Now Reading
Δεν μικραίνουν τα ρούχα, τα παιδιά μεγαλώνουν!

Δεν μικραίνουν τα ρούχα, τα παιδιά μεγαλώνουν!

Τα νούμερα που αλλάζουν, τα μεγέθη που προσαρμόζονται, η έννοια του χρόνου που συνυφαίνεται με τη ζωή!

Όταν ζεις κάθε μέρα με το παιδί νιώθεις ότι μεγαλώνει, το βλέπεις αλλά επειδή συμβαίνει λίγο λίγο, μέρα με τη μέρα, δεν το συνειδητοποιείς στο βαθμό που αυτό γίνεται. Καμιά φορά έχουμε να δούμε το παιδί μας λίγες μέρες, κάποια εικοσιτετράωρα και όταν το σφίγγουμε ξανά στην αγκαλιά μας νιώθουμε ότι ψήλωσε, ότι άλλαξε, ότι μεγάλωσε.

Το μεγαλύτερο σοκ, ή την πιο διαυγή μας συνειδητοποίηση ότι τα παιδιά μεγαλώνουν είναι όταν κάθε εποχή αλλάζουμε τα ρούχα στην ντουλάπα τους. Όταν βλέπουμε τα μπλουζάκια να στενεύουν, τα παντελόνια να κονταίνουν, τα μανίκια να μικραίνουν, τα παπούτσια να χτυπάνε μπροστά… και καταλαβαίνουν τα χέρια που έχουν μακρύνει, τα πόδια που έχουν ψηλώσει, την πλάτη που έχει φαρδύνει, το σώμα που σαν τον κορμό ενός δέντρου ωριμάζει, αλλάζει, μεταμορφώνεται… κι ανθίζει.

Τα ρούχα των παιδιών δεν ποτέ μόνο ένα κομμάτι ύφασμα, δεν είναι λεκέδες, πλύσιμο, σίδερο, φροντίδα. Είναι πάνω απ’ όλα μνήμη. Είναι το αγαπημένο ρούχο που έχει ξεχωρίσει και θέλει να φοράει συνέχεια. Είναι αυτό που φορούσε στα γενέθλιά του ή στις γιορτές. Είναι οι πιτζάμες που έχουν «ακούσει» ξανά και ξανά το ίδιο παραμύθι. Είναι οι φόρμες που σκίζονται στα γόνατα από τις πτώσεις, τις γρατσουνιές, τις αποκρούσεις των γκολ. Είναι τα φορέματα που επιλέγει να βάλει όταν ξέρει ότι θα περάσει το αγόρι που της αρέσει. Είναι τα αθλητικά που τρέχουν μαζί τους. Είναι τα μποτάκια που μαθαίνουν απέξω τις διαδρομές.

Δείτε Επίσης
Ο Sean Williams, ο ιδρυτής της κοινότητας για πατέρες The Dad Gang στο Instagram, λέει ότι το να είσαι μπαμπάς κοριτσιών δεν είναι μόνο να βγάζεις φωτογραφίες και να παίζεις μαζί τους

Ποια μαμά δεν έχει βρεθεί στη θέση να αγκαλιάσει ένα ρούχο του παιδιού της. Ποια δεν το έχει φέρει κοντά στο πρόσωπο της και δεν το ‘χει μυρίσει με λαχτάρα σαν να κρατάει το ίδιο της το παιδί. Ποια δεν το ‘χει κοιτάξει με έκπληξη για το πώς χωρούσε κάποτε εκεί μέσα και για το πώς πια δεν του μπαίνει…

Οι τάσεις της μόδας μπορεί να αλλάζουν, οι προτιμήσεις των παιδιών επίσης. Καθώς μεγαλώνουν αρχίζουν να διαλέγουν εκείνα αυτά που θέλουν να φορέσουν και διαμορφώνουν το προσωπικό τους στιλ. Ωστόσο για μια μαμά αυτό δεν έχει σημασία, η λεπτομέρεια που κάνει τα ρούχα σημαντικά είναι ότι μαζί με μερικά ακόμα συνδέονται όμορφα με την πορεία της ζωής και αποτελούν απόδειξη για τα χρόνια που περνάνε με τον δικό τους ρυθμό όταν βλέπεις το παιδί σου να μεγαλώνει.

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top