Now Reading
Γιατί είναι σημαντικό να είναι μια μαμά ευτυχισμένη;

Γιατί είναι σημαντικό να είναι μια μαμά ευτυχισμένη;

Γιατί η ευτυχία, όπως και κάθε δυνατό συναίσθημα, είναι μεταδοτική και επηρεάζει την ψυχική υγεία και των παιδιών

Γιατί είναι τόσο σημαντική πια η ευτυχία; Γιατί τα τελευταία χρόνια όλος ο κόσμος εστιάζει σε αυτό το συναίσθημα; Ζούμε τη «δικτατορία» της ευτυχίας; Δεν έχουν τα άλλα συναισθήματα θέση στη ζωή μας;

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή; Τι είναι ευτυχία; Είναι η ευτυχία ίδια για όλους; Συγνώμη, είπα ότι θα πάρω τα πράγματα από την αρχή, αλλά συνεχίζω τις ερωτήσεις. Κι αυτό συμβαίνει επειδή οι απαντήσεις δεν είναι τόσο εύκολες και κυρίως όχι ίδιες για όλους. Αυτό όμως που είναι αδιαμφισβήτητο είναι ότι όταν μια μαμά είναι δυστυχισμένη – τότε συνήθως είναι δυστυχισμένη και όλη η οικογένεια και κυρίως τα παιδιά!

Επαναπροσδιορίστε την ευτυχία

Η ευτυχία όταν γίνεται ζητούμενο ή εμφανίζεται ως κάτι υποχρεωτικό ή πρωταρχικής αξίας αρχίζει να γίνεται πηγή άγχους. Η ευτυχία ωστόσο εξ ορισμού δεν μπορεί να είναι κάτι αγχωτικό ή στρεσογόνο. Η ευτυχία έχει μόνο θετικό πρόσημο. Μπορεί να είναι συνώνυμο μόνο της χαράς, της ηρεμίας, της απόλαυσης, της ισορροπίας. Βρες λοιπόν τι είναι ευτυχία για σένα και ακολούθησέ το.

Φέρε την ευτυχία στα μέτρα σου

Η ευτυχία δεν μετριέται με οικονομικούς όρους, αλλά με συναισθήματα. Με εμπειρίες και αναμνήσεις. Δεν έχει υψηλό πήχη, προγνωστικά ή ποσοστά επιτυχίας. Όσο πιο απλή η ζωή σου τόσες περισσότερες πιθανότητες να είσαι ευτυχισμένος.

Ουκ εν τω πολλώ το ευ

Ή όπως λέμε στις μέρες μας, less is more, όσο πιο πλήρεις και πιο αυτάρκης νιώθει κανείς στη ζωή του τόσο πιο εύκολη γίνεται η υπόθεση ευτυχία.

Ευτυχία είναι να μην έχεις τύψεις που δεν μπορείς να είσαι τέλεια, να μην έχεις ενοχές που δεν καθάρισες άψογα το σπίτι, να νιώθεις άνετα στο σώμα σου, ευχαριστημένη με τις επιλογές σου, ικανοποιημένη με τη ζωή σου.

Δείτε Επίσης

Σημαίνει να έχεις όνειρα, σχέδια, ελπίδες. Σημαίνει να μην γκρινιάζεις, να μην κάνεις παράπονα, να μην μετανιώνεις συχνά.

Ευτυχία με… παιδιά

Τα παιδιά δεν έρχονται στη ζωή για να κάνουν τους γονείς τους ευτυχισμένους – είναι όμως μεγάλη ευτυχία για τους γονείς. Οι γονείς αγχώνονται, ανησυχούν, έχουν ανασφάλειες, φοβίες. Τα παιδιά ωστόσο δεν ζητάνε πολλά για να είναι ευτυχισμένα, ας ακολουθήσουμε το παράδειγμά τους. Περισσότερες ώρες μαζί τους με παιχνίδι, γέλιο, χάδια, αγκαλιές, παραμύθια, τραγούδια, χορό, σκέρτσα, βόλτες στο πάρκο, φιλιά και καταφέρνει κανείς να αφήσει τα άγχη για λίγο στην άκρη, αλλά κυρίως να σκεφτεί τι είναι σημαντικό, να ιεραρχήσει αυτά που έχουν αξία και να κρατήσει στη ζωή του μόνο όσα του κάνουν πραγματικά καλό.

Η ευτυχία δεν είναι κάτι υποχρεωτικό

Επίσης, δεν είναι το μόνο συναίσθημα ούτε το πιο σημαντικό. Αυτό που έχει σημασία είναι ο άνθρωπος να είναι ισορροπημένος, να πορεύεται στη ζωή του ειρηνικά με τον εαυτό του. Να αγκαλιάζει όλα του τα συναισθήματα και να τα βιώνει στην ώρα τους. Ευτυχία πάνω απ’ όλα σημαίνει να είμαι καλά με τον εαυτό μου. Και δεν είναι απλώς συναίσθημα είναι στάση ζωής. Κι είναι επιλογή μας!

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top