλήματος που εμφανίζει το κάθε ζευγάρι, προστίθενται φόρμουλες ευρωπαϊκών και κινέζικων βοτάνων υψηλής ισχύος (όπως: agnus castus, hachimijiogan, larginine maca, tribulus terrestris), που βάσει μελετών προάγουν την φυσική ανθρώπινη γονιμότητα.

Στις τυπικές περιπτώσεις η διάρκεια της θεραπείας κυμαίνεται από τρεις μήνες έως τρία χρόνια. Σε ορισμένα ζευγάρια η ανταπόκριση μπορεί να είναι βραδεία και να χρειαστούν μεγαλύτερης διάρκειας θεραπείες έως τρία χρόνια. Παρόλο που δεν χορηγούνται στη θεραπεία αυτή χημικά ή συμβατικά φάρμακα, αν διαπιστωθεί ότι το πρόβλημα υπογονιμότητας οφείλεται σε κάποια φλεγμονή (π.χ. χλαμύδια), ενδέχεται να χρειαστεί εκρίζωση με αντιβιοτικά, που χρησιμοποιούνται για βραχύ χρονικό διάστημα.

Οι εναλλακτικές μέθοδοι, δρουν με φυσικό τρόπο, πιο βαθμιαία από το χημικό φάρμακο και σε βάθος και απαιτούν περισσότερο χρόνο. Η φυσική θεραπεία ομαλοποιεί την φυσιολογική διαδικασία ωορρηξίας και σπερματογένεσης, επιδρώντας συνολικά στον οργανισμό και παράγοντας ολιστικά αποτελέσματα. Ο οργανισμός αναδομείται με φυσικό τρόπο και η κινητοποίηση της αναπαραγωγικής του εφεδρείας κυμαίνεται από τρεις μήνες έως δύο χρόνια.

Δείτε Επίσης

Η εναλλακτική φυσική θεραπεία γονιμότητας μπορεί να δοκιμαστεί από όλα τα άτομα που προσπαθούν να αποκτήσουν παιδί. Σε ζευγάρια που αρχίζουν τώρα την προσπάθεια να κάνουν παιδί και θέλουν να μεγιστοποιήσουν με φυσικό τρόπο τις πιθανότητές τους. Σε εκείνα που σκέπτονται να μπουν σε πρόγραμμα εξωσωματικής, αλλά θέλουν πρώτα να εξαντλήσουν τις πιθανότητες φυσικής σύλληψης που διαθέτουν. Σε όσα έχουν κάνει επανειλημμένες προσπάθειες αποτυχημένων εξωσωματικών και θέλουν ένα φυσικό πρόγραμμα αποτοξίνωσης, το οποίο παράλληλα θα τους υποστηρίζει αποτελεσματικά αναπαραγωγικώς. Ακόμα και σε όσα έχουν κάνει επανειλημμένες προσπάθειες αποτυχημένων εξωσωματικών, αλλά δεν θέλουν να καταφύγουν σε δωρεά σπέρματος ή ωαρίων και παράλληλα θέλουν ένα αποτελεσματικό πρόγραμμα αναπαραγωγικής υποστήριξης ή βρίσκονται σε ενδιάμεσο διαδοχικών εξωσωματικών διάστημα. Τέλος, στα ζευγάρια που έχουν υπογονιμότητα οφειλόμενη αμιγώς στην ηλικία και σε κακή ποιότητα σπέρματος ή ωαρίων σχετιζόμενη με την ηλικία και επιθυμούν να αποκτήσουν βιολογικό παιδί, κινητοποιώντας τις αναπαραγωγικές εφεδρείες του σώματος.

Συμβουλευτείτε έναν ειδικό γιατρό για να βρείτε τι ακριβώς ταιριάζει στη δική σας περίπτωση.

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top