Now Reading
Δραστηριότητες για παιδιά 2 ετών: Πώς να προωθήσετε την ανάπτυξη του μικρού σας

Δραστηριότητες για παιδιά 2 ετών: Πώς να προωθήσετε την ανάπτυξη του μικρού σας

Ποιος είναι έτοιμος για ένα πομ πομ πάρτι ή ένα χαριτωμένο ραντεβού για τσάι;

Είστε στην πρώτη σειρά και παρακολουθείτε με θαυμασμό αυτόν τον μικροσκοπικό άνθρωπο να γίνεται ένας σκεπτόμενος και ενσυναίσθητος άνθρωπος μπροστά στα μάτια σας. Είναι μια όμορφη -και μερικές φορές προκλητική- εμπειρία. Το 2χρονο παιδί σας αυτές τις μέρες νιώθει πιο άνετα να εκφράζει τις απόψεις του για τα πάντα, από το τι τρώει («περισσότερα κεράσια!») μέχρι το τι φοράει («όχι κάλτσες!») μέχρι το τι θέλει («δικό μου!»). ), και είστε έτοιμοι για τη βόλτα.

Απλώς θυμηθείτε ότι εργάζονται για την ανάπτυξη της ανεξαρτησίας τους σε αυτό το στάδιο, ένα ορόσημο από μόνο του. Και για να υποστηρίξουμε τις ανερχόμενες δεξιότητές τους στο «μπορώ μόνο μου» και όλες αυτές τις νέες συμπάθειες και αντιπάθειες, έχουμε συγκεντρώσει μια λίστα με τις αγαπημένες μας δραστηριότητες για 2 ετών για να τα ψυχαγωγούμε προσφέροντάς τους παράλληλα εξαιρετικά οφέλη για την ανάπτυξή τους.

Αισθητηριακές δραστηριότητες για παιδιά 2 ετών

Αρωματική ζύμη παιχνιδιού

Προσθέστε αρώματα όπως βανίλια, λεβάντα ή εσπεριδοειδή σε σπιτική ζύμη παιχνιδιού και αφήστε το παιδί σας να εμπλακεί στις αισθήσεις του καθώς ζυμώνει, διαμορφώνει και εξερευνά την αρωματική ζύμη, προωθώντας την αισθητηριακή ανάπτυξη και τη χαλάρωση. Τα εργαλεία κουζίνας όπως τα πιρούνια και οι φόρμες μπορούν επίσης να κάνουν διασκεδαστικά σχήματα.

Αισθητηριακοί κάδοι

Τώρα που το παιδί σας είναι πάνω από 18 μηνών, οι αισθητήριοι κάδοι είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να εξερευνήσει νέες υφές και απτικές αισθήσεις. Δοκιμάστε να γεμίσετε έναν μεγάλο αλλά ρηχό κάδο ή ταψί με αποξηραμένα μαύρα φασόλια, ρύζι ή κινητική άμμο και, στη συνέχεια, ενσωματώστε μερικά από τα αγαπημένα του παιχνίδια στο μείγμα, όπως μίνι μεταλλικά αυτοκίνητα ή φορτηγά για σκάψιμο ή αντικείμενα που βρίσκονται στη φύση για να ανακαλύψετε και μαζέψτε, όπως κουκουνάρια, βελανίδια και λουλούδια.

Το μεγάλο σκάψιμο

Παγώστε μικρά παιχνίδια ή αντικείμενα σε ένα μεγάλο κομμάτι πάγου και δώστε στο παιδί σας εργαλεία όπως κουτάλια ή πινέλα για να αφαιρέσει και να λιώσει τον πάγο, προωθώντας τις λεπτές κινητικές δεξιότητες, την επίλυση προβλημάτων και μια δροσερή αισθητηριακή εμπειρία.

Αναπτυξιακές δραστηριότητες για παιδιά 2 ετών

Πομ πομ πάρτι

Δώστε στο παιδί σας ένα ζευγάρι τσιμπίδες ή δύο κουτάλες που είναι φιλικές για τα νήπια και ένα μπολ με πολύχρωμα πομ πον (βρείτε τα στο κατάστημα χειροτεχνίας!) και ενθαρρύνετέ το να μεταφέρει τα πομ πον από το ένα δοχείο στο άλλο για να προωθήσει τις λεπτές κινητικές δεξιότητες – έξτρα μπόνους συντονισμός ματιών και συγκέντρωση. Στη συνέχεια, ζητήστε του να βρει μόνο τα κόκκινα ή μόνο τα πράσινα.

Έτοιμοι για κυνήγι θησαυρού

Κρύψτε εγκοπές σε σχήμα χαρτιού ή χαρτονιού γύρω από το σπίτι και βοηθήστε το παιδί σας να τις αναζητήσει, ενθαρρύνοντας την αναγνώριση σχήματος, την επίλυση προβλημάτων και τις αδρές κινητικές δεξιότητες καθώς περιηγείται και συλλέγει τα τρίγωνα, τα τετράγωνα, τους κύκλους και τα αστέρια.

Δείτε Επίσης

Ταίριασμα αλφαβήτου

Χρησιμοποιώντας κάρτες ευρετηρίου ή μικρά τετράγωνα κατασκευαστικού χαρτιού, δημιουργήστε κάρτες flash με κεφαλαία και πεζά γράμματα και βάλτε το παιδί σας να αντιστοιχίσει τα αντίστοιχα ζευγάρια και να βρει τα γράμματα στο όνομά του, προωθώντας την αναγνώριση γραμμάτων, τις δεξιότητες μνήμης και την πρώιμη ανάπτυξη γραμματισμού.

Πράγματα που μπορείτε να κάνετε με ένα παιδί 2 ετών

Εβδομάδα 1: Ραντεβού για καφέ

Σκεφτείτε να πάρετε το 2χρονο παιδί σας για ραντεβού σε ένα κοντινό καφέ. Θα λατρέψουν την ώρα που εστιάζετε ένας προς έναν μαζί σας (ίσως μπορείτε να συζητήσετε για την ημέρα σας, να παρακολουθήσετε κάποιους ανθρώπους ή να σχεδιάσετε τα σκυλιά που βλέπετε) και θα πάρουν επίσης μια γεύση του πώς είναι να βρίσκεσαι στον κόσμο των μεγάλων για λίγο. Στο σπίτι, μπορείτε να παίξετε barista μαζί!

Εβδομάδα 2: Ρύζι ουράνιο τόξο

Βάψτε το αποξηραμένο ρύζι σε διάφορα ζωηρά χρώματα χρησιμοποιώντας χρωστικές τροφίμων και αφήστε το παιδί σας να δημιουργήσει πολύχρωμα αριστουργήματα κολλώντας το ρύζι σε χαρτί ή χαρτόνι, παρέχοντας μια πλούσια σε αισθήσεις καλλιτεχνική εμπειρία που προάγει τη δημιουργικότητα και την λεπτή κινητική ανάπτυξη.

Εβδομάδα 3: Φτιάξτε έναν λαβύρινθο

Χρησιμοποιώντας ζωγραφική ταινία, φτιάξτε έναν λαβύρινθο ή έναν αγώνα αγώνων αυτοκινήτου στο πάτωμα. Το μικρό σας μπορεί να οδηγήσει ένα φανταστικό όχημα μέσα από την πίστα ή να χρησιμοποιήσει σκούτερ ή αυτοκινητάκια. Παρακολουθήστε τους να λυγίζουν τις αδρές κινητικές τους δεξιότητες, την ισορροπία και τη χωρική επίγνωσή τους.

Εβδομάδα 4: Πάρτι με φυσαλίδες

Απλώστε ένα φύλλο με φυσαλίδες και αφήστε το παιδί σας να πατήσει, να πηδήξει και να σκάσει τις φυσαλίδες με τα πόδια του, συνδυάζοντας εμπειρίες αφής και ακουστικής ενώ ενθαρρύνετε την κίνηση, τον συντονισμό και την αισθητηριακή διέγερση.

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top