Now Reading
Γαρίδες ποπ κορν – μια συνταγή που θα λατρέψουν κι οι πιο απαιτητικοί ουρανίσκοι

Γαρίδες ποπ κορν – μια συνταγή που θα λατρέψουν κι οι πιο απαιτητικοί ουρανίσκοι

Γίνονται εύκολα, γρήγορα και εξαφανίζονται αστραπιαία!

Μερικές απολαύσεις δεν είναι τόσο δύσκολο να τις γευτείς στην άνεση του σπιτιού σου. Μια συνταγή για γαρίδες ποπ κορν πρέπει να είναι δύο πράγματα: Εύκολη στην παρασκευή και εύκολη στην κατανάλωση. Αυτή η συνταγή είναι σίγουρα και οι δύο! Με μια σπιτική σος ταρτάρ, είναι εντελώς εθιστικές και θα θελήσετε να τις κρατήσετε λίγο παραπάνω στο στόμα σας πριν τις εξαφανίσετε ως διά μαγείας!

 

 

ΥΛΙΚΑ:

4 ΜΕΡΙΔΕΣ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

20 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

40 ΛΕΠΤΑ

 

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

Για τις γαρίδες:

1 κιλό γαρίδες, ξεφλουδισμένες, καθα

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

1 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 μεγάλα αυγά, χτυπημένα

2 φλ. γαλέτα, ή φρυγανιά ή έτοιμο μείγμα για πανάρισμα

1 κουταλιά της σούπας νιφάδες κόκκινου πιπεριού και πάπρικα

2 κουταλιές της σούπας γάλα

Φυτικό λάδι, για τηγάνισμα

Λεμόνι φέτες, για το σερβίρισμα

Για τη σος ταρτάρ

1 φλ. μαγιονέζα

Δείτε Επίσης

2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο άνηθο

2 κουταλιές της σούπας κάππαρη

2 κουτ. μουστάρδα Ντιζόν

Χυμός 1/2 λεμονιού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πρώτα πρέπει να στεγνώσεις πολύ καλά τις γαρίδες με χαρτοπετσέτες ή απορροφητικό χαρτί και να τις καρυκέψεις με αλατοπίπερο. Τις απλώνεις σε μια μεγάλη επιφάνεια πάνω σε στεγνό απορροφητικό χαρτί για να στεγνώσουν εντελώς.

Βάζεις το αλεύρι, τα αυγά και τη φρυγανιά ή τη γαλέτα σε 3 ξεχωριστά μπολ. Στο μπολ με τη φρυγανιά έχεις ρίξει και την κουταλιά με το κόκκινο πιπέρι και την πάπρικα, ενώ στο άλλο μπολ χτυπάς το γάλα με τα αυγά.

Κάνοντας ένα βήμα κάθε φορά, βυθίζεις τις γαρίδες στο αλεύρι, μετά στο αυγό και στη συνέχεια στη φρυγανιά, πιέζοντας να σχηματιστεί η κρούστα. Σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά, προσθέτεις αρκετό λάδι ώστε να καλύπτεται καλά μια στρώση από γαρίδες. Θερμαίνεις το λάδι μέχρι να είναι καυτό. Δουλεύοντας σε παρτίδες, ρίχνεις τις γαρίδες και τις τηγανίζεις μέχρι να ροδίσουν και να μαγειρευτούν, περίπου 1 έως 2 λεπτά. Χρησιμοποιώντας μια κουτάλα με τρύπες, τις αφαιρείς από το λάδι και τις σε μια πιατέλα. Αμέσως, συμπληρώνεις με περισσότερο αλάτι, αν θες. Επαναλαμβάνεις με τις υπόλοιπες γαρίδες.

Φτιάχνεις τη σος: Σε ένα μεσαίο μπολ, συνδυάζεις μαγιονέζα, τον άνηθο, την κάππαρη, τη μουστάρδα και τον χυμό λεμονιού. Τη βάζεις στο ψυγείο μέχρι να είναι έτοιμη για χρήση.

Σερβίρεις τις γαρίδες ζεστές με τη σος ταρτάρ και φέτες λεμονιού.

Πηγή: Botrini

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top