Now Reading
Βελονισμός και γονιμότητα

Βελονισμός και γονιμότητα

Δοκιμάστε μια πανάρχαια εναλλακτική μέθοδο με ευεργετικά αποτελέσματα

Στις μέρες μας όσο ποτέ άλλοτε οι νέες γυναίκες αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα γονιμότητας και πρόωρης εμμηνόπαυσης. Σημαντικότερος ένοχος παράγοντας είναι το στρες, το οποίο μέσω ειδικών διαταραχών του ενδοκρινολογικού συστήματος καταστέλλει τον οργανισμό στο σύνολό του χωρίς να εμφανίζονται εργαστηριακές διαταραχές.

Ο βελονισμός μπορεί να προσφέρει θεαματικά αποτελέσματα στην καταπολέμηση του άγχους και στην εξισορρόπηση του οργανισμού. Τοποθετώντας βελόνες σε ειδικά σημεία προκαλείται η απόλυτη ηρεμία, δηλαδή επέρχεται η ισορροπία της ενέργεια με την ύλη.

Ο βελονισμός έχει αποδειχθεί ότι ωφελεί τη γονιμότητα και ενίοτε καθυστερεί την εμμηνόπαυση, όταν υπάρχουν πιθανότητες να εμφανιστεί πρόωρα. Ο βελονισμός είναι μια πανάρχαια ολιστική θεραπεία έχει ιστορία εφτά χιλιάδων χρόνων. Οι βελόνες τοποθετούνται σε συγκεκριμένα επιφανειακά σημεία, όπου είτε τονώνουν την ενέργεια ενός οργανισμού είτε την απεγκλωβίζουν. Το ανθρώπινο σώμα άλλωστε είναι ύλη και ενέργεια. Τα βελονιστικά σημεία σχετίζονται με την έννοια του χρόνου – είναι τόσα όσες οι ημέρες του έτους και οι μεσημβρινοί είναι νοητά κανάλια ενέργειας όσα οι μήνες του έτους.

Επίσης τα σημεία όπου εφαρμόζεται ο βελονισμός ταυτίζονται  πολύ και με την κλασική ιατρική, όπως για παράδειγμα στη ραχιαία ή επισκληρίδιο αναισθησία συμπίπτουν με τα αντίστοιχα μεσοσπονδύλια διαστήματα για την καταστολή του πόνου.

Δείτε Επίσης

Ο βελονισμός έχει εφαρμογές και θετικά αποτελέσματα στην κατάργηση του οξέος και χρόνιου πόνου (οσφυαλγία, αυχενικό, ημικρανία, κεφαλαλγία, περιαρθρίτιδα, δυσμηνόρροια, κλπ). Αλλά εξίσου σημαντική είναι η παρέμβαση δια βελονισμού στην αποκατάσταση των ορμονικών διαταραχών και κατ’ επέκταση στη γονιμότητα. O βελονισμός μπορεί να ενισχύσει τόσο τη γυναικεία όσο και τη ανδρική γονιμότητα, επιφέροντας ισορροπία στη ροή της ενέργειας του γεννητικού συστήματος καθώς και την καλή διαδραστική λειτουργία του συστήματος αυτού με τα υπόλοιπα (π.χ. το ενδοκρινικό, το νευρικό). Η ενέργεια στη γεννητική περιοχή μπορεί να έχει μπλοκαριστεί (π.χ. λόγω φλεγμονών ή διογκωμένων φλεβών που προκαλούν κακή αιμάτωση) ή να είναι ανεπαρκής (π.χ. εξαιτίας του στρες, των ορμονικών διαταραχών, τυχόν διατροφικών ελλείψεων κλπ.). O βελονισμός ξεμπλοκάρει τη ροή της ενέργειας, μέσω της διέγερσης των κατάλληλων σημείων της γεννητικής περιοχής (κυρίως μεταξύ αφαλού και γεννητικών οργάνων, καθώς και στους γλουτούς), αλλά και άλλων σημείων (π.χ. στο κεφάλι, στα χέρια, στις γάμπες κλπ.). Η πρακτική του βελονισμού σε ειδικά σημεία (δερμοτόμια) διεγείρει τις ωοθήκες ώστε να αιματώνονται πλήρως.

Η καλή συνεργασία και με τον γυναικολόγο σας είναι πάντοτε απαραίτητη για τη μεγιστοποίηση της αποτελεσματικότητας.

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top