Now Reading
Γιατί δεν πρέπει να αγοράζουμε πάρα πολλά παιχνίδια στα παιδιά

Γιατί δεν πρέπει να αγοράζουμε πάρα πολλά παιχνίδια στα παιδιά

Αυτή η συνήθεια, ιδιαίτερα έντονη στις γιορτές, επηρεάζει αρνητικά την ανάπτυξή τους, σύμφωνα με μια νέα έρευνα.

Φέτος τις γιορτές, δεν χρειάζεται να καταξοδευτείτε για να κάνετε δώρο στα παιδιά σας όλα τα παιχνίδια του κόσμου, στην προσπάθειά σας να τα ευχαριστήσετε. Αν μάλιστα θέλετε το καλό τους, περιοριστείτε σε λίγα και καλά παιχνίδια.

Με αυτό τον τρόπο, δεν θα ευνοήσετε μόνο την οικονομική κατάσταση της οικογένειας αλλά και την ανάπτυξη των μικρότερων μελών της. Γιατί όπως έδειξε μια νέα μελέτη, από το Πανεπιστήμιο του Τολέδο (Ισπανία), όταν χαρίζουμε στα παιδιά μας υπερβολικά πολλά παιχνίδια στην πραγματικότητα μειώνουμε την ποιότητα του παιχνιδιού τους. Ενώ τα πιτσιρίκια που… καλούνται να τα βγάλουν πέρα με λιγότερα παιχνίδια, παίζουν καλύτερα και πιο δημιουργικά.

Για να καταλήξουν σε αυτό το συμπέρασμα οι ερευνητές παρακολούθησαν 36 παιδιά 18-30 μηνών στη διάρκεια του ελεύθερου παιχνιδιού τους. Όπως παρατήρησαν, τα νήπια που ζούσαν σε ένα δωμάτιο γεμάτο παιχνίδια εγκατέλειπαν με μεγάλη ταχύτητα το ένα παιχνίδι για να ασχοληθούν με ένα άλλο. Ενώ οι συνομήλικοί τους με τα λιγότερα παιχνίδια επικεντρώνονταν για περισσότερο χρόνο σε ένα αντικείμενο και διοχέτευαν μεγαλύτερη φαντασία στο παιχνίδι τους.

«Όταν τους παρέχουμε ένα περιβάλλον με λιγότερα παιχνίδια, τα νήπια ασχολούνται για μεγαλύτερες χρονικές περιόδους με ένα συγκεκριμένο παιχνίδι, με αποτέλεσμα να συγκεντρώνονται καλύτερα σε αυτό για να το εξερευνήσουν και να παίξουν δημιουργικά», σχολίασαν σχετικά οι ερευνητές.

Δείτε Επίσης

Στις φετινές γιορτές λοιπόν, και η επιστήμη μάς ενθαρρύνει να δώσουμε μεγαλύτερη έμφαση στην ποιότητα παρά στην ποσότητα. Να χαρίσουμε στα παιδιά μας περισσότερο ποιοτικό χρόνο και λιγότερα πακέτα με δώρα, τα οποία πιθανότατα θα έχουν ξεχάσει μέσα σε λίγα λεπτά.

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top