Now Reading
Γνωρίστε το πρώτο οικολογικό παπούτσι!

Γνωρίστε το πρώτο οικολογικό παπούτσι!

Κομψά βήματα που δεν αφήνουν “ίχνη” στο περιβάλλον!

Συντάκτης : Δήμητρα Λυγίζου-Κάρλου

Το αμερικανικό brand Everlane έχει φανατικό κοινό στο εξωτερικό. Θα είναι επίσημα διαθέσιμα για αγορές στις 25 Απριλίου. Το νέο eco-sneaker ονομάζεται Tread by Everlane και κοστίζει λιγότερο από 100 δολάρια. Εδώ και καιρό το brand προσπαθούσε να τελειοποιήσει το συγκεκριμένο project και να μπορεί να λανσάρει στην αγορά  sneakers για τα οποία δεν θα υπάρχει καμία τύψη όσον αφορά το οικολογικό τρόπο κατασκευής τους.

Η σόλα είναι 94,2 τοις εκατό απαλλαγμένη από πλαστικό, που σημαίνει ότι 18.000 κιλά καουτσούκ φυλάσσεται από τους χώρους υγειονομικής ταφής.

Εν τω μεταξύ, τα κορδόνια, η επένδυση και το στρογγυλό χαρτόνι (ένα μέρος που συνδέει το πάνω μέρος με την μεσαία σόλα) είναι κατασκευασμένα με ανακυκλωμένο πλαστικό. Στόχος της Everlane είναι να απομακρύνει όλα τα πλαστικά από την αλυσίδα των προϊόντων της  μέχρι το 2021. Μόλις το περασμένο φθινόπωρο, η μάρκα εισήγαγε τη σειρά της ReNew με ρούχα και πουλόβερ από ανακυκλωμένα πλαστικά μπουκάλια.

Δείτε Επίσης

Τα πρώτα οικολογικά αθλητικά παπούτσια δεν έχουν  σε τίποτα να ζηλέψουν όλα τα υπόλοιπα. Έχουν unisex design, δηλαδή ταιριάζουν τόσο σε άντρες όσο και σε γυναίκες, είναι διαθέσιμα σε 7 χρώματα και μπορούμε και στην Ελλάδα να τα αποκτήσουμε online εδώ

Πηγή: AllYou

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top