Now Reading
Βόλτα στη λαϊκή με τα παιδιά – μια εμπειρία για όλες τις αισθήσεις

Βόλτα στη λαϊκή με τα παιδιά – μια εμπειρία για όλες τις αισθήσεις

Μια εμπειρία που θα ενισχύσει τις καλές διατροφικές συνήθειες και όχι μόνο!

Τα παιδιά λατρεύουν τον κόσμο, το πολύχρωμο πλήθος, τους ήχους, τη φασαρία, την κίνηση, τα έντονα χρώματα – κι έτσι δεν είναι καθόλου περίεργο που η λαϊκή και οι ανοιχτές αγορές τα εντυπωσιάζουν, ήδη από μωρά. Εξίσου, καθόλου περίεργο δεν είναι και το γεγονός ότι η επίσκεψη στη λαϊκή μπορεί να έχει όχι μόνο επιμορφωτικό κι ωφέλιμο χαρακτήρα, αλλά θα σας βοηθήσει να ενθαρρύνετε ή να ενισχύσετε καλές διατροφικές συνήθειες.

Στη λαϊκή τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να δουν διάφορα προϊόντα σε ένα εντελώς διαφορετικό περιβάλλον απ’ ό,τι είναι ένα μεγάλο σούπερ μάρκετ ή ένα κλειστό κατάστημα. Θα παρελάσουν μπροστά από τα μάτια τους φρούτα, λαχανικά, ψάρια, λουλούδια αλλά και πολλά άλλα είδη, σε μια ασυνήθιστη ποικιλία και στημένα μπροστά του με έναν άλλον τρόπο. Θα μπουν στη διαδικασία της παρατήρησης. Εκεί που θα έχουν συνηθίσει στην ομοιομορφία των συσκευασμένων ή τακτοποιημένων στα ράφια προϊόντα θα αρχίσουν να προσέχουν διαφορές, θα τους κάνουν εντύπωση τα διαφορετικά σχήματα και η ποικιλομορφία του ίδιου φαινομενικά πράγματος. Έτσι θα ξεκινήσουν να κάνουν και τα ίδια συγκρίσεις.

Παίζοντας από μέσα τους το «βρες τη διαφορά», στη συνέχεια θα μάθουν να προσέχουν εσάς και τις επιλογές σας – γιατί διαλέξατε «αυτό» και όχι «εκείνο» … ενώ όλα ακόμα στην αρχή θα τους φαίνονται ίδια… Κι εκεί έρχεται ο δικός σας ενεργητικός ρόλος που θα πρέπει να τα μυήσετε στα μυστικά της λαϊκής αλλά και των θαυμάτων των διατροφικών επιλογών. Πώς διαλέγουμε φρούτα και λαχανικά. Πώς ξεχωρίζουμε τα φρέσκα.

Θα έχουν τη δυνατότητα να διαλέξουν κάποια τα ίδια ή να σας βοηθήσουν να κάνετε την επιλογή. Θα μυρίσουν, θα αγγίξουν, θα ρωτήσουν απορίες. Θα δοκιμάσουν! Οι πωλητές είναι συνήθως γενναιόδωροι με τα παιδιά – μπορείτε να το εκμεταλλευτείτε για να μπορέσουν τα παιδιά να δοκιμάσουν κάτι που διαφορετικά δεν θα τολμούσαν ή ακόμα μπορεί υπό άλλες συνθήκες ακόμα και να ξίνιζαν τα μούτρα τους!

Όταν τα παιδιά νιώθουν ότι συμμετέχουν και έχουν λόγο στο φαγητό τους και στην επιλογή των τροφίμων που αφορούν τη διατροφή τους, είναι πιο εύκολο να αποκτήσουν και να διατηρήσουν καλές διατροφικές συνήθειες. Μαθαίνουν τι επιλογές έχουν. Καταλαβαίνουν τις εποχές και πότε είναι κάτι στην εποχή του – αν είναι κάτι ντόπιο ή εισαγωγής. Στη λαϊκή έχουν τη δυνατότητα να ρωτήσουν τους ανθρώπους που τα καλλιεργούν και να μάθουν από την πηγή…

Δείτε Επίσης

Εκτός όμως από τη διαδικασία και τα κριτήρια επιλογής θα μάθουν και άλλα χρήσιμα πράγματα όπως τη σχέση τιμής και αναλογίας. Θα μάθουν μονάδες μέτρησης αλλά και οικονομικούς όρους. Ίσως ακόμα να μάθουν και να παζαρεύουν, βλέποντας τη διαδραστική σχέση πωλητή-καταναλωτή. Θα κάνουν μαθηματικούς υπολογισμούς χρησιμοποιώντας τις πράξεις και τις γνώσεις που μαθαίνουν στο σχολείο για να υπολογίσουν πόσο κάνουν δύο κιλά ντομάτες ή πόσα θα είναι τα ρέστα σας!

Η βόλτα στη λαϊκή θα τονώσει τις κοινωνικές τους δεξιότητες, θα συναναστραφούν πολύ και διαφορετικό κόσμο. Ανάλογα με την ηλικία των παιδιών που θα συνοδεύετε ίσως να έχετε διαφορετική ετοιμασία ή άλλα πράγματα στο νου σας. Πάντα ωστόσο να προσέχετε να είστε μαζί, δίπλα δίπλα και να τους μάθετε κι εκείνα να έχουν το νου τους σε εσάς αλλά και στα πράγματά σας και σε αυτά που θα αγοράσετε.

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top