Now Reading
Βιταμίνη D – κορωνοϊός: 1 – 0

Βιταμίνη D – κορωνοϊός: 1 – 0

Ο ήλιος είναι με το μέρος μας!

Συντάκτρια: Κατερίνα Ανδρομιδά

Στους ιατρικούς κύκλους την αποκαλούν βιταμίνη D, στους οικογενειακούς ‘’βιταμίνη του ήλιου’’ ή ‘’βιταμίνη της λιακάδας’’.

Η βιταμίνη D παράγεται στον οργανισμό μας με έναν παράξενο τρόπο. Δεν την προσλαμβάνουμε σε τόσο μεγάλη ποσότητα από συμπληρώματα διατροφής όσο από την ηλιακή ακτινοβολία…

Η βιταμίνη D, όμως, είναι δημοφιλής και για έναν άλλο σημαντικό λόγο!

Αποτελεί ασπίδα προστασίας ενάντια στις μολύνσεις της αναπνευστικής οδού.

Σωστά το σκέφτηκες!

Προστατεύει από τον κορωνοϊό…

Το είπε και η διδάκτορας Jenna Macciochi του Πανεπιστημίου Sussex:

“Εάν έχετε ανεπάρκεια βιταμίνης D, έχετε τρεις έως τέσσερις φορές περισσότερες πιθανότητες να κρυολογήσετε.

Είναι λοιπόν λογικό πως μια ιογενής λοίμωξη του αναπνευστικού, όπως το Covid-19, θα ήταν χειρότερη αν είχατε έλλειψη βιταμίνης D”.

Δεν έχουμε λοιπόν παρά να εμπλουτίσουμε το πρόγραμμά μας με δραστηριότητες και φυσικά με τροφές που μπορούν να σταθούν αρωγοί για το ανοσοποιητικό μας σύστημα σ’αυτή τη  μάχη που δίνουμε!

Το NHS μάλιστα έδωσε ανακοίνωση στους πολίτες στην οποία τους προτρέπει να αγοράσουν συμπληρώματα βιταμινών D προκειμένου να αντισταθμίσουν την έλλειψή της δεδομένου ότι δεν εκτίθενται πια οι άνθρωποι στον ήλιο.

Ας εντάξουμε λοιπόν κάποιες συνήθειες-κλειδιά για την ενίσχυση του οργανισμού μας από τη θαυματουργή βιταμινη D:

-Ας κάνουμε συνήθεια τον καθημερινό περίπατο (αφού πρώτα στείλουμε 6 στο sms). Η έκθεση στον ήλιο σε ασφαλή πάντα πλαίσια (μη γυρίσουμε σπίτι με αέρα Κούβας), μπορεί να βοηθήσει αποτελεσματικά στη πρόσληψη της βιταμίνης D.

-Περιόρισε για λίγο καιρό την αδυναμία σου στα κρεατικά και ένταξε στη διατροφή σου: σολομό, τόνο και στρείδια. Ο σολομός περιέχει 988 IU βιταμίνη D ανά μερίδα. Ο τόνος 236 IU και τα στρείδια σου παρέχουν το 53% ημερήσιας πρόσληψης βιταμίνης D!

Μεγάλος ο ανταγωνισμός…

-Αν έχουν περισσέψει βαμμένα κόκκινα (αυγά), τσούγκρισε ένα αυγό για το…καλό σου. Μπορεί να μη σου γεμίζουν το μάτι. Κι όμως, περιέχουν 30 IU της βιταμίνης ανά κρόκο!

-Αν αγαπάς τα γαλακτοκομικά, συνέχισε να τα τιμάς σε καθημερινή βάση. Το τυρί, το γάλα και το γιαούρτι (δηλαδή όλα) είναι εμπλουτισμένα με βιταμίνη D!

Θα τα καταφέρουμε!

Πηγή: AllYou

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top