Now Reading
Διακοπές με παιδιά… με ασφάλεια

Διακοπές με παιδιά… με ασφάλεια

Πέντε πολύτιμες συμβουλές για να λάβετε υπόψη σας και να περάσετε χωρίς δυσάρεστα απρόοπτα

Είτε είστε στις διακοπές σας είτε ετοιμάζεστε, το καλοκαίρι φτάνει στο πικ του και θα συνεχίσει να είναι εδώ για καιρό ακόμα, οπότε είναι σημαντικό όσο μεγαλώνει η ζέστη να έχουμε μερικές συμβουλές που αφορούν την ασφάλεια των παιδιών.

Πάντα να βγάζετε τα παιδιά από το αυτοκίνητο μαζί σας, ακόμα και για λίγα λεπτά.

Μια κοινή παρανόηση είναι ότι το ανοιχτό παράθυρο θα βοηθήσει να παραμείνει το αυτοκίνητο δροσερό για λίγα λεπτά, αλλά αυτό δεν συμβαίνει. Το σώμα ενός παιδιού υπερθερμαίνεται 3-5 φορές πιο γρήγορα από ένα ενήλικο σώμα και το 80% της αύξησης της θερμοκρασίας του αυτοκινήτου συμβαίνει στα πρώτα 10 λεπτά. Οι θερμοκρασίες μέσα στα αυτοκίνητα μπορούν να φτάσουν σε ακραίες θερμοκρασίες σε λίγα μόνο λεπτά, ακόμη και με το παράθυρο προς τα κάτω. Πάντα να γνωρίζετε ότι το αυτοκίνητό σας μπορεί να είναι μια παγίδα θερμότητας και ότι μέσα στο αυτοκίνητο η θερμοκρασία είναι ουσιαστικά πιο θερμό από το εξωτερικό περιβάλλον λόγω του φαινομένου του θερμοκηπίου των παραθύρων. Πάντα να βγάζετε τα παιδιά έξω από το αυτοκίνητο μαζί σας, ακόμα κι αν είναι για λίγα λεπτά.

Εγκαταστήστε ένα σύστημα για να σας υπενθυμίσει εάν ένα παιδί είναι ακόμα στο αυτοκίνητο.

Είναι τόσο εύκολο στη βιασύνη και την υπεραπασχόληση της ζωής μας να ξεχάσουμε κάτι ακούσια και αυτό περιλαμβάνει ένα κοιμισμένο παιδί στο αυτοκίνητο, ειδικά ένα μωρό που δεν μπορεί να μας το «υπενθυμίσει». Οι περισσότεροι γονείς πιστεύουν ότι δεν θα μπορούσαν ποτέ να ξεχάσουν το παιδί τους στο πίσω κάθισμα, αλλά η πλειοψηφία των θανάτων παιδιών σε οχήματα ήταν τυχαία – οι γονείς πραγματικά δεν θυμούνται ότι το παιδί τους ήταν στο αυτοκίνητο. Έχετε τη συνήθεια να ελέγχετε ότι όλα τα παιδιά σας έχουν αφήσει το αυτοκίνητο όταν φτάσετε στον προορισμό σας. Βεβαιωθείτε ότι έχετε εγκαταστήσει ένα σύστημα για να αποφύγετε αυτό το είδος ατυχήματος, όπως η εφαρμογή αισθητήρα αυτοκινήτου.

Προτεραιότητα στην ασφάλεια του νερού, δεν αφήνουμε ποτέ ένα παιδί σε θάλασσα ή πισίνα χωρίς την επίβλεψή μας

Μην αφήνετε το παιδί σας να αφαιρεί το σωσίβιο, ακόμη και αν τρώει ή σχεδιάζει να μείνει λίγο έξω από το νερό. Βάλτε το τηλέφωνό σας μακριά για την ημέρα, ώστε να μπορείτε να παραμείνετε εστιασμένοι στο παιδί σας στο νερό. Πάνω απ ‘ όλα, κρατήστε το παιδί σας στο οπτικό σας πεδίο ανά πάσα στιγμή.

Πρακτική ασφάλεια κατά την είσοδο και έξοδο από τα αυτοκίνητα

Δείτε Επίσης

Μπορεί να είναι συναρπαστικό να φτάσετε στον επόμενο προορισμό, έτσι ώστε τα παιδιά να μπορούν να αποφορτιστούν με ανυπομονησία και να πηδήξουν έξω, αλλά προσέξτε πώς και όπου τα παιδιά σας βγαίνουν από τα αυτοκίνητα σε πολυσύχναστους δρόμους, ειδικά τα Σαββατοκύριακα των διακοπών. Μερικές συμβουλές; Χρησιμοποιήστε τη λειτουργία κλειδώματος του παιδιού στις πίσω πόρτες του αυτοκινήτου για να βεβαιωθείτε ότι έχετε ανοίξει την πόρτα στην ασφαλέστερη πλευρά και την κατάλληλη στιγμή. Αυτό ισχύει και για χώρους στάθμευσης και χώρους παιχνιδιού, ειδικά μετά από ταξίδια μεγάλων αποστάσεων όταν τα παιδιά είναι ανήσυχα και οι γονείς είναι κουρασμένοι.

Πίνετε πολύ νερό.

Η αφυδάτωση επηρεάζει τους περισσότερους ανθρώπους, αλλά είναι ιδιαίτερα διαδεδομένη όταν ταξιδεύετε σε αυτοκίνητο για μεγάλες αποστάσεις ή βρίσκεστε σε αεροπλάνο. Σχεδιάστε το ταξίδι σας για να μάθετε πού βρίσκονται οι πρατήρια καυσίμων και σχεδιάστε για όλους να πίνουν αρκετό νερό πριν από αυτές τις στάσεις, ακόμα κι αν αυτό σημαίνει ότι θα κάνετε μερικά επιπλέον διαλείμματα στην πορεία. Όσο απολαυστικοί κι αν είναι οι χυμοί, όταν μιλάμε για ενυδάτωση αναφερόμαστε στο νερό.

 

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top