Now Reading
«Γιατί μου αρέσει που είμαι “αγορομάνα” και δεν θα ήθελα κορίτσι»

«Γιατί μου αρέσει που είμαι “αγορομάνα” και δεν θα ήθελα κορίτσι»

Ενώ πολλές άλλες μαμάδες θέλουν μία (τουλάχιστον) κόρη, η Ashley Wasilenko απολαμβάνει το ρόλο της ως μητέρα αγοριών. Και εξηγεί το γιατί.

Αφού παντρεύτηκα, πάντα με φανταζόμουν να έχω δύο γιους. Δεν ξέρω γιατί, αλλά ανέκαθεν έτσι ήθελα να διαμορφωθεί η οικογένειά μου. Να ‘μαι λοιπόν πέντε χρόνια μετά – η μητέρα δύο όμορφων αγοριών.

Αστειεύομαι ότι ο σύζυγός μου κλωνοποίησε τον εαυτό του, γιατί και τα δύο είναι ακριβώς ίδια με αυτόν. Και όταν λέω «ακριβώς», το εννοώ. Εγώ έκανα τη δύσκολη δουλειά, και εκείνος βρέθηκε με δύο όμορφες μικρογραφίες του. Υποθέτω ότι δεν πειράζει γιατί είναι γοητευτικός οπότε, για να είμαι ειλικρινής, ελπίζω οι γιοι μου να γίνουν μια μέρα σαν κι αυτόν.

Όταν ανακαλύψαμε ότι το πρώτο μας παιδί θα ήταν αγόρι, οι άλλοι μας έλεγαν πράγματα όπως: «Αυτό είναι καλό, τουλάχιστον ο άντρας σου δεν θα έχει το άγχος να αποκτήσει και γιο». Μάλλον δεν πρόσεχαν στην τάξη, γιατί είναι ο άντρας που καθορίζει το φύλο του μωρού (αλλά αυτό το μάθημα θα το κάνουμε μια άλλη μέρα).

Όταν μάθαμε ότι και το δεύτερο παιδί μας θα ήταν αγόρι, άπειροι μου είπαν: «Τέλεια! Θα προσπαθήσετε και για κορίτσι;». Ούτε καν ξέρω πώς «προσπαθείς» για κορίτσι. Νομίζω ότι αν κάποιος έσπαγε τον κώδικα και μπορούσε να καθορίσει το φύλο του μωρού σου, θα ήταν δισεκατομμυριούχος.

Αλλά εμείς από την αρχή ξέραμε ότι θέλαμε δύο παιδιά. Θεωρούσαμε ότι έτσι θα αποκτούσαμε μια ολοκληρωμένη οικογένεια – με δύο αγόρια, δύο κορίτσια ή ένα και ένα, δεν μας ένοιαζε. Αρκεί να ήταν υγιή.

Δεν χρειαζόμαστε λοιπόν και ένα κορίτσι για να ολοκληρώσουμε την οικογένειά μας. Δεν με ενδιαφέρουν οι φιόγκοι και τα μαθήματα μπαλέτου, οι αλογοουρές και τα ροζ δωμάτια. Είμαι ικανοποιημένη και περήφανη που έχω δύο υγιείς γιους.

Αγαπάω τα αγόρια μου. Φοράω με καμάρι το παράσημο #αγορομάνα.

Και τα αγόρια μου αγαπούν τη μαμά τους.

Βγάζουν το παιδί από μέσα μου.

Με εμπνέουν να καλλιεργήσω τη φαντασία μου για να τους πω μια ιστορία.

Με παρακινούν να αγαπήσω δραστηριότητες που δεν απολάμβανα, απαραίτητα, ως παιδί – όπως το να πιάνουμε έντομα και να παίζουμε τα φαντάσματα.

Τα αγόρια μου τρελαίνονται για αγκαλιές.

Δείτε Επίσης

Ο μεγαλύτερος γιος μου εκπαιδεύτηκε εύκολα στην τουαλέτα (και είναι ταξιδάκι αναψυχής το να χρησιμοποιείς δημόσιες τουαλέτες με αγόρια!).

Τα αγόρια μου μού κάνουν προτάσεις γάμου.

Μου λένε ότι είμαι όμορφη όταν χρειάζομαι περισσότερο να το ακούσω.

Και ίσως το σημαντικότερο, αυτά τα αγόρια θα γίνουν κάποτε άντρες. Πρέπει λοιπόν να τα μεγαλώσουμε σωστά. Να τους δείξουμε πώς συμπεριφέρεται ένας σωστός άντρας.

Να τα εκπαιδεύσουμε ώστε να γίνουν έξυπνοι και καλοί άνθρωποι. Να τους δώσουμε το παράδειγμα για να σέβονται τους φίλους, τους δασκάλους και, αργότερα, τις συντρόφους και τα αφεντικά τους στη δουλειά.

Είναι μεγάλη ευθύνη – ιδιαίτερα στην εποχή μας. Να ΄μαι λοιπόν, η περήφανη αγορομάνα, να διδάσκω στους γιους μου αγάπη και συμπόνοια. Δεν θα μπορούσα να φανταστώ τη ζωή μου διαφορετικά.

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top