Now Reading
Δέκα μικρά, αθώα (;) ψέματα που λένε οι γονείς στα παιδιά τους

Δέκα μικρά, αθώα (;) ψέματα που λένε οι γονείς στα παιδιά τους

Δεν προσυπογράφουμε, αλλά δείχνουν πόση ευρηματικότητα και φαντασία χρειάζεται να επιστρατεύσουμε μερικές φορές για να κάνουμε το καθήκον μας.

Παρόλο που ένα από τα βασικά μαθήματα που προσπαθούμε να διδάξουμε στα παιδιά μας είναι να μη λένε ψέματα, κάποιες φορές καταφεύγουμε οι ίδιοι σε αυτή την πρακτική, έστω και στην πιο «αθώα» εκδοχή της, με το σκεπτικό ότι ο σκοπός αγιάζει τα μέσα (αν σκοπός είναι, για παράδειγμα, να τα πείσουμε να φάνε τα λαχανικά τους).

Και για να εξυπηρετήσουμε ένα «ιερό» σκοπό, καταφεύγουμε κάποιες φορές σε ψέματα που εκπλήσσουν τους γύρω με την επινοητικότητά τους. Για του λόγου το αληθές, αυτές είναι μερικές από τις απαντήσεις που έδωσαν Αμερικανοί γονείς όταν τούς ζητήθηκε να θυμηθούν το πιο αστείο ψέμα που έχουν πει στα παιδιά τους (αν και μεταξύ μας, κάποια από αυτά δεν ξέρουμε αν είναι αστεία αλλά σίγουρα έχουν προκαλέσει παιδικούς εφιάλτες).

«Τα σαμαράκια στο δρόμο έχουν παιδιά από κάτω. Παιδιά που δεν κρατούσαν το χέρι της μαμάς όταν περνούσαν το δρόμο με αποτέλεσμα κάποιος οδηγός να μην τα δει και να τα πατήσει. Μετά από αυτό, τα παιδιά μου ποτέ δεν έχουν ξαναφήσει το χέρι μου», Lisa Marie.

«Η καντίνα με το παγωτό παίζει μουσική μόνο όταν τελειώσει το παγωτό», Anne.

«Έχω πει στα παιδιά μου ότι ο Άγιος Βασίλης είναι χοντρός γιατί τρώει τα άτακτα παιδιά», Kathleen.

«Τα γλυκά δίπλα στο ταμείο του σουπερμάρκετ είναι μπαγιάτικα. Το μαγαζί τα βάζει εκεί για να έρθουν οι κατασκευαστές τους να τα μαζέψουν και να τα πετάξουν», Samantha.

«Συνήθιζα να λέω στο γιο μου ότι κάθε φορά που χτυπούσε το κεφάλι του, γινόταν εξυπνότερος. Έτσι, δεν ξεσπούσε σε κλάματα όταν το πάθαινε», Ronda.

«Έλεγα στην κόρη μου ότι είναι αλλεργική στα αναψυκτικά», Sarah.

Δείτε Επίσης

«Έλεγα στα παιδιά και τα ανίψια μου ότι έχουν ένα φως στο κούτελό τους που όταν λένε ψέματα ανάβει κόκκινο, όταν λένε τη μισή αλήθεια γίνεται πορτοκαλί και όταν λένε αλήθεια, πράσινο… Είχε αποτέλεσμα για πάνω από μία δεκαετία!», Lyndal.

“Έλεγα στις κόρες μου ότι οι κόμποι στα μαλλιά τους είναι ιστοί αράχνης και πως αν δεν τους αφαιρέσουμε, οι αράχνες θα γεννήσουν αυγά στο εσωτερικό τους και μετά θα αρχίσουν να περπατούν στα αυτιά και στα μάτια τους», Lupita.

«Ότι για να πάμε στην Ντίσνεϊλαντ, πρέπει να μας τηλεφωνήσει ο Μίκι Μάους και να μας καλέσει προσωπικά», Cori.

«Όταν με ρωτούν τι ώρα είναι, τους λέω ότι είναι πιο αργά από ό,τι στην πραγματικότητα, για να πάνε για ύπνο», Sue.

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top