Now Reading
Γευστικές μπουκιές για μάξιμουμ ενέργεια

Γευστικές μπουκιές για μάξιμουμ ενέργεια

Δύο απλές συνταγές για ενεργειακές μπάλες που θα σε ενθουσιάσουν

Οι απαιτήσεις της εποχής, οι αλλαγές στη θερμοκρασία και ο σύγχρονος τρόπος ζωής (παρά την πανδημία) απαιτούν από όλους μας υψηλά επίπεδα ενέργειας. Αυτές οι υγιεινές μπάλες φιστικοβούτυρου και σοκολάτας προσφέρουν ένα μείγμα απλών και σύνθετων υδατανθράκων για να σε τροφοδοτήσουν όποτε χρειάζεσαι λίγη παραπάνω ώθηση. Δεν χρειάζονται ψήσιμο και είναι εύκολες να φτιαχτούν με συστατικά που έχεις πιθανώς στη διάθεσή σου (ή που μπορείς εύκολα να προμηθευτείς), όπως βρώμη και φιστικοβούτυρο. Ενθαρρύνουν τη συνύπαρξη και το ταίριασμα διαφορετικών συνδυασμών, οπότε μη διστάσεις να πειραματιστείς με διαφορετικά μείγματα – για παράδειγμα, αποξηραμένα φρούτα ή ψιλοκομμένα καρύδια ή αμύγδαλα – στη θέση των τσιπ σοκολάτας και της καρύδας.
Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά

Συνολικός χρόνος: 20 λεπτά

Μερίδες: 17

Συστατικά

2 φλιτζάνια νιφάδες βρώμης

1 φλιτζάνι φυστικοβούτυρο ή άλλο βούτυρο καρυδιού

Μισό φλιτζάνι μέλι

Ένα τέταρτο φλιτζάνι μίνι τσιπ σοκολάτας

Ένα τέταρτο φλιτζάνι τριμμένη καρύδα

Εκτέλεση

Συνδύασε τη βρώμη, το φυστικοβούτυρο (ή άλλο βούτυρο από ξηρούς καρπούς), το μέλι, τα τσιπ σοκολάτας και την καρύδα σε ένα μεσαίο μπολ. Ανακάτεψε καλά. Χρησιμοποιώντας 1 κουταλιάς σούπας, χώρισε το μείγμα σε μπάλες. Φύλαξέ τες σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο για έως 5 ημέρες ή στον καταψύκτη για έως και 3 μήνες.

Συμβουλή: Άτομα με κοιλιοκάκη ή ευαισθησία στη γλουτένη θα πρέπει να χρησιμοποιούν βρώμη που φέρει την ένδειξη «χωρίς γλουτένη», καθώς η βρώμη συχνά έχει ίχνη από σιτάρι ή κριθάρι.

Μπάλες με βερίκοκο-τζίντζερ

Αυτή η εύκολη συνταγή για μπάλες ενέργειας χρησιμοποιεί φυσικά συστατικά για να σας δώσει μια γρήγορη τόνωση όταν την έχεις ανάγκη. Τα αποξηραμένα βερίκοκα και το μέλι συγκρατούν την καρύδα και τη βρώμη, ενώ το τζίντζερ και το ταχίνι ενισχύουν τις γλυκές γεύσεις. Έτοιμο σε μόλις 25 λεπτά, μπορείς να τα απολαύσεις ως πρωινό, απογευματινό σνακ ή γλυκό επιδόρπιο μετά το δείπνο.

Χρόνος προετοιμασίας: 25 λεπτά

Συνολικός χρόνος: 25 λεπτά

Μερίδες: 32

Συστατικά

1 1/2 φλιτζάνια αποξηραμένα βερίκοκα

3/4 φλιτζάνι βρώμη

Δείτε Επίσης

3/4 φλιτζάνι τριμμένη καρύδα χωρίς ζάχαρη

6 κουταλιές ταχίνι

3 κουταλιές της σούπας μέλι

3/4 κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ

Μια πρέζα αλατιού

Εκτέλεση

Συνδύασε τα βερίκοκα, τη βρώμη, την καρύδα, το ταχίνι, το μέλι, το τζίντζερ και το αλάτι σε έναν επεξεργαστή τροφίμων. Ανακάτεψε μέχρι το μείγμα να είναι ψιλοκομμένο, μετά από επεξεργασία για περίπου 1 λεπτό, ξύνοντας τις πλευρές όπως απαιτείται, έως ότου το μείγμα να έχει θρυμματιστεί αλλά να μπορεί να πιεστεί για να σχηματίσει μια συνεκτική μπάλα.

Με βρεγμένα χέρια (για να μην κολλήσει το μείγμα σε αυτά), πίεσε περίπου 1 κουταλιά της σούπας του μείγματος σφιχτά μεταξύ των χεριών σου και σχημάτισε πλάθοντας μια μπάλα. Φύλαξέ τες σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο για έως 5 ημέρες ή στον καταψύκτη για έως και 3 μήνες.

Εναλλακτικά υλικά: φιστίκια Αιγίνης, αμύγδαλα, πεκάν, καρύδια, σκόνη κακάο, σταφίδες, μπανάνα, φράουλα, λεμόνι, σουσάμι, καρότο, κολοκύθα, κράνμπερι, χουρμάδες, σύκα, δμάσκηνα κι ό,τι άλλο ταιριάζει περισσότερο στις διατροφικές σου προτιμήσεις.

Πηγή: Botrini.gr

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top