Now Reading
Γιατί πρέπει να κοιμάστε στα πλάγια κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης;

Γιατί πρέπει να κοιμάστε στα πλάγια κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης;

Μάθετε γιατί είναι πραγματικά σημαντικό

Η εγκυμοσύνη είναι μια υπέροχη και όμορφη περίοδος που μπορεί όμως, δυστυχώς, να είναι επίσης αρκετά άβολη, ειδικά όταν έρχεται η ώρα να κοιμηθείτε. Μπορείτε να κάνετε ώρες μέχρι να βρείτε εκείνη τη βολική στάση στην οποία να νιώθετε άνετα. Αρκεί ωστόσο να φροντίζετε αυτή η άνετη στάση να είναι στα πλάγια… σύμφωνα με τις συστάσεις των γυναικολόγων.

Γιατί ο ύπνος στα πλάγια συνιστάται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Ο ύπνος στο αριστερό πλευρό σας είναι ιδανικός για την κυκλοφορία του αίματος σας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης σας. Μερικοί ιατροί συνιστούν να κοιμάστε στο αριστερό πλευρό σας, το οποίο βελτιστοποιεί τη ροή του αίματος στον πλακούντα, με τη σειρά του, παρέχοντας μια σταθερή ροή θρεπτικών ουσιών και οξυγόνου στο μωρό σας. Η καλή κυκλοφορία του αίματος έχει πολλά οφέλη και μπορεί να μειώσει τις περιπτώσεις των κιρσών, αιμορροΐδων και πρήξιμο ποδιών.

Συγκεκριμένα, πολλοί γιατροί συνιστούν στις γυναίκες να κοιμούνται στην αριστερή πλευρά τους όταν είναι έγκυοι για να υποστηρίξουν τη ροή του αίματος μέσω της κάτω κοίλης φλέβας που μεταφέρει το αίμα πίσω στην καρδιά από το κατώτερο σώμα. Συνιστάται να αποφεύγετε να κοιμάστε ανάσκελα αν σας είναι δυνατόν. Όταν δεν κοιμάστε στα πλάγια κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, το βάρος του εμβρύου μπορεί να συμπιέσει την κατώτερη κοίλη φλέβα, μειώνοντας τη ροή του αίματος μεταξύ της καρδιάς και του εμβρύου.

Υπάρχει μια πολύ μικρή πιθανότητα ότι αυτή η συμπίεση να είναι αρκετά σοβαρή για να προκαλέσει προβλήματα για τη μαμά και το μωρό. Επιπλέον, το ήπαρ είναι στη δεξιά πλευρά σας και παίζει σημαντικό ρόλο στη μείωση του πρηξίματος στα χέρια και τα κάτω πόδια. Αφαιρώντας το βάρος του εμβρύου από το ήπαρ επιτρέπουμε σε αυτό το μεγάλο όργανο να λειτουργεί πιο αποτελεσματικά.

Ενώ ο ύπνος στην αριστερή πλευρά σας συνιστάται ως σημαντικός, ο κύριος στόχος είναι να αποφύγετε τις επιπλοκές που μπορούν να προέλθουν από τον ύπνο ανάσκελα, καθώς τα έντερα και η κάτω κοίλη φλέβα ενδεχομένως να συμπιέζονται, κάτι που μπορεί να προκαλέσει αιμορροΐδες, δυσπεψία και αλλαγές της αρτηριακής πίεσης.

Δείτε Επίσης
Το κρυολόγημα και η γρίπη είναι κάποια στιγμή αναπόφευκτα, αλλά υπάρχουν έξυπνα βήματα που μπορείτε να κάνετε για να διατηρήσετε τα παιδιά σας υγιή.

Πώς να βρείτε μια άνετη θέση ύπνου κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Εάν δείτε τον εαυτό σας να ταλαιπωρείται μέχρι να βολευτείτε σε μια άνετη θέση ύπνου, το καλύτερο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να ακούσετε το σώμα σας. Το σώμα σας θα σας πει σε μεγάλο βαθμό τι είναι άνετο. Για παράδειγμα, αν η κάτω κοίλη φλέβα είναι συμπιεσμένη, θα νιώσετε ναυτία και ζάλη. Το ίδιο μπορεί να ειπωθεί για τον ύπνο μπρούμυτα. Θα αισθανθείτε ότι κοιμάστε σε ένα μπαλόνι νερού και θα προτιμάτε ενστικτωδώς να γυρίσετε στο πλάι σας ή στην πλάτη. Ο ύπνος στα πλάγια θα είναι πάντα ασφαλής, οπότε σχεδιάστε το κρεβάτι και το μαξιλάρι σας έτσι ώστε να υποστηρίξετε μια άνετη θέση. Ανατομικά και ειδικά μαξιλάρια θα το κάνουν πιο εύκολο. Εάν αισθάνεστε άβολα, μπορείτε να δοκιμάσετε να αναδιατάξετε τα μαξιλάρια για να βρείτε τι λειτουργεί καλύτερα για εσάς, ώστε να μπορείτε πραγματικά να ξεκουραστείτε. Είναι εντελώς φυσιολογικό να αλλάζετε θέσεις ενώ κοιμάστε. Αν και οι περισσότεροι γιατροί συμφωνούν ότι η αριστερή ή η δεξιά πλευρά είναι ιδανική, είναι πιο σημαντικό να βρείτε μια θέση που να είναι άνετη για σας.

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top