Now Reading
Γιατί αξίζει να κάνετε όσο μπορείτε περισσότερα ταξίδια με το παιδί σας

Γιατί αξίζει να κάνετε όσο μπορείτε περισσότερα ταξίδια με το παιδί σας

Έστω και αν δεν είναι ακόμα σε ηλικία που φτιάχνει αναμνήσεις, όλη η οικογένεια κερδίζει από αυτές τις εμπειρίες.

Ακόμα και μια βόλτα μέσα στην πόλη με τον 2χρονο γιο μου μού προκαλεί ένα κάποιο άγχος για την προετοιμασία και τις μεγάλες ποσότητες ενέργειας που απαιτεί – και υποψιάζομαι ότι δεν είμαι η μοναδική μητέρα που νιώθει έτσι. Ωστόσο, πιστεύω ότι αξίζει τον κόπο να κάνουμε όσο μπορούμε περισσότερα ταξίδια μαζί, παρόλο που ξέρω ότι δεν είναι ακόμα σε θέση να δημιουργήσει αναμνήσεις.

Ίσως να μη θυμάται αργότερα τη φανταστική παραλία με άμμο όπου κάναμε διακοπές στην Πελοπόννησο, την αρχιτεκτονική στα Ζαγοροχώρια ή εκείνο το μουσείο που επισκεφτήκαμε οικογενειακώς στη Θεσσαλονίκη. Όμως βλέποντας το γιο μου να εξερευνά με ενθουσιασμό ένα καινούριο περιβάλλον, νιώθω ότι αποζημιώνομαι για την κούραση και το κόστος κάθε οικογενειακού ταξιδιού.

Το θέμα «ταξίδι με το νήπιο» έχει όμως και μια άλλη πτυχή, όπως σχολιάζει η συντάκτρια του Popsugar.com και επίσης μαμά ενός 2χρονου παιδιού, Laurel Elis Niedospial: «[με το να περιμένεις τα παιδιά να μεγαλώσουν για να ταξιδέψεις] δείχνεις ότι μόνο οι γνώμες των παιδιών μετρούν και πως οι γονείς πρέπει να περιμένουν υπομονετικά να ωριμάσουν τα παιδιά αρκετά για να γίνει ένα ταξίδι πιο εύκολο. Αν εγώ ακολουθήσω αυτή τη συμβουλή ως γονιός, δεν θα ταξιδέψω σε προορισμούς που με ενδιαφέρουν για τουλάχιστον μία δεκαετία ακόμα. Φυσικά, υπάρχει πάντα η επιλογή να αφήσω το παιδί στους παππούδες ή στους θείους του. Όμως, με αυτό τον τρόπο αναγκάζω συγγενείς να αναλάβουν τη φροντίδα του 2χρονου παιδιού μου και επιπλέον, ω τι έκπληξη, μου αρέσει να περνάω χρόνο μαζί του! Δεν μπορώ πλέον να προσποιηθώ με το σύζυγό μου ότι είμαστε δύο ανέμελοι ταξιδιώτες, χωρίς ένα παιδί να μας περιμένει στο σπίτι».

Δείτε Επίσης

«Φυσικά», συνεχίζει η ίδια συντάκτρια, «τα ταξίδια είναι ακριβά και δεν μας παίρνει να γυρίσουμε όλο τον κόσμο. Όμως, οι οικογενειακές μας διακοπές θα είναι ξεχωριστές και γεμάτες νόημα για τον καθένα από εμάς, με ένα διαφορετικό τρόπο». Γιατί μπορεί το παιδί να μην είναι ακόμα σε θέση να εκτιμήσει τα εκθέματα ενός μουσείου, όμως θα διασκεδάσει τρέχοντας στον περίβολό του και κυνηγώντας περιστέρια. Εξάλλου, δεν πειράζει και αν δεν του μείνουν αναμνήσεις. Θα υπάρχουν πάντα και οι φωτογραφίες να μας θυμίζουν, στο μέλλον, όμορφες οικογενειακές στιγμές.

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top