Now Reading
Γεμιστά μήλα με κανέλα και ξηρούς καρπούς στον φούρνο

Γεμιστά μήλα με κανέλα και ξηρούς καρπούς στον φούρνο

‘Ένα εύκολο και υγιεινό φθινοπωρινό γλυκό σνακ που θα κάνει όλο το σπίτι να μυρίσει υπέροχα

Τα ψημένα μήλα φαίνονται σαν ο πιο σύντομος τρόπος για να φάτε κάτι που φέρνει σε μηλόπιτα και δεν θα μας ακούσετε ποτέ να παραπονιόμαστε για να τα φτιάξουμε. Για την καλύτερη εμπειρία ψημένου μήλου, το αγαπημένο μας μήλο προς χρήση είναι το Honeycrisp: Ζουμερό αλλά στιβαρό, πικάντικο και γλυκό, αντέχει σαν πρωταθλητής τον χρόνο ψησίματος των 50 λεπτών. Ωστόσο, κι οποιαδήποτε ελληνική ποικιλία μήλων γίνονται μια χαρά. Θα σας συμβουλεύαμε να μείνετε μακριά από τα Red Delicious (η φλούδα τους μπορεί να είναι αρκετά παχιά και σκληρή) καθώς και τα Macintosh (ιδανικά για σάλτσα μήλου αλλά δεν κρατούν τέλεια το σχήμα τους κατά το ψήσιμο).

Επειδή η περιεκτικότητα σε υγρασία κάθε μήλου ποικίλλει, ο ακριβής χρόνος μαγειρέματος θα ποικίλλει επίσης. Συνιστούμε να ελέγχετε την ετοιμότητα του μήλου σας ξεκινώντας από 40 λεπτά. Αν δεν είναι αρκετά τρυφερά στα 50 λεπτά του χρόνου ψησίματος, μην εκπλαγείτε αν χρειαστούν έως και μια ολόκληρη ώρα για να φτάσουν σε αυτό το τέλειο σιροπιασμένο στάδιο.

ΥΛΙΚΑ:

4 ΜΕΡΙΔΙΕΣ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

0 ΩΡΕΣ 10 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

1 ΩΡΑ 0 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

4 μήλα, όπως Honeycrisp

1/2 φλ. βούτυρο, μαλακωμένο, σε θερμοκρασία δωματίου

1/4 φλ. βρώμη

1/4 φλ. καστανή ζάχαρη ή μέλι

1/4 φλ. ψιλοκομμένα πεκάν (ή καρύδια ή φουντούκια)

1 κουτ. κανέλα

1/4 κουτ. τριμμένο μοσχοκάρυδο

Αλάτι

Παγωτό, για το σερβίρισμα (προαιρετικά)

Δείτε Επίσης

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°. Αφαιρούμε τον πυρήνα του μήλου, δημιουργώντας χώρο για τη γέμιση χωρίς να κόψετε το κάτω μέρος.

Σε ένα μεσαίο μπολ ανακατεύετε μαζί το βούτυρο, τη βρώμη, την καστανή ζάχαρη (ή το μέλι), τα πεκάν, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο και το αλάτι.

Γεμίζετε το μείγμα βουτύρου ομοιόμορφα σε κάθε μήλο.

Τοποθετείτε τα μήλα σε ένα μικρό ταψί και τα σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο. Ψήνετε για 30 λεπτά και μετά αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο.

Συνεχίζετε το ψήσιμο μέχρι να μαλακώσουν τα μήλα και να σιροπιάσει το εσωτερικό του, άλλα 20 λεπτά. Απολαύστε τα ζεστά με παγωτό, αν θέλετε.

Εναλλακτικά ή επιπρόσθετα στη γέμιση μπορείτε να βάλετε κι αποξηραμένα φρούτα, όπως σταφίδες ή κράνμπερι.

Γεμιστά μήλα με κανέλα και ξηρούς καρπούς στον φούρνο – Έκτορας Μποτρίνι (botrini.gr)

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top