Now Reading
Δραστηριότητες για να εξασκήσουν το μυαλό τους και αυτό το καλοκαίρι

Δραστηριότητες για να εξασκήσουν το μυαλό τους και αυτό το καλοκαίρι

Μαθαίνω παίζοντας

Το καλοκαίρι μπορεί να κλείνουν τα σχολεία αλλά η γνώση των παιδιών δεν μπαίνει σε pause, απλώς γίνεται η διαδικασία της μάθησης πιο διασκεδαστική. Καθώς το καλοκαίρι είναι η ιδανική εποχή για βιωματική μάθηση, μια και όλες οι κατηγορίες μαθημάτων μπορούν να μαθευτούν και χωρίς βιβλία αλλά με τρόπο βιωματικό και διασκεδαστικό! Οι παρακάτω δραστηριότητες του καλοκαιριού θα βοηθήσουν τα παιδιά να συνεχίσουν το «σχολείο» με άλλο τρόπο:

Λογοτεχνία– Η ενασχόληση και επιλογή αγαπημένων βιβλίων, παραμυθιών ακόμα και κόμικς τα βοηθάει να κρατήσουν επαφή με το διάβασμα, να αποκτήσουν αλλά και να διατηρήσουν ταυτόχρονα μια υγιή συνήθεια για τις ελεύθερες ώρες του καλοκαιριού. Υπάρχουν πολλά καλοκαιρινά θέματα, από περιπέτειες με πειρατές, μυθολογικές εξιστορήσεις, μυστήρια που περιμένουν λύσεις ή μυθιστορήματα με ήρωες που τους απασχολούν όσα απασχολούν και τα παιδιά σήμερα ανάλογα με την ηλικία τους. Τα βιβλία καλλιεργούν την ενσυναίσθηση, τη νοημοσύνη, το λεξιλόγιο και είναι ο πιο εύκολος τρόπος να «ταξιδέψουν» χωρίς όριο στο χώρο ή τον χρόνο.

Γεωγραφία- Δεν είναι πάντα ευχάριστο σαν μάθημα η Γεωγραφία στο σχολείο. Όμως όταν πρόκειται για χάρτες, θησαυρούς αλλά και παιχνίδια δραστηριοτήτων, τότε το μάθημα αποκτάει άλλη διάσταση και το ενδιαφέρον μπορεί να φτάσει σε υψηλά επίπεδα. Μια μπάλα του κόσμου ή ο σχεδιασμός ενός κυνηγιού θησαυρού με χάρτη και θεματική διαφόρων χωρών μπορεί να τα κάνει να διασκεδάσουν αλλά και να μάθουν πολλά για μια χώρα. Επιπρόσθετα υπάρχουν μοναδικά βιβλία δραστηριοτήτων που προτείνουμε:

Το Ακτίβιτι μπουκ 1 για μικρούς γεωγραφοφάνς σε 96 σελίδες απόλυτης διασκέδασης και σπαζοκεφαλιάς μας αποκαλύπτει απίθανα μυστικά για τον κόσμο στον οποίο ζούμε. Και αν δεν το χορταίνετε υπάρχει και το Ακτίβιτι μπουκ 2 ώστε να μην σταματάνε οι γεωγραφικές αναζητήσεις των παιδιών σας.

Με το βιβλίο ζωγραφικής «Τα ζώα είναι πολύ κουλ» το μόνο που χρειάζεστε είναι ξυλομπογιές και μαρκαδόρους για να ζωγραφίσετε και να ανακαλύψετε μοναδικούς κόσμους, παρέα με τα πιο κουλ πλάσματα του πλανήτη μας! Γιατί αν δεν γνωρίζεις σχεδόν τίποτα για τον κόσμο, πώς γίνεται να τον αγαπήσεις και ν’ αρχίσεις να νοιάζεσαι.

Αν τώρα ζήλέψετε και εσείς και θέλετε να μάθετε λίγο Γεωγραφία υπάρχουν και τα

-Ακτίβιτι μπουκς για μεγάλους(Public Awards με βραβείο κοινού στην κατηγορία ΕΥ ΖΗΝ)

Γεωγραφία για εντελώς αγεωγράφητους   

Χημεία/Φυσική/Γεωλογία

Η ζέστη θέλει δροσιά και η μάθηση διασκέδαση. Γιατί λοιπόν να μην ξεκινήσετε τα πειράματα στη βεράντα ή στον κήπο με βασικό στοιχείο το νερό; Μπορείτε να βάλετε νερό μέσα σε παγοκύστες με σχήματα από ζώα και να κάνετε παγάκια με ζωάκια, τα οποία μετά θα προσπαθήσουν να ελευθερώσουν είτε με τα χέρια τους είτε με ένα ασφαλές ξύλινο σφυράκι. Μπορούν να παρατηρήσουν διάφορες πέτρες που θα έχουν μαζέψει από τη θάλασσα πως αλλάζουν χρώμα μέσα σε νερό και να πειραματιστούν προσθέτοντας και άλλα στοιχεία όπως ζάχαρη, ξύδι, λάδι… Υπάρχουν πολλά πειράματα με νερό που μπορείτε να βρείτε σε βιντεάκια και να παραμείνετε δροσεροί όλο το καλοκαίρι.

Αρχιτεκτονική- Τι πιο κλασικό για να προσθέσουν στις καλοκαιρινές τους αναμνήσεις από το να φτιάξουν φρούρια και κάστρα με μαξιλάρια και ό,τι άλλο τους βγει έχοντας σαν οδηγό την παιδική τους φαντασία. Δεν είναι απλή κατασκευή ξέρετε όταν πρέπει να στερεώσεις και να σκεφτείς τον τρόπο με τον οποίο θα τοποθετηθούν τα διάφορα πράγματα προκειμένου να έχουν ένα γερό και σταθερό φρούριο! Μπορείτε να κάνετε το ίδιο με απλά ξύλινα τουβλακια ή και με τα γνωστά τουβλάκια Lego είτε ακολουθώντας οδηγίες είτε αφήνοντας απλώς τη φαντασία να πάρει τα πάνω της τις μέρες του καλοκαιριού!

Γυρίζω όλο τον κόσμο- Κι αν η γεωγραφία σας άνοιξε την όρεξη μπορείτε να βρείτε συνταγές απ’ όλο τον κόσμο και να τις μαγειρέψετε μαζί με τα παιδιά, μπορείτε να συνδυάσετε τη μαγειρική με μουσικές έθνικ και να απολαύσετε το φαγητό σας βλέποντας ταινίες από διάφορες χώρες.

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top